Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Λετε να βγει αληθινός ο πατήρ Μάξιμος όταν ισχυρίζεται ότι έρχεται η δευτέρα παρουσία και μάλιστα το προσδιορίζει το 2012? Και επειδή εγώ δεν έχω καλές σχέσεις με προφήτες και γενικότερα με μυστήρια και δοξασίες , ποτέ δεν σκέφθηκα για ότι κακό υπέστη η ανθρωπότητα και ότι χειρότερο υποστεί, ότι θα είναι θεϊκή βούληση . Επί πλέον πιστεύω αυτό που εκφράζει ο λαός μετά Χριστό προφήτης γάϊδαρος, και είδαμε σε τηλεοπτικό σόου ο πατήρ Μάξιμος να προβάλει την προφητεία του τυπωμένη σε βιβλίο και τον πατέρα Τσάκαλο να του καταλογίζει ότι η προφητεία του έχει κίνητρα κέρδους και σε πρόχειρο λογαρισμό είχε ξεπεράσει 300 χιλιάδες εισπράξεις.

Ολα αυτά πρέπει να μας ανησυχούν όχι ότι ο πατήρ Μάξιμος προφητεύει την συντέλεια του κόσμου αλλά ποια είναι τα κίνητρα. Αν είναι οικονομικά ή προφητικά. Εκείνο που φοβάμαι και πρέπει να μας ανησυχεί είναι τα παράξενα φαινόμενα στη μετάλλαξη των προσώπων και γενικότερα στις κοινωνίες. Την ίδια στιγμή που βλέπουμε ότι ο Μπους κρατώντας στα χέρια του την αγία γραφή, την παλαιά και την κενή διαθήκη, καμμιά από τις δύο δεν είναι άξια λόγου για μένα. Οσες φορές επιχείρησα να τη μελετήσω βρέθηκα σε δίλημμα εάν διαβάζω θρησκευτικό βιβλίο ή το ολοκαύτωμα του Νταχάου που στην αγριότητα το ξεπερν κατά πολύ στο σφάξιμο των Χανανέων που τους σφάγιασε ο θεός.

Εκείνο που με προβληματίζει ακόμα περισσότερο είναι η μετάλλαξη του Μπους που κάνει το σταυρό του με μαθηματική ακρίβεια που ούτε ο σεβασμιότατος Δεσπότης Ανθιμος δεν παρουσιάζει κατά τη καθορισμένη προσευχή του. Τέτοια ακρίβεια μεταφέροντας την δεξιά του χείρα από το δόξα πατρί του προσώπου του στο κοιλιακό χώρο, αριστερά στο στήθος, δεξιά και αριστερά.

Εκείνο που με φέρνει πιο κοντά στις ανησυχίες μου είναι όταν και ο Πούτιν παίρνει την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας. Δεν γνωρίζω εάν είναι άπασα των ρωσικών βασιλείων, ποσώς με ενδιαφέρει. Αλλού είναι το πρόβλημα. Τι χαλκεύουν για την ανθρωπότητα. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο. Ο καπιταλισμός χωρίς πόλεμο κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο. Το πρόβλημά τους είναι ποια αιτία θα προβάλουν για να τον ξεκινήσουν. Κάτι ψιθύρους που ακούμε ότι επίκειται σύγκρουση πολιτισμών, αυτό δεν είναι επαρκές. Πάντως είμαι βέβαιος κάτι ετοιμάζουνε. Σημάδια υπάρχουν πολλά για να ταιριάξουνε ότι ο θεός θα τιμωρήσει. Και αγγέλους με σπάθες θα στείλει και τον Χίτλερ μεταλλαγμένο. Να ευχόμεθα να μην παρουσιαστεί ο Στάλιν μεταλαγμένος και τότε εάν είναι εξοπλισμένος με την πείρα που χρειάζεται και ξυπνήσει μέσα του το παρελθόν πρώτα πρώτα θα αρχίσει από τη Παπαρήγα που θα πάει άδικα σαν εχθρός του λαού.

Με αυτούς που δεν θα ασχοληθεί καθόλου είναι η Κουμουνδούρου. Εαν αποφασίσει να παρασημοφορήσει κάποιον από το Κοινοβούλιο ασφαλώς θα είναι ο Καρατζαφέρης. Εαν λέω, εάν έχουμε λόγο από το Θεό να βγάλει τη μάσκα και να φανερωθεί ενώπιον μας ατόφιος. Γιατί αυτό το κρυφτούλι που παίζει μου τη δίνει και μπορεί να εκφραστώ απρεπώς. Σε κάποια στιγμή όπως όλα μεταλάσσονται , οι όροι μπορεί να αντιστραφούν. Οπως λέμε φωνή λαού οργή θεού ,μπορεί να πούμε οργή λαού εξαφάνιση θεού.

Ας προβληματιστεί και ο θεός μια φορά γιατί όλα αλάζουν και όλα γίνονται χωρίς τη βούλησή του και η επέμβασή του όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία. Δεν ξέρω τι θα κάνει πάντως μην σκεφθεί να ξαναστείλει το γιό του γιατί τη πρώτη φορά τα έκανε μούσκεμα και βρέθηκε στο σταυρό εν μέσω δύο ληστών.