Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΔΟΞΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΘΙΜΕ.

Κυρήγματα με νόημα από το σεβαστό Μητροπολίτη Ανθιμο. 28.3.10 από τον άμβωνα της εκκλησίας, προβάλλοντας τη ρητορική του ικανότητα, συμπληρώνοντας με τις ιστορικές του γνώσεις, προκαλώντας το θαυμασμό του χριστιανικού ακροατηρίου του που παρακολουθούσε με σεβασμό.

Εγώ στο άκουσμα του λόγου του, ότι η Ελλάδα έμεινε 400 χρόνια χωρίς κράτος αλλά ούτε μια μέρα χωρίς θρησκεία σας διαβεβαιώ συγκλονίστηκα. Και ήταν για μένα φοβερή αποκάλυψη και δικαίωνε όλους αυτούς που ισχρυρίζονται ότι το κρυφό σχολειό ήταν μυθοπλασία και το λάβαρο της Αγίας Λαύρας ήταν ένα παραμύθι επίσης.

Σεβαστέ μου δέσποτα, 400 χρόνια σκλαβιάς από την οθωμανική αυτοκρατορία όπους στην Ελλάδα αφαιρέθηκε η έννοια κράτος και εξουσία και άφησε άθικτο το θρήσκευμα? Τότε σεβαστέ μου δεσπότη, κάτι άλλο θα συνέβη και προβληματίζομαι και θα ανατρέξω σε αυτούς που κατά καιρούς σας αμφισβητούν για την προσφορά σας και σας κατηγορούν ότι είστε σφετεριστές του ξεσηκωμού του έθνους και όχι αγωνιστές.

Δηλαδή κινείστε ανάμεσα στους κοτσαμπάσηδες, τους προύχοντες και στους συμβιβασμένους. Για μένα είναι εύκολο να το εξηγήσω, γιατί όπως είναι γνωστό η ιστορία επαναλαμβάνεται και φαντάζομαι κάτι ανάλογο που συνέβη με την γερμανική κατοχή εάν αφαιρέσουμε ορισμένες εξαιρέσεις από τον κλήρο όπως π.χ. ο Ηλείας Αντώνιος και μερικούς άλλους.

Σας υπενθυμίζω το κράτος ήταν παρόν και αντιπροσωπεύετο από αρματωλούς και κλέφτες, από ασυμβίβαστους επαναστάτες που ελευθέρωσαν την Ελλάδα. Την Ελλάδα των σοφών, εκείνη που δημιούργησε τον ανεπανάληπτο πολιτισμό. Την πατρίδα που υπερασπίστηκε ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες και υπερασπιζόμαστε κι εμείς μέχρι σήμερα.

Σεβαστέ μου δεσπότη, τιμώ τον λόγο σου και δεν μου επιτρέπει η αγωγή μου να ολισθήσω στην ασέβεια όμως σε αυτό το συλογισμό σας ότι 400 χρόνια σκλαβιάς επί τουρκοκρατίας έλειπε το κράτος σε αντίθεση με τη θρησκεία που ήταν παρούσα, γνωρίζω ότι έχετε πανεπιστημιακή μόρφωση και δεν μπορώ να το εξηγήσω σε τι αποσκοπεί αυτός ο ισχυρισμός. Ενα ολισθηρό σκεπτικό ότι όλοι οι άλλοι ήταν απόντες και μόνο η θρησκεία ήταν παρούσα. Δεν ταιριάζει η πονηριά χωρικού σε πνευματικό άνθρωπο, δείχνοντας πονηριά, γιατί αναφέρεστε αόριστα στη θρησκεία και κρύβετε την αλήθεια ότι πήγαινε δηλαδή το φαγοπότι καπνός γι΄αυτό κράτησε η σκλαβιά στους έλληνες 400 χρόνια.

Σας συνέφερε ότι θα ξεχαστεί η Ελλάδα, δυστυχώς οι όχι γρεκοί έλληνες σήκωσαν κεφάλι. Αγνοώντας ή παραποιόντας την ιστορία θέλετε να είστε πρώτοι και δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι η αγραμματοσύνη στο λαό μας έχει σχεδόν εκμηδενιστεί από ζήτημα γραφής και ανάγνωσης. Οι έλληνες ξεφυλίζοντας βιβλία αναζητούν αλήθειες και ψάχνοντας θα συγκρουστούν με το ψέμα. Τότε θα υποχρεωθείτε να τους εξηγήσετε τι παπάδες είναι αυτοί που δείχνει το φιλμάκι του Γαβρά στο μουσείο της Ακρόπολης.

Εάν δεν το έχετε δει σας ενημερώνω όοτι δείχνει παπάδες να προσπαθούν να γκρεμίσουν την Ακρόπολη. Εκεί θα πρέπει να απολογηθείτε για ότι καταστρέψατε, ότι είχε δημιουργήσει η σμίλη του Ικτίνου και του Καλλικράτη. Εκείνο που δεν καταφέρατε και ούτε πρόκειται να καταφέρετε ποτέ, είναι να αφανήσετε την πνευματική Ελλάδα. Ετσι ελπίζατε και επί τουρκοκρατίας θρέφατε ευσεβείς πόθους με περίσσια ασέβεια στον ξεσηκωμό των ελλήνων και έρχεστε σεβαστέ μου δεσπότη Ανθιμε να μας υπενθημίστε ότι κράτος δεν υπήρχε ενώ το θρήσκευμα θριάμβευε.

400 ολόκληρα χρόνια τη λεφτεριά την έφερε ο Κολοκοτρώνης φορώντας στο κεφάλι του τη περικεφαλαία του Περικλή που συμβόλιζε τη συνέχεια της Ελλάδας. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να διδάσκει πολιτισμό αυτόν τον πολιτισμό που είναι κατανοητός και τον αφομοιώνει το ανθρώπινο μυαλό. Τη δημοκρατία που διδάσκει την ελευθερία του πνεύματος. Τη δημοκρατία που δεν ταιριάζει με αυτούς που επεβαλλαν τις τυρανικές τους αντιλήψεις και απαίτησαν ότι είναι υποχρέωσή μας να τους προσκυνήσουμε.

Προσπαθείτε με διάφορα τεχνάσματα να συνδεθείτε με τη δόξα, ότι είστε οι συνεχιστές της πνευματικής Ελλάδας και αφού την διαχωρήσατε σε αρχαία ειδωλολατρική , κρατήσατε τη σύγχρονη, και βάζοντας στη Πνίκα τη ταμπέλα με το όνομα του διώκτη των χριστιανών και αργότερα του διώκτη κάθε λογικής, Παύλου, εκεί που εκφραζόντουσαν οι σοφοί έλληνες και βάλατε το όνομα του δούλου του θεού και φαίνεται σαν τη μύγα μέσα στο γάλα και σβήνει μπροστά στη θέα της πνευματικής Ελλάδας.

Και δεν υπάρχει κανένα περίσσευμα θαυμασμού γι΄αυτόν, από τα εκατομύρια επισκέπτες που θα παρελάσουν για να προσκυνήσουν το αθάνατο δημιούργημα των ελλήνων.