Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν ο υπ΄αριθμόν ένα υπεύθυνος του εμφυλίου πολέμου. Είναι πολυ γνωστό σαν πρωθυπουργός της κυβέρνησης εθνικής ενότητας πως ενήργησε και μεθόδεψε να διαλύσει τον ΕΛΑΣ. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έκανε ένα λάθος, γιατί έκανε συνειδητά και με μεγάλη ψυχραιμία και ψυχικη αντοχή ένα πολύ μεγάλο έγκλημα.

Ηξερε τη δύναμη του στρατού του ΕΛΑΣ ήξερε τη συμμετοχή του λαού σ΄αυτόν τον αγώνα για τη λευτεριά του. Ηξερε όταν ενεργούσε και έδινε εντολή να χτυπήσουν τον άοπλο λαό τι θα κοστίσει στην Ελλάδα. Πολύ αίμα και δάκρυα. Ηξερε και είχε την αντοχή να δει τη χώρα να σπαράσετε.

Για μένα ο Γεώργιος Παπανδρέου πρέπει να κριθεί ως προδότης. Πλήρη απαλλαγή στα τάγματα ασφαλείας που ο ίδιος τα δημιουργησε και τα χρησιμοποίησε. Ηταν υποτελής και ενεργούσε συνειδητά γυαλίζοντας τις μπότες στου Σκόμπυ αλλά το τέλος του ήταν φριχτό. Ο μεγάλος αγωνιστής της δημοκρατίας πέθανε στη τυραννία που είχε δημιουργήσει ο ίδιος.

Για κοίταξέ με στα μάτια "διαφωνία βασιλέως πρωθυπουργού παραιτείται ο πρωθυπουργός" ο νεαρός βασιλιάς ο γιος της Φρειδερίκης το έλεγε στο πρωθυπουργό που είχε ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό με ποσοστό 52%. Επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τα γεράματά του και λέει στο νεαρό βασιλιά "παιδί μου" και δεν προλαβαίνει να τελειώσει τη φράση του και ήρθε η χαριστική βολή από το νεαρό βασιλιά "παρακαλώ να προσφονείτε βασιλέα"

Θυμάμαι είχε κάνει μια μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία κλαύθμώνος. Ηταν απαγορευμένη αλλά ο αδούλωτος λαός της Αθήνας είχε αφηφίσει την απαγόρευση και είχε δόσει παρόν και ακούσαμε από τα μεγάφωνα "αυτή δεν είναι συγκέντρωση είναι σεισμός, θίξατε το φιλότιμο του λαού" . Το ήξερε πολύ καλά το φιλότιμο του λαού. Το είχε θίξει πολύ όταν έδινε εντολή να τον πυροβολήσουν στο σύνταγμα. Ηξερε ο λαός ποιός είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου αλλά έδινε παρόν κι αγωνιζόταν να φέρει στη χώρα τη δημοκρατία, όχι παπαντρεική. Δημοκρατία λαίκή.

Αγαπητέ ανιστόρητε θέλω να σου υπενθυμίσω κάτι που πρέπει να το μελετήσεις πολύ καλά . Το 1958 στη Βουλή γίνεται πολύ έντονη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο που έχει φέρει η ΕΡΕ για ψήφισμα. Ο νόμος προβλέπει για να μπεις στη δεύτερη κατανομή πρέπει να έχει ποσοστό 28%. Ο Γεώργιος Παπανδρέου τον ψηφίζει. Ο αείμνηστος πρόεδρος της ΕΔΑ ο γερο Παρτσαλίδης απευθυνόμενος στο Γεώργιο Παπανδρέου του λέει κύριε πρόεδρε της δημοκρατικής παράταξης φτιάχνετε ένα λάκο για να βάλετε την ΕΔΑ μέσα. Προσέξετε γιατί η λαική παροιμία λέει όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα.
Ενας Παπαδόπουλος ταραχοποιός στη Βουλή αντίστοιχος Πάγκαλος της σημερινής βουλής, λέει απευθυνόμενος στο Παπανδρέου. "Θα τα βρείτε εσείς, όπως τα βρήκατε με το ΕΑΜ" Νευριασμένος ο Παπανδρέου του απαντά σε ύφος μεγάλου ηγέτη "εγώ το ΕΛΑΣ το έβαλα στο τσουβάλι.

Κύριε Πάγκαλε, το βράδυ ήρθε κάποιος στο σπίτι μου, ένας παλαίμαχος κουμουνιστής χτύπησε το κουδούνι της πόρτας μου και πολύ βιαστικός μου είπε φύγε αμέσως σου δίνουν την υπογραφή τους όλοι ο Αρης, Ο Πρεκεζές, ο Κονταλώνης, ο Πέρδικας, ο Τσουκόπουλος, ο Τσεκούρας χιλιάδες αγωνιστές που πεθάνανε για τη πατρίδα, πήγαινε και όπου υπάρχει ελασίτης όπου υπάρχει αητόπουλο να του κουνήσουμε το γιακά. Κι αυτό έγινε και βγάλαμε την ΕΔΑ αξιωματική αντιπολίτευση.

Οταν πήγανε οι δημοσιογράφοι στο Καστρί να σχολιάσει ο Παπανδρέου το αποτέλεσμα των εκλογών ακούστε τι είπε " ο ελληνικός λαός είναι αυτοκυρίαρχος αλλά δεν είναι και αλάνθαστος" έβριζε το λαό γιατί δεν το ψήφισε.

Ποτέ δεν θα γινόταν πρωθυπουργός εάν δεν είχε σκοτωθεί ο Λαμπράκης. Τότε που ο Καραμανλής είπε ποιός κυβερνά αυτό το τόπο. Πράγματι ο Καραμανλής δεν ήξερε ποιός κυβερνά τον τόπο όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου ήξερε ποιός κυβερνά τον τόπο. Ολους τους δοσίλογους και τους προδότες τους έκανε ήρωες και του ήρωες προδότες. Ολοι οι δοσίλογοι όλοι οι ταγματασφαλίτες έπρεπε να έχουν εικονοστάσι στο σπίτι τους και να του ανάβουνε καντήλι να τον προσκυνάνε γι΄αυτό άλλωστε και ο λαός του φώναξε
"Παπανδρέου παπατζή χίτης ήσουνα κι εσύ"