Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΟΤΑΝ Η ΣΥΜΦΟΡΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ....

Από την ιστορία μαθαίνουμε πως τίποτε δεν γίνεται τυχαία αλλά όλα έχουν τις αιτίες τους.
Δυστυχώς στη χώρα μας έχουμε ελλειπή ενημέρωση όχι μόνο της ιστορίας μας αλλά και για γεγονότα πρόσφατα που θα βοηθούσαν και ίσως προλαβαίναν δυσάρεστες εξελίξεις.

Η τρομοκρατία όχι φαινόμενο άγνωστο τείνει να εξελιχτεί γιατί έχει υποβαθμιστεί. Πρωτα είναι τα αίτια που πρέπει να εξεταστούν με τη δέουσα προσοχή. Μια μερίδα του λαού αφουγκράζεται. Εχει αυπνίες από συσωρευμένα προβλήματα. Αυτοί τείνουν να γίνουν κρυπτοφίλοι τους. Και όταν το λαϊκό συναίσθημα παραπλανηθεί στη συμφορά τότε κύριε Χρυσοχοϊδη δεν μετρά το αποτέλεσμα.

Εάν τελειώσεις και την εξουδετερώσεις την τρομοκρατία που τώρα έχει πάρει τη μορφή αδίστακτων δολοφόνων, ίσως τότε να μετρηθούν και οι ψυχές των δυστυχισμένων και πεινασμένων ανέργων. Και πέρνω κάτι από το μεγάλο μας ποιητή τον αείμνηστο Οδυσσέα Ελύτη που το έχω ξαναπεί και θα το τονίζω συνέχεια. Οταν η συμφορά συμφέρει λογάριαζε την για πόρνη.

Προσέξτε κάποιοι καραδοκούν να σφετεριστούν τη συμφορά. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί. Εγώ το έχω ζήσει με τον εμφύλιο. Οχι μόνο εγώ, ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Υπάρχουν αδίορθωτοι νοσταλγοί που περηφανεύονται σαν γυρολόγοι του μίσους και έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν συμμορίες και έχουν και φίλους και οπαδούς κύριε Χρυσοχοϊδη.

Μια μόνο σκέψη είναι καθαρή που μπορεί που μπορεί να βοηθήσει. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ από την τρομοκρατία. Πίσω από τους πρακτικούς δολοφόνους υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί με ειδικά συμφέροντα. Ο σκοπός καθαγιάζει τα μέσα . το θυμάστε, είναι άλλωστε όρος χριστιανικός.