Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ (ΜΕΡΟΣ 2)

Αξιοθρήνητε ανιστόρητε,

Με τη φόρα που έχεις πάρει , με το μένος του αντικουμουνισμού που σε διέπει είμαι σίγουρος ότι θα φτάσεις και στη πηγάδα του Μελιγαλά και σε ότι συνεπάγεται. Μήπως μπορέσουμε και πάρουμε κανένα ψήφο, γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά και εγγονός του Γ.Παπανδρέου κινδυνεύει να μείνει στο ράφι.

Κάτι πρέπει να κάνετε, κι ανοίξατε τον οχετό. Θέλω να σε προλάβω μήπως συνέλθεις.
Ακουσε ανιστρόρητε αντικουμουνιστή, στο Μελιγαλά ήμουν κι εγώ εκεί. Ημουν επονίτης. Ακουσε με προσοχή κι ίσως μπορέσεις να καταλάβεις τα τεκτενόμενα που συνέβησαν εκεί.

Σ'αυτή τη μικρή κωμόπολη της Μεσσηνίας όταν ο στρατός του ΕΛΑΣ την έχει κυκλώσει εξαντλεί κάθε περιθώριο να πείσει τους ταγματασφαλίτες να παραδοθούν και τους υπόσχεται ότι δεν θα ματώσει μύτη. Είναι όμως κάτι που πρέπει να το προσέξεις.

Κάθε ελασίτης κρατά στο χέρι του μια προκήρυξη που έχουν ριξει τα αεροπλάνα της ΡΑΦ που έλεγε "αποκηρύσσουμε τους συνεργάτες των γερμανών τα τάγματα ασφαλείας ως προδοδτικά. Επί πλέον έχουμε μάθει από το BBC ότι αποκυρήσσουν τα τάγματα ως προδοτικά και ο Γεώργιος Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Καιρου έχει αποκυρήξει τα τάγματα ως προδοτικά.
Αναγνωρίζουν και οι εγγλέζοι και ο Παπανδρέου το ΕΑΜ ΕΛΑΣ σαν εθνικές αντιστασιακές οργανώσεις.

Ακριβώς στη διασταύρωση Μελιγαλά - Καλαμάτας - Κυπαρισσίας έρχεται ένα αυτοκίνητο με μια άσπρη σημαία και μια εγγλέζικη κι αφού μιλησαν με τους αξιωματικούς του ΕΛΑΣ πήραν κατεύθυνση για το εσωτερικό του Μελιγαλά. Δεν έχει περάσει μια ώρα και επιστρέψανε και πήραν κατεύθυνση προς Καλαμάτα. Είχαν πάει να πείσουνε τους ταγματασφαλίτες να παραδοθούν.

Κάθε άλλο. Το αντίθετο συνέβη. Τους ενθαρρύνανε να αμυνθούν και τους λέγανε μην τους φοβάστε πέντε σφαίρες ο καθένας έχει. Αυτό μας το λέγανε οι αξιοθρήνητοι ταγματασφαλίτες μετά τη μάχη που τους πιάσαμε που είχαν σκορπίσει στις σταφίδες και προσπαθούσανε να κρυφτούνε.

Οι ταγματασφαλίτες είχαν διαπράξει μαζί με τους γερμανούς σωρεία εγκλημάτων. Αρνούνταν να παραδοθούν και το ΕΛΑΣ τους χτυπά και τους εξουδετερώνει. Σε αυτές τις μάχες παίζει η αγγλία το βρώμικο παιχνίδι της και ετοιμάζει τον εμφύλιο. Το σχέδιο είναι σατανικό. Σε αυτό το σχέδιο συμμετέχει και ο Γεώργιος Παπανδρέου χωρίς καμμιά αμφιβολία. Ενθαρρύνουν το ΕΛΑΣ να τους χτυπήσει. Δημιουργήθηκε άβυσος μίσους από αυτούς τους σκοτωμούς και ταπεινομένος φέρνει το στίγμα του προδότη ο ταγματασφαλίτης. Ζητά σανίδα σωτηρίας και του τη δίνουν οι εγγλέζοι μαζί και ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Εχει συντελεστεί μια αισχρή πράξη. Εγγλέζοι και Παπανδρέου ετοιμάζουνε τον εμφύλιο. Η πρώτη πράξη έχει παιχτεί. Τώρα θα παιχτεί η δεύτερη. Το ΕΛΑΣ έχει κυκλώσει τη Τρίπολη και φαίνεται ότι στην Τρίπολη έχει σχεδιαστεί να παραδόσουν τα όπλα και με σχέδιο εγγλέζικο και παπαντρεικό πέρνουν τον Παπαδόγκωνα με το δικό του ασκέρι από 2500 ακολούθους. Μόνο 500 μεταφέρονται στις Σπέτσες με την προοπτική να δικαστούν για τα εγκληματά τους.
Οταν όμως αρχίσαν τα δεκεμβριανά τους φέρανε στην Αθήνα και τους ντύσανε Ριμινίτες και ιερολοχίτες.

(Συνεχίζεται)