Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΡΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΙΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ...

Παρακολουθώντας αυτές τις μέρες σχόλια και ειδήσεις από τη τηλεόραση για τα κρατικά αυτοκίνητα που έχουν μεγάλο κόστος για αγορά και για τη συντήρηση, βλέπουμε ότι δεν εξαιρείται η Ιερά Μητρόπολη, αυτοκίνητα που τα χρησιμοποιούν οι σεβαστοί δεσποτάδες. Η αλήθεια είναι ότι γίνεται προκλητικό εν μέσω οικονομικής κρίσης της χώρας να συνοστίζονται πολυτελείς λιμουζίνες στο περιβόλι της ιεράς μονής πετράκη που συνεδριάζουν οι σεβαστοί ιεράρχες.

Δεν μπόρεσα να το εξηγήσω κι όταν το βλέπω έρχεται στη σκέψη μου ένα επεισόδιο με το FBI. Κάποτε στο FBI τη πολυσυζητημένη υπηρεσία ασφάλειας των ΗΠΑ, κινήθηκαν υποψίες για κάτι ύποπτο βλέποντας να σταθμεύουν αρκετές κάντιλακ σε πάρκιγκ πολυτελούς κτιρίου και αποφάσισαν να προβούν σε έλεγχο. Οταν μπήκαν διαπίστωσαν ότι εκεί συνεδρίαζε η αφρόκρεμα των γκάνκστερ του Σικάγου και της Ν.Υόρκης.

Το σχετίζω αυτό με την ιερά σύνοδο της μονής πετράκη. Ειλικρινά δε το γνωρίζω γι΄αυτόστην εξομολόγησή μου θα το αναφέρω στον εξομολογητή μου ιερέα πριν απο τη θεία μετάδοση όπως είναι η υποχρέωσή μου σα χριστιανός ορθόδοξος και για να ξελαφρώσω από τη νοσηρή σκέψη μου τι δουλειά έχουν οι γκάνκστερ με τη μητρόπολη. Αν είναι δυνατόν, για όνομα του θεού, θεέ μου συγχώρεσέ με.

Το μόνο που θυμάμαι ήταν η δίκη του Αλ Καπόνε. Δικάστηκε τελικά με αυστηρή φυλάκιση γιατί δε δήλωσε στην εφορία τα κλοπιμαία. Αυτό το κράτος που ξέρει να εισπράττει και να τιμωρεί αυτή την αμερική μην τη κλαις, για τη ρωμιοσύνη άρχισα να αμφιβάλλω γιατί η κλοπή έχει μετατραπεί σε τίμιο εμπόριο χωρίς να φορολογείται. Ρε που τα βρήκαν που τα βρήκαν...