Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

Εχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια ολόκληρος ο κλήρος να δείχνει ένα έντονο ενδιαφέρον για τη Μακεδονία. Μεγάλα συλαλλητήρια και πολύ μεγάλη συμμετοχή του λαού. Οι γείτονοί μας οι σκοπιανοί αμφισβητούν τη κυριότητα της Ελλάδας στη Μακεδονία. Το περίεργο είναι ότι και στα Σκόπια και στην Ελλάδα υπάρχει ορθοδοξία όπως άκουσα έχουνε δεσποτάδες και παπάδες και παρατήρησα όταν δείχνει η τηλεόραση τους σκοπιανούς να κάνουν το σταυρό τους όπως και οι έλληνες ορθόδοξοι δεν μπορούσε σε καμμία περίπτωση να ταιριάζει η παροιμία δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.

Η Ελλάδα η γνήσια ιστορία της είναι χιλιετηρίδες και η ορθοδοξία είναι δυο χιλιετηρίδες και όσο να προσπαθήσατε να την εξαφανίσετε δεν τα καταφέρατε και θα χρησιμοποιήσω άλλη μια παροιμία , χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις φίλησέ το. Αυτό κάνατε σεβαστοί μου ιεράρχες. Η Ελλάδα θα είχε κατακτήσει όλο τον κόσμο εάν δεν την είχατε τραυματίσει με τις ενέργειές σας που προσπαθήσατε να την εξαφανίσετε. Θα είχε μεγαλουργήσει και θα είχε φέρει επιγής ειρήνη.

Πρασπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι είστε και εσείς πνευματικοί συνέχεια της Αρχαίας Ελλάδας. Φτάνει που χρησιμοποιήσατε το Δούριο ίππο τον Παύλο και μαγαρίσατε τα άγια βράχια της Πνίκας και του κολλήσατε τη ταμπέλα με το όνομά του και φαίνεται σαν τη μύγα μες το γάλα. Τώρα δεν υπάρχει κίνδυνος. Οι άθεοι κομμουνιστές χαθήκανε και τώρα θα μιλήσει η ιστορία κι αν θέλετε να μην χαθείτε βγάλτε τα μαύρα φορέστε άσπρη χλαμύδα και αρχίστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε να υμνείτε την απολογία του Σωκράτη και το κώνιο γιατί είναι πιο αληθινό γιατί μπορεί και το προσεγγίζει το ανθρώπινο μυαλό και αφήστε τα μυστήρια και την εβραϊκή μυθολογία και διδάξτε την φιλοσοφία της αρχαίας ελλάδας.

Προσπαθήστε να δώσετε στον κόσμο δύναμη να ξεφύγει από τον φόβο της κόλασης και μην προσπαθείτε να οδηγείτε ένα λαό σαν αγέλη προβάτων με λιτανείες για να βρέξει και με αγιασμούς στο καινούργιο αυτοκίνητο για να αποφύγει το δυστύχημα. Το είδα κι αυτό σε ένα μοναστήρι να έχει ανοίξει το καπό και ο καλόγερος να το βρέχει με αγιασμό και ασφαλώς με το αζημίωτο για να πιάσει η ευχή. Καλά σε ένα άλλο χωριό είδα παιδιά να κρατάνε λάβαρα και εξαπτέρυγα να ανηφορίζουνε προς το βουνό ρώτησα που πάνε τι γιορτή είναι και μου είπανε κάνουν λιτανεία για να βρέξει. Αφού έμαθα από ποιο χωριό είναι πήγα να τους γνωρίσω από κοντά. Αφού γυρίσανε τα βουνά και τα λαγγάδια κουρασμένοι και ιδρωμένοι έχουν καθήσει στο καφενείο του χωριού και έχουν στραμμένα τα μάτια τους στον ουρανό και ψιθυρίζουνε ευχές να βρέξει, ένας πιτσιρίκος που έχει μπει το νόημα των δεήσεων, έχει ένα νεροπίστολο από απόσταση, δεν έχασε την ευκαιρία και άρχισε να τους στέλνει σταγόνες νερού και αφού το νιώσανε στα μούτρα τους να τους δροσίζει άρχισαν να λένε δόξα σοι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου στον ουρανο που κοιτούσανε δεν υπήρχε ίχνος σύνεφο δε κρατήθηκα και του είπα στον ουρανό δεν υπάρχει σύνεφο, και πήρα την απάντηση εάν θέλει ο θεός όλα γίνονται, βρέχει χωρίς σύνεφα.

Εάν επιμείνουμε να φτιάξουμε τέτοιο λαό πολύ φοβάμαι δεν θα τη γλιτώσει η Ακρόπολη, θα γίνει μητρόπολη και στην Ελλάδα του φωτός και του πνεύματος θα επικρατήσει πυκνό σκοτάδι και δε θα βλέπουμε τη μύτη μας. Εχω όμως μια μεγάλη απορία. Που είναι ο πνευματικός κόσμος της ελλάδας. Τους έχει αρπάξει ο τροχός του νερόμυλου και τους συντρίβει. Εχω γνωρίσει πολλούς καθηγητές και πολλούς δασκάλους και μπόρεσα να έχω διαμορφώσει γνώμη για το τι συμβαίνει. Και όσους γνώρισα μου είπαν όλοι τα ίδια. Δεν έχεις ιδέα τι θα πει παπάς, τι θα πει δεσπότης και μου φέρανε ένα παράδειγμα. Εαν θέλεις να ανοίξεις μια επιχείρηση και δεν κάνεις αγιασμό η κατάρα του θεού που θα την κατευθύνει ο παπάς θα σε χτυπήσει αλύπητα αυτό θα συμβεί και με μας εάν τολμήσουμε να αμφισβητήσουμε ό,τι έχει σχέση με τον παπά.

Οτιδήποτε δηλαδή το λιγότερο που μπορείς να υποστείς είναι να στρέψουνε τους γονείς των παιδιών εναντίον σου και ύστερα τον πολιτικό, το δήμαρχο, το νομάρχη και δεν είμαστε μόνο εμείς είναι γιατροί δικηγόροι όλοι την ίδια μοίρα έχουνε όλοι είναι κολλημένοι στο ράσο του παπά και όπως γνωρίσαμε βγάζουνε κυβερνήσεις και δημάρχους ακόμα και δικαστικές αποφάσεις. Πολλές φορές που βλέπω στη τηλεόραση να συνεδριάζει η ιερά σύνοδος, τα πολυτελή αυτοκίνητα που εμφανίζουνται οι ιεράρχες που όσο νά 'ναι δεν έχουν καμμιά σχέση με την ασκητική τους ζωή που πρέπει να κάνουνε και δεν κάνουνε και μου θυμίζει ένα επεισόδιο με μια ταινία γκανγκεστρική που υποψιάστηκαν κάτι ύποπτο συμβαίνει γιατί σ΄ ένα πολυτελές κτίριο στο περίβολο του, ήταν σταυθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα.

Μπήκανε στο κτίριο έκπληκτοι διαπίστωσσαν ότι συνεδρίαζε η αφρόκρεμα των γκάνκστερ του Σικάγου και της Νέας Υόρκης.

Ας με συγχωρήσουνε οι ιεράρχες, δεν νομίζω είμαι ο μοναδικός που με ενοχλεί η τόσο προκλητική χλιδή. Και τον πιο φανατικό ορθόδοξο, για να μην πω ανόητο, πιστεύω θα τον ενοχλεί γιατί από γάιδαρο που ίππευσε ο Χριστός να φτάνεις στο άλλο άκρο της μερσεντές δεν ταιριάζει με την ασκητική του ιεράρχη. Υπάρχουν και ενδιάμεσα αυτοκίνητα που δεν θα ενοχλούσαν τους πιστούς. Ξέρω με αυτά που γράφω μπορεί να με αφορήσετε. Το εύχομαι και θέλω να συμβεί να έχω τέτοια τύχη όταν πεθάνω να πάω εκεί που έχετε στείλει το Καζατζάκη. Θα με πείτε άθρησκο και άθεο βρωμιάρη. Αν ήμουν άθεος, έαν συνέβη κάτι τέτοιο, δεν είμαι από αυτούς που θα φοβόντουσαν να το πουν. Εχω πολλά γνωρίσει που με βοηθούν να πιστεύω στην ύπαρξη του θεού, δεν έχω όμως τίποτα από τις θεωρίες τις δικές σας που να με έχει βοήθησει .

Το μόνο που θυμάμαι που μου έκανε εντύπωση ήταν η συμβουλή σας όταν ενοχληθούμε από τον έρωτα, να κάνουμε ένα ντουζ με κρύο νερό. Όλη σας η θεωρία για την ηθική ήταν ο κόλπος της γυναίκας, και αφού την αποβάλατε από τον εαυτό σας και αλλάξατε τη φύση σας, όπως σας είχε φτιάξει ο Θεός σας να ζήσετε, φορτώσατε τον εαυτό σας ανεξέλεγκτα κόμπλεξ και όποιος θελήσει να βοηθήσει να βρείτε το σωστό δρόμο και να βελτιώσετε το πιστεύω του λαού, γίνεται εχθρός σας. Τον αφορίζετε και τον λιθοβολείτε.

Εγώ ποτέ δε συγκινήθηκα τόσο πολύ όσο τη στιγμή που βρέθηκα στο τάφο του Καζατζάκη. Εφυγε από τη ψυχή μου ότι μου είχατε φορτώσει στα παιδικά μου χρόνια, παράδεισο και κόλαση δε χρειαζότανε να διαβάσω, ούτε τα βιβλία του φτάνανε αυτές οι τρεις λέξεις που ήταν χαραγμένες απάνω στο τάφο του, «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος». Είμαι περήφανος γιατί γεννήθηκα σ΄αυτή τη χώρα, είμαι περήφανος γιατί είμαι έλληνας και όσο και να προσπαθήσατε να με αλλάξεε δεν το καταφέρατε.

Όταν στην Ολυμπία βλέπω τις ιέρειες που σηκώνουν τα χέρια τους και φωνάζουνε "θεέ Απόλλωνα", ρίγη από συγκίνηση κατακλύζουν τη ψυχή μου και διαπιστώνω τίποτα άλλο δεν μπορει να χωρέσει μέσα μου γιατί δεν υπάρχει θέση, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο άξιο από την Αρχαία Ελλάδα. Το κλάδο ελαίας που στεφανώνουν τους αθλητές το σύμβολο της ειρήνης εσείς το βάλατε στο ράμφος της περιστέρας και πόσα άλλα που πηγάζουνε και ήταν δημιούργημα των αρχαίων ελλήνων, τα σφετεριστήκατε και τα κάνατε χριστιανικά.

Ολη η Ελλάδα από το ένα άκρο στο άλλο, είναι διάσπαρτη από αρχαία αγάλματα και ναούς, και έχουμε εκατοντάδες ιερούς αρχαίους ναούς που τους γκρεμίσατε και για να εξαφανίσετε τους αρχαίους ναούς χτίσατε τη μισαλλοδοξία και το ψέμα. Οταν στη θάλασσα στο Ρέτζιο Καλάμπρια βρήκανε τρία μπρούτζινα αγάλματα, ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ιταλίας, ο αείμνηστος Περτίνι, που είχε δηλώσει στον Πάπα ότι είναι άθεος, έχει καλέσει την αείμνηστη Μελίνα να πάνε να τα δούνε μαζί. Οταν τα είδαν, απευθυνόμενος στη Μελίνα της είπε, "είναι τόσο τέλεια που δε χωράει καμιά αμφιβολία είναι ελληνικά".

Εχω μια απορία. Εαν κατάφερνε ο άνθρωπος να δαμάσει τη φτώχεια και τους πολέμους και η επιστήμη να μειώσει στο ελάχιστο τις ασθένειες, έχετε διερωτηθεί τι δουλειά και ποιο επάγγελμα θα εξασκούσατε ως προς το ζειν, και ποιά θα ήταν η προσφορά σας για να αμοίβεστε. Αυτό που σας σώνει είναι η φτώχεια και η δυστυχία γι΄αυτό είστε υποκριτές και φαρισαίοι χωρίς δυστυχία, χωρίς πολέμους, θα είχατε δυσκολίες να προβάλετε όλο αυτό το πνευματικό σας έργο.