Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΤΖΗ..

Παπανδρέου παπατζή χίτης ήσουν κι εσύ φώναξε ο αδούλωτος λαός της Αθήνας το 1944 στον Γεώργιο Παπανδρέου, όταν ο Σκόμπυ τον χρησιμοποιούσε σαν Πρωθυπουργό κι αφού έκανε τη δουλειά του τον έφτυσε και χάθηκε σχεδόν για μια δεκαετία, κουβαλώντας μαζί του το έγκλημα του εμφυλίου πολέμου. Πληρώνοντας ο ελληνικός λαός τη μωροδοξία του.

Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι συμβαίνει με τον εγγονό του. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο παππούς μας έσωσε από το κομουνισμό κι ο εγγονός θα μας σώσει από την οικονομική καταστροφή. Βασικό στοιχείο είναι η μωροδοξία τους και θέλω να σας ρωτήσω εάν πιστεύετε στ΄αλήθεια ότι αυτό είναι εφικτό με τα 150 δις που θα πάρουμε σε δάνειο. Οτι θα λυθεί το οικονομικό μας πρόβλημα. Εαν το πιστεύετε επιοικώς θα σας καταλογήσω ότι είστε αφελείς.

Ξέρετε υποψιάζομαι τη γελοιοποίηση που έπαθε ο παππούς από το Σκόμπυ που τον υποχρέωσε να κοιμάται μαζί με τους δοσίλογους και τα μαυραγορίτες της κατοχής και να έχει στενή συνεργασία μαζί τους, ο Γιωργάκης θα πάθει κάτι χειρότερο. Αφού τα καταφέρει και πάρει το πολυπόθητο δάνει θα τον στείλουνε για βρούβες στο κάμπο που φυτρώνουν την άνοιξη.

Κύριε πρωθυπουργέ με τις ενέργειές σας που κάθε άλλο μπορούν να φέρουν εκτός από σωτηρία και διέξοδο στα προβλήματα του λαού, αφού όλες οι ενδείξεις πιστοποιουν ότι σας έχουν βάλει στο λούκι κι εκμεταλεύτηκαν τη μωροδοξία σας όπως και ο Σκόμπυ το παππού σας, το ίδιο θα πάθετε και θα πάρετε το δρόμο το γνωστό. Οπως οι πολεμικές αποζημιώσεις, το σχέδιο Μάρσαλ, οι επιδοτήσεις Ντελόρ και το πιο αισχρό τα ταμεία των συνταξιούχων, σε εσένα θα σου καταλογήσουν ευθύνες και σύντομα θα σε στείλουν από εκεί που ήρθες.

Εσένα τι σε νοιάζει η μωροδοξία σου θα έχει αίσιο τέλος αφού χρημάτισες πρωθυπουργός φέροντας στη πλάτη σου όλη αυτή τη κατάρα του λαού. Κύριε πρωθυπουργέ πρέπει να γνωρίζεις ότι η ιστορία έχει τις δικές της επιλογές και ως γνωστον διαθέτει εξώστη και γαλαρία και πλατεία μόνο για τους εκλεκτούς. Εκεί κάπου θα συναντηθείς με το παππού σου είμαι σίγουρος στη γαλαρία, γιατί είναι γνωστό ότι η ιστορία κυνηγάει το ψέμα και προβάλει την αλήθεια τελικά. Και οι δυο σας είστε ελλειπείς απέναντι στην ιστορία. Παππούς και εγγονός δυστυχώς. Οι ψεύτες δεν βλάπτουν μόνο τον ευαυτό τους, πολλές φορές καταστρέφουν λαούς.

Καλά δεν έχετε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχετε πάθει. Οτι σας έβαλαν να βγάλετε το φίδι από τη τρύπα? Δεν διδαχτήκατε τίποτα από την ιστορία? Δεν μπορέσατε να καταλάβετε το ελάχιστο από όσα έπαθε ο παππού σας? Λυπάμαι, αλλά σύντομα θα διαπιστώσετε ότι δεν ήσασταν ποτέ πρωθυπουργός αλλά ένα πιόνι στο σκάκι. Εαν αυτό σας ικανοποιεί συνεχίστε να παριστάνετε το πρωθυπουργό.

Αλίμονο σ΄αυτούς που σε ψήφισαν.
Είναι γνωστό το ανέκδοτο "άλλο μου δείξες κι άλλο μου βάλες"