Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΙΣΕΥΕΙΣ, ΠΕΡΙΣΕΥΕΙΣ..

Παγκόσμια κρίση. Καινούργιο φρούτο. Οι μόνοι που δεν θίγουντε είναι οι κατέχοντες . Μάλλον οι περισσότεροι αυξάνουν τα κέρδη τους. Στρατιές άνεργοι, στρατιές πεινασμένοι, σιγά σιγά γίνεται η αφαίρεση χωρίς κανένα ενδοιασμό. Οτι δικαιώματα είχαν αποκτήσει οι εργάτες, οι αγρότες με αίμα και μεγάλες θυσίες, τα γκρεμίσανε.

Ολα σεβαστοί μου άρχοντες, βασιλιάδες, στρατηγοί, παπάδες, υπουργοί και βουλευτές, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, όλους αυτούς τους πεινασμένους όλους αυτούς που χάσαν τη δουλειά τους, όλους αυτούς που τους πήραν το σπίτι, τα αυτοκίνητα, όλους αυτούς που τους ξεφτυλίσανε, πως θα τους ονομάσετε για να τους πυροβολήσετε?

Είναι ντεμοντέ να τους πείτε αναρχικούς, είναι μπαςκλας να τους πείτε κουκουλοφόρους. Να φτύσω κάτω φτύνω τα πόδια μου, να φτύσω πάνω φτύνω τα μούτρα μου. Θα σας βοηθήσω εγώ πως θα τους ονομάσετε.

ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΜΕΝΟΥΣ.

Ναι δυστυχισμένε εργάτη, περισεύεις. Είσαι γι΄αυτούς η τρώγλη, το μπατιριλίκι της κοινωνίας και σε καταντήσανε τόσο άχρηστο και περισευούμενο που δεν έχεις πλέον καθαρό μυαλό για να σκεφτείς. Ολα θα τα κάνεις. Και το κεράκι σου θ΄ανάψεις στην εκκλήσία και την προσευχή σου θα κάνεις να σε βοηθήσει η μεγαλόχαρη να βρεις δουλειά και τον βουλευτή θα επισκεφτείς να σε βοηθήσει και τον παπά και το δήμαρχο. Οπως φαίνεται και εσύ σεβαστό μου όργανο της τάξεως , περισεύεις, ναι κι εσύ περισεύεις. Δεν ξέρω εάν το έχεις συνειδητοποιήσει. Ολα δείχνουν με την συμεπριφορά τους ότι κι εσύ περισεύεις.