Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΑΠΟ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Βρίσκομαι Ζαϊμη και Στουρνάρα. 24 Δεκέμβρη 1944. Είμαστε κατά την έκφραση του Ηλία του Τσιριμώκου τα μπαρουτοκαπνισμένα παλικάρια του ΕΛΑΣ και έχουμε εμπλακεί σε άνιση μάχη, σε άνισο αγώνα. Τα όπλα που κρατάμε στα χέρια μας τα έχουμε αποκτήσει εξουδετερώνοντας εχθρούς της πατρίδας μας και που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας και θα το κρίνει η ιστορία που κυνηγά το ψέμα και προβάλει την αλήθεια.

Απέναντί μας είναι κατά τη λαϊκή έκφραση το κακό συναπάντημα. Θέλω να αποφύγω να γράψω οτιδήποτε μπορεί να θίξει πρόσωπα, απλούς στρατιώτες και αξιωματικούς. Σε αυτούς που θα είμαι αμίλικτος και τους κατονομάσω επιεικώς δολοφόνους είναι οι πολιτικοί που δημιουργησαν τον εμφύλιο σπαραγμό και θα προσπαθήσω να τους κατανέμω ευθύνες και να τονίσω ότι η μη αναμόχλευση των παθών, εύρημα δικό τους, δεν εξυπηρετεί σε τίποτα άλλο μόνο στο κουκούλωμα των ευθυνών τους για τη συμφορά του εμφυλίου σπαραγμού.

Σε αυτά τα Χριστούγεννα έχουμε μια επίσκεψη κάθε άλλο παρά ευχάριστη. Είναι ο Τσώρτσιλ, έρχεται να επισκευθεί την αιμοραγούσα Αθήνα που με εντολή του ισοπεδώνει τα πάντα ο στρατός του. Αυτός ο αδίστακτος αποικιοκράτης, αδιάψευστη αλήθεια που είναι η Κύπρος, αυτόν τον ραδιούργο θα τον δέσει ο Στάλιν φιόγκο και θα τον κάνει ένα ανθρωπάκι. Θα τον ραπίσει πολλές φορές αρχίζοντας από την πολυσυζητημένη Γιάλτα που ειδικά στην Ελλάδα στήριξαν όλα τους τα εγκλήματα. Ακόμα και τον εμφύλιο, ένα σωρό εγκλήματα όλα πηγάζανε από τη Γιάλτα. Τη Γιάλτα διατυμπανιζε διπλωμάτης καριέρας που είχε υπηρετήσει στο σιδηρούν παραπέτασμα. Ελεγε με νόημα και χιούμορ το σημαντιότερο που έγινε στη Γιάλτα ήταν να αλλάξει θέση το πούρο του Τσόρτσιλ και εξηγούσε τι ακριβώς έγινε και ειδικά στην Ελλάδα.

Η Γιάλτα αφορούσε τα κράτη που είχαν συμπλεύσει στον άξονα του Χίτλερ και η συμφωνία ήταν ξεκάθαρη. Οσα κράτη ελευθερωθούν από τα συμμαχικά στρατεύματα από αυτά τα κράτη μαζί και η Γερμανία θα βρίσκονται 50 χρόνια στην επίβλεψή τους. Εδώ αρχίζει η πιο μεγάλη διπλωματική σκακιέρα. Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν είναι αδιάψευστοι μάρτυρες και θέτω ένα ερώτημα. Δεν σας κάνει εντύπωση με τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου να κατέχονται τα Βαλκάνια και το Βερολίνο από τους Ρώσους? Πιστεύετε ότι ο Τσώρτσιλ στην Γιάλτα ενδιαφέρθηκε μόνο για την Ελλάδα και εγκατέλειψε όλα τα άλλα στους Ρώσους? Οι Ρώσοι στην Ελλάδα αυτό που θέλανε και το πέτυχαν ήταν να εμπλακεί η Αγγλία με τις δυνάμεις της αναγνωρισμένης και από τους ίδιους εθνικής αντίστασης, με το ΕΛΑΣ - ΕΑΜ. Ο ραδιουργός Τσώρτσιλ έχει ενημερωθεί από τους στρατηγούς του ότι υπάρχει βεβαιότητα οι Ρώσοι να μην μπορέσουν να εισέλθουν στο γερμανικό έδαφος και επιδιώκει μια ανακωχή κάπως ευνοϊκή για τη Γερμανία και να συνεχίσει να υπάρχει σαν Γερμανία και ασφαλώς να μετατραπεί σε σύμμαχο των άγγλων που τα όνειρα του Τσόρτσιλ είναι η εξουδετέρωση των κομουνιστών και από εκεί που πηγάζουν.

Θα αναφέρω κάτι χαρακτηριστικό. Είσοδος των ρώσων στη Γερμανία . Ο Στάλιν παρουσιάζει όπλα που κατά τη διάρκεια του πολέμου δεν τα είχε χρησιμοποιήσει και τώρα ανατρέπει τις προσδοκίες του Τσόρτσιλ και με αυτό το κλίμα θα μεταβεί ο Στάλιν στη διάσκεψη που ακολουθεί στο Ποτσδαμ που θα ανακοινώσει ο Τρούμαν τη κατασκευή της ατομικής βόμβας. Η ψυχραιμία του Στάλιν να γίνεται ανυποχώρητος στη συζήτηση για το Πολωνικό θα δημιουργήσει υπόνοιες και θα προβληματίσει Τρούμαν και Τσόρτσιλ ότι μπορεί να έχουν προηγηθεί στη διάσπαση του ατόμου και όπως με καινούργια όπλα μπήκαν στη Γερμανία και τα Βαλκάνια, σκέφτονται μήπως βρεθούν προ εκπλήξεων αντί για οφέλη που περίμεναν με την αναγγελία της ατομικής βόμβας .

Τους προβληματίζει. Αυτός ήταν ο Στάλιν που μπορούμε να του καταλογήσουμε πάρα πολλά άσχημα για ένα όμως που μας ενδιαφέρει είναι σίγουρο. Το ρόλο που έπαιξε για την ειρήνη στην ανθρωπότητα. Ας γυρίσουμε να δούμε τη γύμνια του Τσόρτσιλ. Βερολίνο μόλις έχουν προλάβει να πέσουν με αλεξίπτωτα για να διεκδικήσουν μερίδιο οι αμερικάνοι. Γνωστό αυτό, ο αποκλεισμός που τους υποχρεώναν οι Ρώσοι να επικοινωνούν μόνο δια αέρος και προέκυψαν δυο Γερμανίες η ανατολική με πρωτεύουσα το Βερολίνο και η δυτική με πρωτεύουσα τη Βόνη. Από εκεί ξεκινά ο ψυχρός πόλεμος και φτάνουμε στο τείχος του αίσχους κατά τη ρήση των δυτικών που δεν είχε άλλο σκοπό παρά να συνετίσει τους δυτικούς ότι οι ρώσοι δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουνε τίποτα από αυτά που κέρδισαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και θα έρθει η σειρά της Ουγγαρίας και της Τσεχοσλοβακίας που την ισοπεδώνουν για να επιβάλουν την τάξη όπως είχε κάνει ο Τσόρτσιλ το 1944 στα δεκεμβριανά. Εδώ ταιριάζει η παροιμία το κάμεις λάβεις έφτασε κοιλιά μη σε πονέσει.

Ο πρόιμος θάνατος του Λένιν και ο θάνατος του Στάλιν έφεραν πολλά αρνητικά στους καταπιεζόμενους λαούς στο κόσμο και επειδή και τώρα τα προβλήματα πληθαίνουν στους λαούς στην αρχή του εικοστού πρώτου αιώνα βρισκόμαστε σε αναμονή του καινούργιου ηγέτη. Οι συνθήκες βοηθάνε για ένα νεό ξεκίνημα. Εγώ λόγω της φθοράς του χρόνου σύντομα θα αποδημήσω. Οπως και ο Παλαμάς είπε στα στρατευμένα νιάτα που φευγανε για το μέτωπο δεν έχω άλλο να σας πω κανένα, μεθύστε με τ΄αθάνατο κρασί του εικοσιένα και εγώ σαν καταπιεζόμενος εργάτης λέω να είστε νέοι πάντα μεθυσμένοι και εμπνευσμένοι από το νέκταρ της Οκτωβριανής επανάστασης και να θυμάστε και τώρα υπάρχουν Μαρίες Αντουανέτες και Τσαρίνες και Ρασπούτιν και διευθαρμένοι ηγέτες και παπάδες αι τώρα υπάρχουν αυτοί μας ετοιμάζουν τσεκούρι και μπαλτά. Για τους λαούς χαλκεύουν τα πιο σκλήρά δεσμά. Μη περιμένετε το μάνα εξ΄ουρανού. Ξεχάστε το. Και θυμηθείτε όπως έλεγαν οι έλληνες, συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗ.

Μιά δήλωση του κυρίου Καρατζαφέρη στη Βουλή των Ελλήνωνπου πέρασε απαρατήρητη και χωρίς να σχολιαστεί από κανένα μέσο και λησμονήθηκε γρήγορα. Οχι ότι δεν ήταν αξιόλογη, ίσα ίσα μιλούσε για τη κρίση της οικονομίας μας και παρουσίαζε λύσεις. Και τότε είπε επί λέξη "εάν η Παναγιά της Τήνου διέθετε το θησαυρό της θα έφτιαχνε η οικονομία της χώρας μας"

Συμπληρώνοντας κι εγώ θα γράφαμε στη σόλα του τσαρουχιού μας τον Αλμούνια. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι εκτός του ότι είμαι απόλυτα σύμφωνος με το κύριο Καρατζαφέρη, ξαναφρεσκάρισα τη μνήμη μου. Στην αναζήτηση του θεού όπως σε κάθε ένα έτσι και σε μένα όταν προβάλεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου σε προσκαλεί να την επισκεφθείς. Το θέαμα όμως είναι αποκαρδιωτικό όταν βρεθείς εκεί που σμίγει ο πόνος και η δυστυχία, η σύγχιση με τη λογική. Χάνεις το κουράγιο και τη δύναμη να προσευχηθείς. Σε καταλαμβάνει το δέος της αμφισβήτησης. Ανθρώπινα μέλη μεταφέρονται σε κόπιες όλα χρυσά, ενώπιον της Παναγίας, συνοδευόμενα με αναφιλητά και κλάματα ενώπιον της εικόνας. Και ακούς "Παναγιά μου στο έφερε όλο χρυσό το πόδι".
Και ονομάζει το χέρι ή το πόδι ή το κεφάλι για να το γιάννει. Και εάν τα οικονομικά σου είναι καλά χαλάλι της και ένα χρυσό χέρι. Εάν όμως πουλήσεις το χωράφι σου για να πας χρυσό πόδι στη Παναγία για να το γιάννει από το πόνο είναι χωρίς ίχνος λογικής. Είναι αγυρτιά και δεν είναι σωστός ο προσδιορισμός ο θησαυρός της Παναγίας της Τήνου.

Ο σωστός προσδιορισμός είναι ο θησαυρός που μαζεύει το παπαδαριό πουλώντας ελπίδα. Τι κρίμα γι αυτούς, είχε κατέβει ο Χριστός για να τους διώξει από τον οίκο του πατρός του και τον σταύρωσαν και χωρίς να αλλάξουν νοοτροπία ακόμα και ενδυμασία συνεχίζουν ακάθεκτοι το ανόσιο έργο τους. Οταν η δυστυχία και ο πόνος προσφέρονται για εκμετάλλευση δεν έχετε το δικαίωμα να ισχυρίζεστε ότι συγχρόνως αντιπροσωπεύετε το θείο. Προσέξτε σιγά σιγά γίνεται αντιληπτό ότι οτιδήποτε άλλο είστε εκτός από αντιπρόσωποι και εντεταλμένοι του θεού. Δεν βρίσκεστε σε ασκητία που επιβάλεται όχι από τον θεό αλλά από οικουμενικές αποφάσεις και κανόνες που θεσπίστηκαν κατά περιόδους. Τα έχετε γραμμένα όλα στα παλιά σας τα παπούτσια, όπως το εκφράζει και ο λαός.

Αυτοσκοπός σας είναι το κέρδος και η συντήρηση των δακρύων και πλέον δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα. Γίνεστε και προκλητικοί όταν παρουσιάζετε πολυτελή διαβίωση, πολυτελείς λιμουζίνες και αφθονο υπηρετικό προσωπικό. Αυτές τις μέρες που παλεύει η ζωή με το θάνατο έρχεται το σύμβολο της ζωής ο κρίνος που πρόσφερε ο άγγελος στη Μαρία και της διαμηνούσε ο κύριος με τα σου και θα οδηγηθεί να γεννηθεί στη φάτνη των αλόγων ταπεινά όπως όλοι οι ταπεινοί αυτού του κόσμου. Ξεκινήστε μια καινούργια ζωή όπως του Χριστού και εάν χρειαστεί για τη σωτηρία της ανθρωπότητας δεχτείτε και τη σταύρωση. Δώστε χαρά σε κάθε έναν που την αναζητά. Μπορεί να μη ζητά τροφή, μπορεί να ζητά πατρικό χάδι. Ο κόσμος νοιώθει ότι βρίσκεστε σε ερημιά. Οι ανακατατάξεις και οι μετακινήσεις πληθυσμών και οι δυνάμεις που παρουσιάζει κάθε πολιτικό σύστημα να προσφέρουν στον άνθρωπο τα απαραίτητα για τη ζωή.

Εγγυμονεί κινδύνους και βρίσκεστε σε αναζήτηση ιδεών και πολιτισμών. Μια πολύ μεγάλη ευθύνη φέρουν οι θρησκείες που παίζουνε ρυθμιστικό ρόλο στις κοινωνίες και τις διαμορφώνουν κατά το δοκούν.

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Η μετανάστευση είναι ευλογία για το τόπο. Δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1956. Και ερήμωσαν τα χωριά. Τότε το χωριό μου είχε 500 κατοίκους και τώρα που το επισκέπτομαι δεν ακούγεται φωνή γαϊδάρου. Ούτε ακούς τροκάνι προβάτου. Οταν πλησίαζα με αναμένα τα φώτα του αυτοκινήτου διέκρινα μέσα στο σκοτάδι αλεπούδες και φαινόταν να αναρωτιούνται ποίος είναι αυτός ο παράξενος επισκέπτης.

Και πέρασε από τη σκέψη μου η συμβουλή του αστυνόμου που με προέτρεπε να μεταναστεύσω και του δήλωνα, εγώ δε πρόκειται να βρεθώ ούτε σπιθαμή έξω από την Ελλάδα, αλλά με παραξενεύει το ενδιαφέρον σας. Ηταν ειλικρινής μαζί μου και μου έδωσε την απάντηση. "Γιατί θέλω να διώξω μια λόγχη από τη πλάτη μου". Γι΄αυτό η μετανάστευση ήταν ευλογία για το τόπο.

Πρώτα πρώτα παρείχε ασφάλεια αφού κάθε πικραμένος θα έπαιρνε το δρόμο της ξενιτειάς. Χαράς το πράγμα. Ολοι οι επονίτες ήταν μιάσματα της κατοχής μυημένοι στους εαμοβούλγαρους κομουνιστές, επικίνδυνοι εχθροί της χώρας. Και ερευνόντας στη μνήμη μου που όσο και να θέλουν μερικοί να αμφισβητήσουν, ανακαλύπτω εκτός από τη μετανάστευση και άλλα ευτράπελα από τη βασιλευομένη δημοκρατία.

Εφημερίδα Αθηναϊκή. "Ενώ ο γιός μάχεται στη Κορέα ο πατήρ συλαμβάνεται και κλείνεται εις τας φυλακάς για αγροτικά χρέη" και στη πρώτη της σελίδα για πολλά χρόνια έγραφε "ποιός πήρε τα 193 δις " ηταν η αναπροσαρμογή του δολαρίου από το Μαρκεζίνη από 15 έφτασε 30 το δολλάριο. Τη παραμονή όμως της προσαρμογής έχουν ανασυρθεί από τις τράπεζες 193 δις δραχμές και γινήκανε δολάρια. Λόγος του Μαρκεζίνη στη πλατεία Συντάγματος. "Αθηναίες και Αθηναίοι, είμαι βέρος Αθηναίος και δεν θα ήθελα για κανένα λόγο η ελληνική οικονομία να διατελεί υπό προθεσμία "

Από τα 190 δις και από τις πολεμικές αποζημιώσεις, με τα λιμπερ (καράβια) ξεπετάχτηκε το ελληνικό δαιμόνιο των αυτοδημιούργητων ελλήνων εφοπλιστών και έγινε η ανακατανομή του πληθυσμού. Ολοι οι ήρωες του Γράμμου θα γίνουν θυρωροί στο Κολωνάκι. Ολοι οι ανταρτόπληκτοι υπηρετικό προσωπικό. Αντε να γίνει και κάποιος βιομηχανικός εργάτης. Οσο για το δημόσιο χρειάζεται πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων που μόνο οι ταγματασφαλίτες το έχουν καθαρό.

Τι θυμάται το γεροξεκουτιασμένο γερασμένο αητόπουλο. Κάποιοι που φωνάζανε "Βάστα Ρόμελ", αλλά δε βαριέσαι και Σκόμπυ να φωνάζανε το ίδιο ήταν. Γειά σας ταγματασφαλίτες, χωροφύλακες και χίτες. Ας έχετε υπόψη σας ότι εγώ θλίβομαι για όλους τους σκοτωμένους και σύντομα θα κυκλοφορήσω ένα βιβλίο και εντοπίζω τους ηθικούς αυτουργούς. Βέβαια όσο μπόρεσα, γιατί δεν είναι εύκολο να προσεγγίσεις αρχεία και πρόσωπα. Αλλά καλώ τους απογόνους του γηραιού συνταγματάρχη Διονυσίου Παπαδόγγωνα να ερευνήσουν τη δολοφονία του . Προσωπική μου γνώμη ο Παπαδόγγωνας βρέθηκε στις συγκυρίες του πολέμου σε λάθος καραούλι. Δεν του ταίριαζε ο όρος προδότης γι αυτό τον δολοφόνησαν, γιατί γνώριζαν ότι θα πει την αλήθεια. Γι΄αυτό τον δολοφόνησαν. Γιατί ο Παπαδόγκωνας δεν έπαιζε με την ιστορία και θα τους αποκάλυπτε όλους.

Ολοι θα κριθούν από την ιστορία. Εμείς θα έχουμε αποδημήσει, θα την διαβάσουν οι επερχόμενες γενεές και θα μας κρίνους όλους.

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1944

3 Δεκέμβρη 1994. Ιστορική αποφράδα μέρα για το λαό της Αθήνας και κατ΄επέκταση στην ελληνική επικράτεια. Κάποιοι έχουν επιλέξει τον εμφύλιο και με διάφορα προσχήματα μεθοδεύουν την ανάφλεξή του. Μετά από 65 χρόνια είναι καιρός να ακουστούνε αλήθειες και την υποχρέωση αυτή την έχουν αυτοί που ασχολούνται και γράφουν ιστορία. Εμείς που έχουμε υποστεί τον εμφύλιο και βρισκόμαστε στο τέλος της ζωής μας ότι μπορούμε να προσφέρουμε με τη θύμησή μας και θεωρούμε χρήσιμο το εκθέτουμε. Εγώ θα εκθέσω στη γνώμη μουν και εάν κάνω λάθος να με διορθώσετε.

Πρώτα πρώτα θα ήθελα εκτός από κατανομή ευθυνών, εάν μπορούσαμε να διακρίνουμε ποιές δυνάμεις είχαν δικούς τους λόγους να θέλουν τον σπαραγμό και εδώ ακριβώς θα πάρω κάτι σημαντικό από το μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη που το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ πολλές φορές γι αυτόν εδώ το τόπο. "Οταν η συμφορά συμφέρει λογάριαζέ την για πόρνη" κι "όταν ακούς τάξη ανθρώπινο κρέας μυρίζει".

3 Δεκέμβρη 1944. Ο λαός της Αθήνας σε μια ειρηνική διαδήλωση, διαδηλώνει το πολιτικό του πιστεύω. Φωνάζει δυνατά Λαοκρατία. Του απαντά ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Γεώργιος Παπανδρέου και του διαμηνύει ότι πιστεύουμε στη βασιλευομένη δημοκρατία. Στην επιμονή του λαού που φωνάζει Λαοκρατία ο Παπανδρέου θα γίνει πιο σαφής " Το είπα στη Μέση Ανατολή και το επαναλαμβάνω ενώπιόν σας. Δεν επιλέγουμε τύρανο την τυρανία χτυπάμε".

Παρομοίαζε την λαοκρατία που φώναζε ο λαός με τον φασισμό και όλος αυτός ο λαός που διαδήλωνε που ξεπερνούσε τις 200 χιλιάδες κατά εκτίμηση των ειδικών, τον χρωμάτιζε ο Παπανδρέου τύρανο και σαν τύρανο έπρεπε να τον αντιμετωπίσει. Στη Μεγάλη Βρετανία που είχε καταλύσει ερχόμενος από την Αίγυπτο, συνοδευόμενος από τον άγγλο στρατηγό Σκόμπυ, παρακολουθούν τον παλλόμενο λαό, κρυφοκοιτάζουν από τα παράθυρα τον αδούλωτο λαό της Αθήνας. Εκείνο που τους ανησχεί είναι αυτό που φωνάζουμε "το λαοκρατία" και προβληματίζονται εάν αυτό επιτευχθεί τότε εμείς τι θα κάνουμε. Και όπως κρυφοκοιτάζανε από τα παράθυρα της Μεγάλης Βρετανίας κάποιοι πυροβολούν το πλήθος..

Φωτιά και σίδερο στα κορμιά των διαδηλωτών. 28 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες. Παίρνω ένα στίχο από το άξιον εστί "και περάσανε μέρες πολλές μέσα σε λίγη ώρα και θερίσανε πλήθος τα θηρία και άλλους εμάζωξαν...." και την άλλη μέρα στήσανε την Ελλάδα στο απόσπασμα σαν νη μην ήταν άλλος δρόμος για να περάσει η άνοιξη παρά μονάχα αυτός. Και ήρθε φιρμάνι από τον νικητή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου κατά τας γραφάς και όχι της αλήθειας και διατάζει τον στρατηγό του Σκόμπυ που συναντήθηκε με τον πατέρα της δημοκρατίας το Γεώργιο Παπανδρέου στην Μεγάλη Βρετανία, μαζί από κοινού να χτυπησουν τον τύρανο όπου και να βρίσκεται. Μέχρι τη τελευταία καλύβα των απομακρυσμένων ορεινών χωριών.

Και αφού από τύρανο τους μετάλλαξαν σε συμορίτες γεμίσανε την Ελλάδα τάφους. Ο ανθός από τα νιάτα ολόκληρης γενιάς. Τους σκοτώσανε πατέρα της συμφοράς και του εμφυλίου και όλα αυτά για να επιβάλλεις τη βασιλευομένη δημοκρατία που εξελίχτηκε σε τυρανία. Η ειρωνία της μοίρας σου επιφυλάσσει όπως σε κάθε ένοχο τη θεία δίκη. Αυτούς που ευεργέτησες θα σε μειώσουν σαν πολιτικό και σαν προσωπικότητα και θα φύγεις από το μάταιο τούτο κόσμο εν μέσω τυρανίας που εσύ επέβαλες στον ελληνικό λαό. Με αίμα και δάκρυα και αταλάντευτος με περίσια ψυχραιμία και ψυχική αντοχή παρακολούθησες τη συμφορά που συμφέρει . Θα δεις την Ελλάδα να σπαράσεται. Τους άγγλους να έχουν τη Κύπρο αποικία τους, τους δοσίλογους να μείνουν ατιμώρητοι, τους προδότες στην εξουσία, το Γλύξμπουργκ, τη Φρειδερίκη να έχει εξουσία ζωής και θανάτου.

Εχουμε πολλών ειδών θανάτους. Εκείνον το θάνατο που ο καθένας μας απεχθάνεται είναι να πεθάνεις ταπεινωμένος και εσύ πατέρα της δημοκρατίας δεν το απόφυγες. Για κοίταξέ με στα μάτια σου είπε. Διαφωνία βασιλέα πρωθυπουργού παραιτείται ο πρωθυπουργός. Εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό με 52% σε υποχρέωσαν σε παραίτηση. Κρίμα είχε πεθάνει ο Σκόμπυ να ενημερώσει το νεαρό βασιλιά το τι έκανες για να τους ενθρονίσεις. Αυτό το γνωρίζει όμως ο ελληνικός λαός.

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

ΟΤΑΝ Η ΣΥΜΦΟΡΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ....

Από την ιστορία μαθαίνουμε πως τίποτε δεν γίνεται τυχαία αλλά όλα έχουν τις αιτίες τους.
Δυστυχώς στη χώρα μας έχουμε ελλειπή ενημέρωση όχι μόνο της ιστορίας μας αλλά και για γεγονότα πρόσφατα που θα βοηθούσαν και ίσως προλαβαίναν δυσάρεστες εξελίξεις.

Η τρομοκρατία όχι φαινόμενο άγνωστο τείνει να εξελιχτεί γιατί έχει υποβαθμιστεί. Πρωτα είναι τα αίτια που πρέπει να εξεταστούν με τη δέουσα προσοχή. Μια μερίδα του λαού αφουγκράζεται. Εχει αυπνίες από συσωρευμένα προβλήματα. Αυτοί τείνουν να γίνουν κρυπτοφίλοι τους. Και όταν το λαϊκό συναίσθημα παραπλανηθεί στη συμφορά τότε κύριε Χρυσοχοϊδη δεν μετρά το αποτέλεσμα.

Εάν τελειώσεις και την εξουδετερώσεις την τρομοκρατία που τώρα έχει πάρει τη μορφή αδίστακτων δολοφόνων, ίσως τότε να μετρηθούν και οι ψυχές των δυστυχισμένων και πεινασμένων ανέργων. Και πέρνω κάτι από το μεγάλο μας ποιητή τον αείμνηστο Οδυσσέα Ελύτη που το έχω ξαναπεί και θα το τονίζω συνέχεια. Οταν η συμφορά συμφέρει λογάριαζε την για πόρνη.

Προσέξτε κάποιοι καραδοκούν να σφετεριστούν τη συμφορά. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί. Εγώ το έχω ζήσει με τον εμφύλιο. Οχι μόνο εγώ, ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Υπάρχουν αδίορθωτοι νοσταλγοί που περηφανεύονται σαν γυρολόγοι του μίσους και έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν συμμορίες και έχουν και φίλους και οπαδούς κύριε Χρυσοχοϊδη.

Μια μόνο σκέψη είναι καθαρή που μπορεί που μπορεί να βοηθήσει. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ από την τρομοκρατία. Πίσω από τους πρακτικούς δολοφόνους υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί με ειδικά συμφέροντα. Ο σκοπός καθαγιάζει τα μέσα . το θυμάστε, είναι άλλωστε όρος χριστιανικός.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

ΤΟΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΛΑΤΣΑΔΟΡΟΙ

Το ακούμε συνέχεια. Τα καταχρεωμένα νοικοκυριά μας στις τράπεζες. Αξίζει όχι μόνο να το ακούμε, αλλά πρέπει να το αναγουμε σε εθνικό θέμα. Προτού εκθέσω ορισμένα γνωστά που έχουν συμβεί ως προς τη δανειοδότηση των τραπεζών που καταλήγουν να σου κατασχέσουν το σπίτι, θα θέσω ένα ερώτημα. Από πότε έμεινε ελεύθερη η τράπεζα να δανείζει ανεξέλεγκτα? Γιατί το 1950 ήταν αδιανόητο ένας εργάτης να πάρει δάνειο με οποιαδήποτε μορφή, καταναλωτικό για τις διακοπές ή ακόμα και να πάρεις αυτοκίνητο.

Ο δανεισμός από τις τράπεζες είναι στο καπιταλιστικό σύστημα και είναι μια μέθοδος που έχει πολλές παραμέτρους. Το βασικό φυσικά είναι το κέρδος, η επέκτασή του είναι στη πολιτική και γενικώτερα στο καθεστώς. Φέρνω ένα απλό παράδειγμα. Ας πάρουμε μια περίοδο της τελευταίας 10ετίας. Ο αλόγιστος δανεισμός από τις τράπεζες και ειδικά σε στεγαστικά και κάρτες εξηπηρέτησε άλλους και όχι τους καταναλωτές.

Είναι περίοδος του ΠΑΣΟΚ και η 20ετία που μας έβαλε και τρώγαμε τις σάρκες μας για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Μπορεί ποινικά να μην υπάρχει αδίκημα και να μην σε πιάνει ο νόμος, ηθικά όμως και πολιτικά φέρουν ευθύνες για την εθνική τραγωδία και τη κατάντια του έλληνα και όλης της αγοράς. Από αυτό το μπλοκάρισμα ένα μεγάλο μέρος του λαού έμεινε απροστάτευτο. Στις μέρες του κυρίου Σημίτη υπεγράφησαν τα περισσότερα δάνεια. Πρώτα η ψεύτικη ευημερία, μετά η αναποδιά, ο Τειρεσίας το σπίτι που χάνεται και στο τέλος να μην έχεις ούτε καλτσοδέτα ν΄αγοράσεις. Ετσι κύριε Σημίτη έκλεισες την αγορά και αποδείχτηκε το φιάσκο του ανεξέλεγκτου δανεισμού των νοικοκυριών. Να συνεχίσουν και οι επόμενοι το σατανικό σχέδιο γιατί μόνο έργο θεόπνευστο δεν ήταν. Ηταν φτιαγμένο για να έχετο το κεφάλι σας ήσυχο. Δημιουργήσατε ένα ψεύτικο παράδεισο, να προβληματίσετε τους συνδικαλιστές της εργατικής τάξης και να μην βρίσκουν λόγο να ορθώσουν. Είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους μπροστά στην "ευημερούσα" Ελλάδα.

Εχω μια απορία και θα ήθελα αν είναι δυνατόν κάποιος πολιτικός, επιστήμων, δημοσιογράφος, αυτοί που ενδιαφέρονται για τα κοινά και τα προβλήματα του λαού, να μου πουν μήπως μπορώ το δάνειο που έχω πάρει από τη τράπεζα σε ποιον το χρωστάω γιατί δεν μπορεί αυτά τα χρήματα από κάπου προέρχονται. Τράπεζα είναι ένα κτίριο. Τα λεφτά όμως έχουν ιδιοκτήτη με όνομα και διεύθυνση και στη φαντασία μου τον τοποθετώ σε αυτό που έλεγε η γιαγιά μου, που πολλές φορές γινόταν θέμα για το τι δουλειά κάνει αυτός και η απάντηση ήταν ΤΟΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΟΥΛΑΤΣΑΔΟΡΟΣ.

Μήπως είναι καιρός να βρούμε τους τοκιστές και τους σουλατσαδόρους? Είναι γνωστό που κατοικούν. Βόρεια προάστια, κολωνάκι, Βουλή, Αρχιεπισκοπή, Λονδίνο, Παρίσι. Μπορεί και στο Λας Βέγκας. Επειδή το επάγγελμά μου ήταν βοηθητικό προσωπικό και γνωρίζω και τα κουτάλια τους και στο Κολωνάκι και στο Ψυχικό και στην Εκάλη, θα σας πω ένα παράδειγμα.
Το 1960 έπαιρνα μισθό 1000 δραχμές. Ο κανακάρης του αφεντικού μου ετών 25 και άνεργος είχε δίπλα στο κομοδίνο του κρεβατιού του δραχμές 3000 ημερησίως. Κολαριστά τα πέρναμε τότε από την Εθνική Τράπεζα στης Βουκουρεστίου που μας τα έφερνε ο τραπεζικός υπάλληλος στο αυτοκίνητο. Συμπλήρωνε εάν είχε χασούρα στην Αθηναική Λέσχη που έπαιζε μπριτζ και έπαιρνε και για το κανακάρη του τα κολαριστά χιλιάρικα, ο οποίος κρατούσε τη καμπάνα του στον Αστέρα για να έχει την ησυχία του.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ

Στη σημερινή επαίτειο θέλω να σταθώ σε ένα άλλο σημείο της ιστορίας. Τι έγινε όταν οι νικητές του δευτέρου παγκοσμίου πολεμου καθήσαν στο τραπέζι και συζήτησαν για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Η χώρα μας είχε τα ίδια δικαιώματα και ήταν ισοβάθμια μ ε τη Γαλλία και τη Γιουγκοσλαβία. Είχαμε πολεμήσει ενάντια στον άξονα, κι όπως έλεγε ο Τσώρτσιλ, "οι ήρωες πολεμάνε σαν έλληνες".

Δυστυχώς οι δοσίλογοι και οι προδότες που με τη βοήθεια των εγγλέζων και του Γ.Παπανδρέου έχουν βρεθεί στην εξουσία δεν έχουν το θάρρος για σωστές απαιτησεις και είναι ένοχοι και σαν ένοχοι ενεργούν. Τα δικαιώματά μας τα υποβαθμίζουν και ζητούν απλά να μην αφήσουν ίχνος από την εθνική αντίσταση γιατί η εθνική αντίσταση είναι ολόκληρη η Ελλάδα.

Αυτοί οι προδότες, αυτοί οι δοσίλογοι έχουν εκθέσει τη χώρα διεθνώς κι ο ίσκιος τους είναι παρόν σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Η Ελλάδα έχει σύνδρομο ενοχής και πλέον δεν απαιτεί, αλλά παρακαλεί να της δώσουν όπλα για να σκοτώσει και τον τελευταίο αντιστασιακό. Φυλακές, εξορίες κι ένα όργιο διώξεων.

Θα αναφέρω ένα επεισόδιο με το Σοφοκλή Βενιζέλο. Είναι υπουργός εξωτερικών και αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στο Παρίσι που τότε ήταν η έδρα του νεοσύστατου ΟΗΕ. Συζητάνε ζητήματα οικονομικά , για τις πολεμικές αποζημιώσεις και ρωτά ο Υπουργός Εξωτερικών της Σοβ.Ενωσης τον Βενιζέλο τι αντιπροσωπεύει. Του λέει είμαι Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Τότε εκείνος ξεδιπλώνει την εφημερίδα Ταιμ του Λονδίνου και του διαβάζει και το λέι ότι εάν αποσύρει η οικογένεια Βενιζέλου τα κεφάλαιά της από το Χρηματηστήριο θα γίνουν αισθητά για την οικονομία της Αγγλίας και του λέει μα εσείς δεν έχετε εμπιστοσύνη στο ίδιο σας το κράτος.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Το τι έγινε στην Ελλάδα. Πάρτε την Ακρόπολη εκείνης της εποχής και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα κάθεστε φρόνιμα γιατί ξέρουμε ποιοί είστε, και ασφαλώς και οι εγγλέζοι και οι αμερικάνοι ξέρουν πολύ καλά ποιούς έχουν βάλει να κυβερνούν την Ελλάδα και με ποιό τρόπο. Οχι βέβαια με δημοκρατικές διαδικασίες αλλά με αίμα και δυστυχία που κάθε έλληνας έχει υποστεί και τη μεγαλύτερη φρίκη εκείνη του εμφυλίου πολέμου.

Ο λαός μας έχει ζηλευτή ιστορία, έχει όμως και μια ιερή υποχρέωση. Να αποβάλλει από την ιστορία του τα ξενόφερτα ζιζάνια που έφεραν και φέρνουν τη σύγχιση με διλήματα και ραδιουργίες.

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

ΡΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΙΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ...

Παρακολουθώντας αυτές τις μέρες σχόλια και ειδήσεις από τη τηλεόραση για τα κρατικά αυτοκίνητα που έχουν μεγάλο κόστος για αγορά και για τη συντήρηση, βλέπουμε ότι δεν εξαιρείται η Ιερά Μητρόπολη, αυτοκίνητα που τα χρησιμοποιούν οι σεβαστοί δεσποτάδες. Η αλήθεια είναι ότι γίνεται προκλητικό εν μέσω οικονομικής κρίσης της χώρας να συνοστίζονται πολυτελείς λιμουζίνες στο περιβόλι της ιεράς μονής πετράκη που συνεδριάζουν οι σεβαστοί ιεράρχες.

Δεν μπόρεσα να το εξηγήσω κι όταν το βλέπω έρχεται στη σκέψη μου ένα επεισόδιο με το FBI. Κάποτε στο FBI τη πολυσυζητημένη υπηρεσία ασφάλειας των ΗΠΑ, κινήθηκαν υποψίες για κάτι ύποπτο βλέποντας να σταθμεύουν αρκετές κάντιλακ σε πάρκιγκ πολυτελούς κτιρίου και αποφάσισαν να προβούν σε έλεγχο. Οταν μπήκαν διαπίστωσαν ότι εκεί συνεδρίαζε η αφρόκρεμα των γκάνκστερ του Σικάγου και της Ν.Υόρκης.

Το σχετίζω αυτό με την ιερά σύνοδο της μονής πετράκη. Ειλικρινά δε το γνωρίζω γι΄αυτόστην εξομολόγησή μου θα το αναφέρω στον εξομολογητή μου ιερέα πριν απο τη θεία μετάδοση όπως είναι η υποχρέωσή μου σα χριστιανός ορθόδοξος και για να ξελαφρώσω από τη νοσηρή σκέψη μου τι δουλειά έχουν οι γκάνκστερ με τη μητρόπολη. Αν είναι δυνατόν, για όνομα του θεού, θεέ μου συγχώρεσέ με.

Το μόνο που θυμάμαι ήταν η δίκη του Αλ Καπόνε. Δικάστηκε τελικά με αυστηρή φυλάκιση γιατί δε δήλωσε στην εφορία τα κλοπιμαία. Αυτό το κράτος που ξέρει να εισπράττει και να τιμωρεί αυτή την αμερική μην τη κλαις, για τη ρωμιοσύνη άρχισα να αμφιβάλλω γιατί η κλοπή έχει μετατραπεί σε τίμιο εμπόριο χωρίς να φορολογείται. Ρε που τα βρήκαν που τα βρήκαν...

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΙΣΕΥΕΙΣ, ΠΕΡΙΣΕΥΕΙΣ..

Παγκόσμια κρίση. Καινούργιο φρούτο. Οι μόνοι που δεν θίγουντε είναι οι κατέχοντες . Μάλλον οι περισσότεροι αυξάνουν τα κέρδη τους. Στρατιές άνεργοι, στρατιές πεινασμένοι, σιγά σιγά γίνεται η αφαίρεση χωρίς κανένα ενδοιασμό. Οτι δικαιώματα είχαν αποκτήσει οι εργάτες, οι αγρότες με αίμα και μεγάλες θυσίες, τα γκρεμίσανε.

Ολα σεβαστοί μου άρχοντες, βασιλιάδες, στρατηγοί, παπάδες, υπουργοί και βουλευτές, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, όλους αυτούς τους πεινασμένους όλους αυτούς που χάσαν τη δουλειά τους, όλους αυτούς που τους πήραν το σπίτι, τα αυτοκίνητα, όλους αυτούς που τους ξεφτυλίσανε, πως θα τους ονομάσετε για να τους πυροβολήσετε?

Είναι ντεμοντέ να τους πείτε αναρχικούς, είναι μπαςκλας να τους πείτε κουκουλοφόρους. Να φτύσω κάτω φτύνω τα πόδια μου, να φτύσω πάνω φτύνω τα μούτρα μου. Θα σας βοηθήσω εγώ πως θα τους ονομάσετε.

ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΜΕΝΟΥΣ.

Ναι δυστυχισμένε εργάτη, περισεύεις. Είσαι γι΄αυτούς η τρώγλη, το μπατιριλίκι της κοινωνίας και σε καταντήσανε τόσο άχρηστο και περισευούμενο που δεν έχεις πλέον καθαρό μυαλό για να σκεφτείς. Ολα θα τα κάνεις. Και το κεράκι σου θ΄ανάψεις στην εκκλήσία και την προσευχή σου θα κάνεις να σε βοηθήσει η μεγαλόχαρη να βρεις δουλειά και τον βουλευτή θα επισκεφτείς να σε βοηθήσει και τον παπά και το δήμαρχο. Οπως φαίνεται και εσύ σεβαστό μου όργανο της τάξεως , περισεύεις, ναι κι εσύ περισεύεις. Δεν ξέρω εάν το έχεις συνειδητοποιήσει. Ολα δείχνουν με την συμεπριφορά τους ότι κι εσύ περισεύεις.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

Εχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια ολόκληρος ο κλήρος να δείχνει ένα έντονο ενδιαφέρον για τη Μακεδονία. Μεγάλα συλαλλητήρια και πολύ μεγάλη συμμετοχή του λαού. Οι γείτονοί μας οι σκοπιανοί αμφισβητούν τη κυριότητα της Ελλάδας στη Μακεδονία. Το περίεργο είναι ότι και στα Σκόπια και στην Ελλάδα υπάρχει ορθοδοξία όπως άκουσα έχουνε δεσποτάδες και παπάδες και παρατήρησα όταν δείχνει η τηλεόραση τους σκοπιανούς να κάνουν το σταυρό τους όπως και οι έλληνες ορθόδοξοι δεν μπορούσε σε καμμία περίπτωση να ταιριάζει η παροιμία δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.

Η Ελλάδα η γνήσια ιστορία της είναι χιλιετηρίδες και η ορθοδοξία είναι δυο χιλιετηρίδες και όσο να προσπαθήσατε να την εξαφανίσετε δεν τα καταφέρατε και θα χρησιμοποιήσω άλλη μια παροιμία , χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις φίλησέ το. Αυτό κάνατε σεβαστοί μου ιεράρχες. Η Ελλάδα θα είχε κατακτήσει όλο τον κόσμο εάν δεν την είχατε τραυματίσει με τις ενέργειές σας που προσπαθήσατε να την εξαφανίσετε. Θα είχε μεγαλουργήσει και θα είχε φέρει επιγής ειρήνη.

Πρασπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι είστε και εσείς πνευματικοί συνέχεια της Αρχαίας Ελλάδας. Φτάνει που χρησιμοποιήσατε το Δούριο ίππο τον Παύλο και μαγαρίσατε τα άγια βράχια της Πνίκας και του κολλήσατε τη ταμπέλα με το όνομά του και φαίνεται σαν τη μύγα μες το γάλα. Τώρα δεν υπάρχει κίνδυνος. Οι άθεοι κομμουνιστές χαθήκανε και τώρα θα μιλήσει η ιστορία κι αν θέλετε να μην χαθείτε βγάλτε τα μαύρα φορέστε άσπρη χλαμύδα και αρχίστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε να υμνείτε την απολογία του Σωκράτη και το κώνιο γιατί είναι πιο αληθινό γιατί μπορεί και το προσεγγίζει το ανθρώπινο μυαλό και αφήστε τα μυστήρια και την εβραϊκή μυθολογία και διδάξτε την φιλοσοφία της αρχαίας ελλάδας.

Προσπαθήστε να δώσετε στον κόσμο δύναμη να ξεφύγει από τον φόβο της κόλασης και μην προσπαθείτε να οδηγείτε ένα λαό σαν αγέλη προβάτων με λιτανείες για να βρέξει και με αγιασμούς στο καινούργιο αυτοκίνητο για να αποφύγει το δυστύχημα. Το είδα κι αυτό σε ένα μοναστήρι να έχει ανοίξει το καπό και ο καλόγερος να το βρέχει με αγιασμό και ασφαλώς με το αζημίωτο για να πιάσει η ευχή. Καλά σε ένα άλλο χωριό είδα παιδιά να κρατάνε λάβαρα και εξαπτέρυγα να ανηφορίζουνε προς το βουνό ρώτησα που πάνε τι γιορτή είναι και μου είπανε κάνουν λιτανεία για να βρέξει. Αφού έμαθα από ποιο χωριό είναι πήγα να τους γνωρίσω από κοντά. Αφού γυρίσανε τα βουνά και τα λαγγάδια κουρασμένοι και ιδρωμένοι έχουν καθήσει στο καφενείο του χωριού και έχουν στραμμένα τα μάτια τους στον ουρανό και ψιθυρίζουνε ευχές να βρέξει, ένας πιτσιρίκος που έχει μπει το νόημα των δεήσεων, έχει ένα νεροπίστολο από απόσταση, δεν έχασε την ευκαιρία και άρχισε να τους στέλνει σταγόνες νερού και αφού το νιώσανε στα μούτρα τους να τους δροσίζει άρχισαν να λένε δόξα σοι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου στον ουρανο που κοιτούσανε δεν υπήρχε ίχνος σύνεφο δε κρατήθηκα και του είπα στον ουρανό δεν υπάρχει σύνεφο, και πήρα την απάντηση εάν θέλει ο θεός όλα γίνονται, βρέχει χωρίς σύνεφα.

Εάν επιμείνουμε να φτιάξουμε τέτοιο λαό πολύ φοβάμαι δεν θα τη γλιτώσει η Ακρόπολη, θα γίνει μητρόπολη και στην Ελλάδα του φωτός και του πνεύματος θα επικρατήσει πυκνό σκοτάδι και δε θα βλέπουμε τη μύτη μας. Εχω όμως μια μεγάλη απορία. Που είναι ο πνευματικός κόσμος της ελλάδας. Τους έχει αρπάξει ο τροχός του νερόμυλου και τους συντρίβει. Εχω γνωρίσει πολλούς καθηγητές και πολλούς δασκάλους και μπόρεσα να έχω διαμορφώσει γνώμη για το τι συμβαίνει. Και όσους γνώρισα μου είπαν όλοι τα ίδια. Δεν έχεις ιδέα τι θα πει παπάς, τι θα πει δεσπότης και μου φέρανε ένα παράδειγμα. Εαν θέλεις να ανοίξεις μια επιχείρηση και δεν κάνεις αγιασμό η κατάρα του θεού που θα την κατευθύνει ο παπάς θα σε χτυπήσει αλύπητα αυτό θα συμβεί και με μας εάν τολμήσουμε να αμφισβητήσουμε ό,τι έχει σχέση με τον παπά.

Οτιδήποτε δηλαδή το λιγότερο που μπορείς να υποστείς είναι να στρέψουνε τους γονείς των παιδιών εναντίον σου και ύστερα τον πολιτικό, το δήμαρχο, το νομάρχη και δεν είμαστε μόνο εμείς είναι γιατροί δικηγόροι όλοι την ίδια μοίρα έχουνε όλοι είναι κολλημένοι στο ράσο του παπά και όπως γνωρίσαμε βγάζουνε κυβερνήσεις και δημάρχους ακόμα και δικαστικές αποφάσεις. Πολλές φορές που βλέπω στη τηλεόραση να συνεδριάζει η ιερά σύνοδος, τα πολυτελή αυτοκίνητα που εμφανίζουνται οι ιεράρχες που όσο νά 'ναι δεν έχουν καμμιά σχέση με την ασκητική τους ζωή που πρέπει να κάνουνε και δεν κάνουνε και μου θυμίζει ένα επεισόδιο με μια ταινία γκανγκεστρική που υποψιάστηκαν κάτι ύποπτο συμβαίνει γιατί σ΄ ένα πολυτελές κτίριο στο περίβολο του, ήταν σταυθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα.

Μπήκανε στο κτίριο έκπληκτοι διαπίστωσσαν ότι συνεδρίαζε η αφρόκρεμα των γκάνκστερ του Σικάγου και της Νέας Υόρκης.

Ας με συγχωρήσουνε οι ιεράρχες, δεν νομίζω είμαι ο μοναδικός που με ενοχλεί η τόσο προκλητική χλιδή. Και τον πιο φανατικό ορθόδοξο, για να μην πω ανόητο, πιστεύω θα τον ενοχλεί γιατί από γάιδαρο που ίππευσε ο Χριστός να φτάνεις στο άλλο άκρο της μερσεντές δεν ταιριάζει με την ασκητική του ιεράρχη. Υπάρχουν και ενδιάμεσα αυτοκίνητα που δεν θα ενοχλούσαν τους πιστούς. Ξέρω με αυτά που γράφω μπορεί να με αφορήσετε. Το εύχομαι και θέλω να συμβεί να έχω τέτοια τύχη όταν πεθάνω να πάω εκεί που έχετε στείλει το Καζατζάκη. Θα με πείτε άθρησκο και άθεο βρωμιάρη. Αν ήμουν άθεος, έαν συνέβη κάτι τέτοιο, δεν είμαι από αυτούς που θα φοβόντουσαν να το πουν. Εχω πολλά γνωρίσει που με βοηθούν να πιστεύω στην ύπαρξη του θεού, δεν έχω όμως τίποτα από τις θεωρίες τις δικές σας που να με έχει βοήθησει .

Το μόνο που θυμάμαι που μου έκανε εντύπωση ήταν η συμβουλή σας όταν ενοχληθούμε από τον έρωτα, να κάνουμε ένα ντουζ με κρύο νερό. Όλη σας η θεωρία για την ηθική ήταν ο κόλπος της γυναίκας, και αφού την αποβάλατε από τον εαυτό σας και αλλάξατε τη φύση σας, όπως σας είχε φτιάξει ο Θεός σας να ζήσετε, φορτώσατε τον εαυτό σας ανεξέλεγκτα κόμπλεξ και όποιος θελήσει να βοηθήσει να βρείτε το σωστό δρόμο και να βελτιώσετε το πιστεύω του λαού, γίνεται εχθρός σας. Τον αφορίζετε και τον λιθοβολείτε.

Εγώ ποτέ δε συγκινήθηκα τόσο πολύ όσο τη στιγμή που βρέθηκα στο τάφο του Καζατζάκη. Εφυγε από τη ψυχή μου ότι μου είχατε φορτώσει στα παιδικά μου χρόνια, παράδεισο και κόλαση δε χρειαζότανε να διαβάσω, ούτε τα βιβλία του φτάνανε αυτές οι τρεις λέξεις που ήταν χαραγμένες απάνω στο τάφο του, «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος». Είμαι περήφανος γιατί γεννήθηκα σ΄αυτή τη χώρα, είμαι περήφανος γιατί είμαι έλληνας και όσο και να προσπαθήσατε να με αλλάξεε δεν το καταφέρατε.

Όταν στην Ολυμπία βλέπω τις ιέρειες που σηκώνουν τα χέρια τους και φωνάζουνε "θεέ Απόλλωνα", ρίγη από συγκίνηση κατακλύζουν τη ψυχή μου και διαπιστώνω τίποτα άλλο δεν μπορει να χωρέσει μέσα μου γιατί δεν υπάρχει θέση, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο άξιο από την Αρχαία Ελλάδα. Το κλάδο ελαίας που στεφανώνουν τους αθλητές το σύμβολο της ειρήνης εσείς το βάλατε στο ράμφος της περιστέρας και πόσα άλλα που πηγάζουνε και ήταν δημιούργημα των αρχαίων ελλήνων, τα σφετεριστήκατε και τα κάνατε χριστιανικά.

Ολη η Ελλάδα από το ένα άκρο στο άλλο, είναι διάσπαρτη από αρχαία αγάλματα και ναούς, και έχουμε εκατοντάδες ιερούς αρχαίους ναούς που τους γκρεμίσατε και για να εξαφανίσετε τους αρχαίους ναούς χτίσατε τη μισαλλοδοξία και το ψέμα. Οταν στη θάλασσα στο Ρέτζιο Καλάμπρια βρήκανε τρία μπρούτζινα αγάλματα, ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ιταλίας, ο αείμνηστος Περτίνι, που είχε δηλώσει στον Πάπα ότι είναι άθεος, έχει καλέσει την αείμνηστη Μελίνα να πάνε να τα δούνε μαζί. Οταν τα είδαν, απευθυνόμενος στη Μελίνα της είπε, "είναι τόσο τέλεια που δε χωράει καμιά αμφιβολία είναι ελληνικά".

Εχω μια απορία. Εαν κατάφερνε ο άνθρωπος να δαμάσει τη φτώχεια και τους πολέμους και η επιστήμη να μειώσει στο ελάχιστο τις ασθένειες, έχετε διερωτηθεί τι δουλειά και ποιο επάγγελμα θα εξασκούσατε ως προς το ζειν, και ποιά θα ήταν η προσφορά σας για να αμοίβεστε. Αυτό που σας σώνει είναι η φτώχεια και η δυστυχία γι΄αυτό είστε υποκριτές και φαρισαίοι χωρίς δυστυχία, χωρίς πολέμους, θα είχατε δυσκολίες να προβάλετε όλο αυτό το πνευματικό σας έργο.

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009

Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ.

Γινόταν μια έκθεση στο χωριό μου από εικόνες. Ετος 2007. Ηταν πολύς κόσμος και με πολύ ευλάβεια κοιτούσαν τις εικόνες. Είχε και τρεις παπάδες που βοηθούσαν και εξηγούσαν στο κόσμο για κάθε μία εικόνα το ιστορικό της.
Δεν έχανε καμμιά ευκαιρία ο ένας από τους τρεις παπάδες να μην αναφέρει και να λέει
"κατά τη διάρκεια του συμοριτοπολέμου αυτή η εικόνα είχε θαυματουργήσει, ήταν προστάτιδα του στρατού, έκανε πολλά θαύματα και έσωσε πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια του συμοριτοπολέμου" και το επαναλάμβανε πολλές φορές.

Δεν είπα τίποτα, άλλωστε δεν άξιζε να πω τίποτα. Εκείνο που με γέμιζε θλίψη ήταν ότι έφερε το σχήμα του ιερέα. Ηταν παπάς. Φόραγε ράσα. Ηταν αντιπρόσωπος του θεού και μου δημιουργήθηκε μια απορία. Δεν είχα χρόνο να βρεθώ στην εκκλησία που λειτουργούσε γιατί δεν ήταν από το δήμο μας, ήταν από άλλο χωριό. Δεν είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω όταν θα επικαλείτο το θεό. Και αιτησόμεθα να μας φυλάξει ο θεός από σεισμούς,λιμούς και καταποντισμούς, εμφυλίους πολέμους, θεέ μου δωσε μας φώτιση.

Το δυστύχημα είναι ότι ο παπάς είναι πολύ νέος και οπωσδήποτε έχει φοιτήσει σε κάποια ιερατική σχολή και θα έχει διδαχτεί αν μη τι άλλο, τη μεγαλοψυχία του θεού. Εμένα με παρηγορούσε ότι αυτός ο παπάς πρέπει να αποτελούσε εξαίρεση. Θυμήθηκα τον Αντώνιο, τον ιεράρχη που ευλόγησε τα μαχόμενα νιάτα και έγινε το σύμβολο του λαού στο μεγάλο αγώνα που μάχετο για τη λευτεριά του.

Είχα τη τύχη να τον γνωρίσω και νου φιλήσω το χέρι και βαθειά στη ψυχή μου ριζωμένη είναι η εικόνα του προσώπου του.

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

ΤΟΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΟΥΛΑΤΣΑΔΟΡΟΣ

Τοκιστής και σουλατσαδόρος είναι σύνθετα ονόματα που στο άθροισμα βγάζεις Γιουρομπανκ, Αλφαμπανκ, εθνική, αγροτική, και ένα σωρό άλλες τράπεζες που συνεργάζονται με το κράτος και έχουν μια ασυδοσία και την ανοχή του κράτους, με μια προοπτική βέβαια, τα κέρδη τους να τα επενδύουν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Οπότε θα μειώνεται η ανεργία και θα κυκλοφορεί χρήμα να δουλεύουνε και οι αγορές.

Αυτοί οι τοκιστές και σουλατσαδόροι έχουν καλούς συμβούλους, επιστήμονες, που ξέρουν καλά μαθηματικά που εγώ δε σκαμπάζω από δαύτα. Αυτοί λένε έχουμε κλέψει 500 εκατομύρια και πρέπει να κάνουμε κάποια επένδυση, τι μπορούμε να επενδύσουμε, να φτιάξουμε μια βιομηχανία να βγάζει καρδάρες για το γάλα. Για να βγει μια καρδάρα χρειάζονται πέντε μεροκάματα του 8ωρου. Πόσο έχει το μεροκάματο στην Ελλάδα? π.χ. 100 ευρώ Στα Σκόπια πόσο έχει? 10 ευρώ. Βούρα για τα Σκόπια. Μα με τα Σκόπια έχουμε δοσοληψίες για τη Μακεδονία. Ωχ καυμένε φωνάζει ένας . Τι με νοιάζει εμένα, εγώ το συμφέρον μου θα κοιτάξω. Κι έτσι πέταξε το πουλάκι.

Ο επενδυτής δεν έχει σύνορα ούτε ευαισθησίες και τη καλημέρα που θα σου πει πρέπει πρώτα να έχει υπολογίσει ότι κερδίζει. Πόσα χρόνια ακούμε πρέπει να έρθουν ξένες επενδύσεις. Οχι δεν έρχονται , αλλά φύγανε και οι ελάχιστες δικές μας που είχαμε και αυξήθηκε στο κατακόρυφο η ανεργία και η φτώχεια και μεγαλώνουν όλα. Και οι αναρχικοί και οι κουκουλοφόροι, προσέξτε με το τρόπο που πάτε να τους βγάλετε τη κουκούλα, μη τους βγάλετε τη κουκούλα και πάρουν τη κουμπούρα και τότε κλάψε με μάνα κλάψε με μια νύχτα με φεγγάρι και την αυγούλα με δροσιά στο τάφο μου απάνω.

Κάνετε και μερικά γκάλοπ, όχι ποιό κόμμα έχει μεγαλύτερο ποσοστό, κάνετε ένα γκάλοπ εάν ο μη γένοιτο ποτέ -γλυκό να φάει το στόμα μου- εάν ο μη γένοιτο κάποιοι κουμπουράδες φάνε τον υπουργό που ήταν μπλεγμένος με το βατοπέδι, ή με τα ομόλογα ή με την ολυμπιακή ή με τα λιμάνια, ή με τους κουμπάρους ή με τι ζήμενς και τότε κάντε ένα γκάλοπ να δούμε ποιός θα κάψει πιο δυνατά ποιός θα χαμογελάσει - γιατί μπορεί να συμβεί κι αυτό - ποιός θα τραβάει τα μαλλιά του και ποιός θα τράβαγε το πουλί του. Το τελευταίο το συνηθίζουν οι ιταλοί όταν βλέπουν πεθαμένο, πιάνουν το πουλι τους να φύγει η γρουσουζιά.

Οι παλαιότεροι 80ρηδες και 90ρηδες, σίγουρα ο επίτημος πρόεδρος της νέας δημοκρατίας, θα θυμούνται για τους αποστάτες του 65, έτσι τους αναφέρει η ιστορία. Τότε το παιδί της φρειδερίκης που παρίστανε το βασιλιά κατέβαζε και ανέβαζε κυβερνήσεις. Κατέβασε και τον εκλεγμένο από το λαό πρωθυπουργό με 52% με το περίφημο και ανεκδιήγητο "για κοίταξε με στα μάτια διαφωνία πρωθυπουργού βασιλέως παραιτείται ο πρωθυπουργός" και έγινε της πουτάνας το κάγκελο.

Τότε ο Γεώργιος Παπανδρέου έκανε μια συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος , ήταν απαγορευμένη αλλά ο λαός αγνόησε την απαγόρευση, και έδωσε έντονο παρόν και μεγάλο πάθος. Δεν ακούσαμε από τα μεγάφωνα πύρινους λόγους, δύο φράσεις όλες κι όλες η φωνή του Γέρου της Δημοκρατίας. "Θίξατε το φιλότιμο του λαού"

Θέλετε αγαπητοί νεοδημοκράτες να σας πω με ειλικρίνεια και να το προσέξετε. Εχετε θίξει το φιλότιμο του λαού γι΄αυτό ακούστε τη πείρα των 80 μου χρόνων. Κάντε εκλογές για να μη φέρετε μεγάλη συμφορά στη αυτή τη ταλαίπωρη χώρα. Υπάρχουν έλληνες με φιλότιμο, κι έαν δεν είχαν προηγηθεί όλα αυτά τα σκάνδαλα θα συμεριζόταν ο λαός τις προσπάθειες σας, θα έκανε υπομονή, τώρα όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Εχετε από όλα αυτά ανατραπεί.

Κάντε εκλογές.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ (ΜΕΡΟΣ 2)

Αξιοθρήνητε ανιστόρητε,

Με τη φόρα που έχεις πάρει , με το μένος του αντικουμουνισμού που σε διέπει είμαι σίγουρος ότι θα φτάσεις και στη πηγάδα του Μελιγαλά και σε ότι συνεπάγεται. Μήπως μπορέσουμε και πάρουμε κανένα ψήφο, γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά και εγγονός του Γ.Παπανδρέου κινδυνεύει να μείνει στο ράφι.

Κάτι πρέπει να κάνετε, κι ανοίξατε τον οχετό. Θέλω να σε προλάβω μήπως συνέλθεις.
Ακουσε ανιστρόρητε αντικουμουνιστή, στο Μελιγαλά ήμουν κι εγώ εκεί. Ημουν επονίτης. Ακουσε με προσοχή κι ίσως μπορέσεις να καταλάβεις τα τεκτενόμενα που συνέβησαν εκεί.

Σ'αυτή τη μικρή κωμόπολη της Μεσσηνίας όταν ο στρατός του ΕΛΑΣ την έχει κυκλώσει εξαντλεί κάθε περιθώριο να πείσει τους ταγματασφαλίτες να παραδοθούν και τους υπόσχεται ότι δεν θα ματώσει μύτη. Είναι όμως κάτι που πρέπει να το προσέξεις.

Κάθε ελασίτης κρατά στο χέρι του μια προκήρυξη που έχουν ριξει τα αεροπλάνα της ΡΑΦ που έλεγε "αποκηρύσσουμε τους συνεργάτες των γερμανών τα τάγματα ασφαλείας ως προδοδτικά. Επί πλέον έχουμε μάθει από το BBC ότι αποκυρήσσουν τα τάγματα ως προδοτικά και ο Γεώργιος Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Καιρου έχει αποκυρήξει τα τάγματα ως προδοτικά.
Αναγνωρίζουν και οι εγγλέζοι και ο Παπανδρέου το ΕΑΜ ΕΛΑΣ σαν εθνικές αντιστασιακές οργανώσεις.

Ακριβώς στη διασταύρωση Μελιγαλά - Καλαμάτας - Κυπαρισσίας έρχεται ένα αυτοκίνητο με μια άσπρη σημαία και μια εγγλέζικη κι αφού μιλησαν με τους αξιωματικούς του ΕΛΑΣ πήραν κατεύθυνση για το εσωτερικό του Μελιγαλά. Δεν έχει περάσει μια ώρα και επιστρέψανε και πήραν κατεύθυνση προς Καλαμάτα. Είχαν πάει να πείσουνε τους ταγματασφαλίτες να παραδοθούν.

Κάθε άλλο. Το αντίθετο συνέβη. Τους ενθαρρύνανε να αμυνθούν και τους λέγανε μην τους φοβάστε πέντε σφαίρες ο καθένας έχει. Αυτό μας το λέγανε οι αξιοθρήνητοι ταγματασφαλίτες μετά τη μάχη που τους πιάσαμε που είχαν σκορπίσει στις σταφίδες και προσπαθούσανε να κρυφτούνε.

Οι ταγματασφαλίτες είχαν διαπράξει μαζί με τους γερμανούς σωρεία εγκλημάτων. Αρνούνταν να παραδοθούν και το ΕΛΑΣ τους χτυπά και τους εξουδετερώνει. Σε αυτές τις μάχες παίζει η αγγλία το βρώμικο παιχνίδι της και ετοιμάζει τον εμφύλιο. Το σχέδιο είναι σατανικό. Σε αυτό το σχέδιο συμμετέχει και ο Γεώργιος Παπανδρέου χωρίς καμμιά αμφιβολία. Ενθαρρύνουν το ΕΛΑΣ να τους χτυπήσει. Δημιουργήθηκε άβυσος μίσους από αυτούς τους σκοτωμούς και ταπεινομένος φέρνει το στίγμα του προδότη ο ταγματασφαλίτης. Ζητά σανίδα σωτηρίας και του τη δίνουν οι εγγλέζοι μαζί και ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Εχει συντελεστεί μια αισχρή πράξη. Εγγλέζοι και Παπανδρέου ετοιμάζουνε τον εμφύλιο. Η πρώτη πράξη έχει παιχτεί. Τώρα θα παιχτεί η δεύτερη. Το ΕΛΑΣ έχει κυκλώσει τη Τρίπολη και φαίνεται ότι στην Τρίπολη έχει σχεδιαστεί να παραδόσουν τα όπλα και με σχέδιο εγγλέζικο και παπαντρεικό πέρνουν τον Παπαδόγκωνα με το δικό του ασκέρι από 2500 ακολούθους. Μόνο 500 μεταφέρονται στις Σπέτσες με την προοπτική να δικαστούν για τα εγκληματά τους.
Οταν όμως αρχίσαν τα δεκεμβριανά τους φέρανε στην Αθήνα και τους ντύσανε Ριμινίτες και ιερολοχίτες.

(Συνεχίζεται)

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν ο υπ΄αριθμόν ένα υπεύθυνος του εμφυλίου πολέμου. Είναι πολυ γνωστό σαν πρωθυπουργός της κυβέρνησης εθνικής ενότητας πως ενήργησε και μεθόδεψε να διαλύσει τον ΕΛΑΣ. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έκανε ένα λάθος, γιατί έκανε συνειδητά και με μεγάλη ψυχραιμία και ψυχικη αντοχή ένα πολύ μεγάλο έγκλημα.

Ηξερε τη δύναμη του στρατού του ΕΛΑΣ ήξερε τη συμμετοχή του λαού σ΄αυτόν τον αγώνα για τη λευτεριά του. Ηξερε όταν ενεργούσε και έδινε εντολή να χτυπήσουν τον άοπλο λαό τι θα κοστίσει στην Ελλάδα. Πολύ αίμα και δάκρυα. Ηξερε και είχε την αντοχή να δει τη χώρα να σπαράσετε.

Για μένα ο Γεώργιος Παπανδρέου πρέπει να κριθεί ως προδότης. Πλήρη απαλλαγή στα τάγματα ασφαλείας που ο ίδιος τα δημιουργησε και τα χρησιμοποίησε. Ηταν υποτελής και ενεργούσε συνειδητά γυαλίζοντας τις μπότες στου Σκόμπυ αλλά το τέλος του ήταν φριχτό. Ο μεγάλος αγωνιστής της δημοκρατίας πέθανε στη τυραννία που είχε δημιουργήσει ο ίδιος.

Για κοίταξέ με στα μάτια "διαφωνία βασιλέως πρωθυπουργού παραιτείται ο πρωθυπουργός" ο νεαρός βασιλιάς ο γιος της Φρειδερίκης το έλεγε στο πρωθυπουργό που είχε ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό με ποσοστό 52%. Επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τα γεράματά του και λέει στο νεαρό βασιλιά "παιδί μου" και δεν προλαβαίνει να τελειώσει τη φράση του και ήρθε η χαριστική βολή από το νεαρό βασιλιά "παρακαλώ να προσφονείτε βασιλέα"

Θυμάμαι είχε κάνει μια μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία κλαύθμώνος. Ηταν απαγορευμένη αλλά ο αδούλωτος λαός της Αθήνας είχε αφηφίσει την απαγόρευση και είχε δόσει παρόν και ακούσαμε από τα μεγάφωνα "αυτή δεν είναι συγκέντρωση είναι σεισμός, θίξατε το φιλότιμο του λαού" . Το ήξερε πολύ καλά το φιλότιμο του λαού. Το είχε θίξει πολύ όταν έδινε εντολή να τον πυροβολήσουν στο σύνταγμα. Ηξερε ο λαός ποιός είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου αλλά έδινε παρόν κι αγωνιζόταν να φέρει στη χώρα τη δημοκρατία, όχι παπαντρεική. Δημοκρατία λαίκή.

Αγαπητέ ανιστόρητε θέλω να σου υπενθυμίσω κάτι που πρέπει να το μελετήσεις πολύ καλά . Το 1958 στη Βουλή γίνεται πολύ έντονη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο που έχει φέρει η ΕΡΕ για ψήφισμα. Ο νόμος προβλέπει για να μπεις στη δεύτερη κατανομή πρέπει να έχει ποσοστό 28%. Ο Γεώργιος Παπανδρέου τον ψηφίζει. Ο αείμνηστος πρόεδρος της ΕΔΑ ο γερο Παρτσαλίδης απευθυνόμενος στο Γεώργιο Παπανδρέου του λέει κύριε πρόεδρε της δημοκρατικής παράταξης φτιάχνετε ένα λάκο για να βάλετε την ΕΔΑ μέσα. Προσέξετε γιατί η λαική παροιμία λέει όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα.
Ενας Παπαδόπουλος ταραχοποιός στη Βουλή αντίστοιχος Πάγκαλος της σημερινής βουλής, λέει απευθυνόμενος στο Παπανδρέου. "Θα τα βρείτε εσείς, όπως τα βρήκατε με το ΕΑΜ" Νευριασμένος ο Παπανδρέου του απαντά σε ύφος μεγάλου ηγέτη "εγώ το ΕΛΑΣ το έβαλα στο τσουβάλι.

Κύριε Πάγκαλε, το βράδυ ήρθε κάποιος στο σπίτι μου, ένας παλαίμαχος κουμουνιστής χτύπησε το κουδούνι της πόρτας μου και πολύ βιαστικός μου είπε φύγε αμέσως σου δίνουν την υπογραφή τους όλοι ο Αρης, Ο Πρεκεζές, ο Κονταλώνης, ο Πέρδικας, ο Τσουκόπουλος, ο Τσεκούρας χιλιάδες αγωνιστές που πεθάνανε για τη πατρίδα, πήγαινε και όπου υπάρχει ελασίτης όπου υπάρχει αητόπουλο να του κουνήσουμε το γιακά. Κι αυτό έγινε και βγάλαμε την ΕΔΑ αξιωματική αντιπολίτευση.

Οταν πήγανε οι δημοσιογράφοι στο Καστρί να σχολιάσει ο Παπανδρέου το αποτέλεσμα των εκλογών ακούστε τι είπε " ο ελληνικός λαός είναι αυτοκυρίαρχος αλλά δεν είναι και αλάνθαστος" έβριζε το λαό γιατί δεν το ψήφισε.

Ποτέ δεν θα γινόταν πρωθυπουργός εάν δεν είχε σκοτωθεί ο Λαμπράκης. Τότε που ο Καραμανλής είπε ποιός κυβερνά αυτό το τόπο. Πράγματι ο Καραμανλής δεν ήξερε ποιός κυβερνά τον τόπο όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου ήξερε ποιός κυβερνά τον τόπο. Ολους τους δοσίλογους και τους προδότες τους έκανε ήρωες και του ήρωες προδότες. Ολοι οι δοσίλογοι όλοι οι ταγματασφαλίτες έπρεπε να έχουν εικονοστάσι στο σπίτι τους και να του ανάβουνε καντήλι να τον προσκυνάνε γι΄αυτό άλλωστε και ο λαός του φώναξε
"Παπανδρέου παπατζή χίτης ήσουνα κι εσύ"

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΣΗΣ!

Κυρία Παπαρήγα,

Αν όπως μπαίνετε στη κεντρική πόρτα του κτιρίου στον Περισσό, κάτω από το άγρυπνο μάτι του Λένιν και το επιβλητικό σφυροδρέπανο, λέω, άν ξαφνικά ακουγότανε μια φωνή να ρωτά
"Αλέκα, Αλέκα γιατί με καταδιώκεις?"

Αν γινόταν λοιπόν κάτι τέτοιο, είμαι βέβαιος ότι αυτό που θα περνούσε από τη σκέψη σας θα ήταν ο Απόστολος Παύλος. Βέβαια κάποια σύγχιση θα επικρατούσε μήπως σας έχουν σκαρώσει τίποτα κουκουλοφόροι κάποια κακόγουστη φάρσα, όταν όμως το πράγμα θα σοβάρευε γιατί ξαφνικά,

το σφυροδρέπανο χάνετε και στη θέση του φανερώνεται ένας σταυρός που σε θαμπώνει από τη λάμψη του και μια φωνή σου λέει "εν τουτω νίκα"

όλα αυτά λέω εαν συνέβαιναν
τι θα κάνατε?

Εσείς δεν πιστεύετε στην ύπαρξη του θεού, ο δε Παύλος όπως και ο Κωνστααντίνος ο Μέγας ήταν διώκτες του χριστιανισμού. Εν τούτοις σε αυτούς μίλησε ο θεός.

Σημασία έχει από κει και ύστερα τι έγινε.
Και επειδή βαριέμαι να μπω σε λεπτομέρειες πάρα πολύ απλά έγινε της πουτάνας το κάγκελο που λέει και ο λαός μας.

Και όσο βλέπω με πόση ευλάβεια κάνει το σταυρό του ο Πούτιν δεν ξέρω τι μ΄εχει πιάσει και περιμένω την επέμβαση του ύψιστου...
Σε κάποιον θα δώσει φώτιση, κάποιος θα ακούσει τη φωνή του κι επειδή τους άλλους τους έχει σίγουρους και δεν έχει ανάγκη να τους ενοχλήσει, άρα σεύμένεις με τον Αλαβάνο.

Προσέξτε γιατί είσαστε οι πιο πιθανοί υποψήφιοι να ακούστε τη φωνή του υψιστου και δεν θα έχετε και μεγάλες δυσκολίες. Είναι όλοι έτοιμοι, κάθε καμπάνα κι εκκλησιά κάθε παπάς και ψάλτης!

Αν θέλετε τη δική μου συμβουλή μια και βρίσκομαι στο τέλος της ζωής μου, στα 80 μου χρόνια κάποια πείρα έχω αποκτήσει, σας λέω χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις φίλησέ το.
Οπότε κάτι μου λέει ότι σύντομα θα την ακούσετε τη "συναινετική" καμπάνα κι εσείς. Θα την ακούσετε..