Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Είναι πολλές οι ευκαιρίες να συναντηθείς με την ιστορία, δύσκολο είναι όμως να διακριθείς με προσφορά προς την ανθρωπότητα σε σημείο να σε κατατάξει στους ήρωες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ενας από αυτούς είναι ο Μαλώλης Γλέζος, εκεί τον έχει κατατάξει η ιστορία της ανθρωπότητας. Γιατί δεν δέχτηκε το φασιστικό λάβαρο των Γερμανών των Ούνων να μαγαρίζει τα ιερά βράχια της Ακρόπολης.

Σήμερα η Ελλάδα έζησε κάτι που την πείραξε και την προβλημάτισε πολύ περισσότερο από τα έκτακτα οικονομικά μέτρα. Είδε να σέρνεται αυτό το σύμβολο χωρίς σεβασμό ούτε για τα άσπρα του μαλλιά.

Δεν σεβαστήκατε. Θα το ακούσουμε και αυτό ότι τάχα έφταιγε η κακιά ώρα. Δεν έφταιγε η κακιά ώρα. Εφταιγε αυτό που σου έχουν κρύψει αγαπητό μου ελληνόπουλο από όπου και να ξεκίνησες φορώντας τη βαρειά σου σιδερόφραχτη στολή σου που σου εξασφαλίζει το σώμα σου από τον κίνδυνο δεν σου εξασφαλίζει όμως τη ψυχή σου και τη συνείδησή σου και κινδυνεύεις να βρεθείς αντιμέτωπος με αυτήν. Εάν πάλι δεν ενοχλείσαι από τέτοιες πράξεις και μένεις αδιάφορος και το πιστέψεις είσαι επικίνδυνος και κινδυνεύεις να χτυπήσεις τον πατέρα σου, το θείο σου, το φίλο σου, τον συμπατριώτη σου.

Ο Μανώλης Γλέζος είναι σε θέση να σε συγχωρεσει γιατί ξέρει να σέβεται , ξέρει να αγωνίζεται, εσύ αγαπητό μου ελληνόπουλο σου δίνεται μια ευκαιρία αφού ασφαλώς θα ακούσεις άσχημες κριτικές, τουλάχιστον δείξε ενδιαφέρον να μάθεις σωστά την ιστορία. Σου έχουν πει ψέματα. Σου έχουν κρύψει την αλήθεια. Είμαι βέβαιος ότι όταν μάθεις την αλήθεια θα είσαι ένα αλάνθαστο ελληνόπουλο. Μάθε τι πίστευε ο Αριστοτέλης όταν έλεγε ότι άριστο πολίτευμα είναι εκείνο που κάθε πολίτης μπορεί να ζει άνετα εξασφαλισμένος ο ίδιος και η οικογένειά του.