Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ!

Παρακολουθώντας τη συνεδρίαση από τη τηλεόραση , κι έχοντας παρακολουθήσει πολλές συνεδριάσεις και σε χρόνια που απαιτούσαν μεγάλη υπευθυνότητα, έχω βγάλει τα συμπερασματά μου.

Χθες η Βουλή ήταν το κάτι άλλο. Είχε μετατραπεί σε μειοδοτικό διαγωνισμό. Δεν θα μπορούσε κανείς να το διανοηθεί, Πρωθυπουργός της Ελλάδας να δηλώνει ότι το νομοσχέδιο που έφερε για ψήφισμα και μειώνει τις πενιχρές συντάξεις, τους μισθούς, του το επιβάλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ.
ΑΡΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.
Και όποια προσπάθεια να καταβάλλετε να παρουσιάσετε διαφορετική εικόνα ματαιοπονείτε.

Είναι εμφανές "γαλέτα και πήδημα" ή "αξιοπρέπεια και αγώνας"
Να διατηρήσουμε όλα αυτά που συγκροτούνε τον έλληνα.

Λόγω της ηλικίας μου των 82 χρόνων έζησα τη κατοχή. Γνωστό ότι πεινάσαμε. Πολλοί όμως υπέκυψαν "στη γαλέτα". Η πλειοψηφία όμως του λαού κράτησε την αξιοπρέπειά της με την ανεπανάληπτη εθνική αντίσταση την οποία κατά τον ισχυρισμό του παππού σου "την έβαλε στο τσουβάλι" (Βουλη 1958).

Ηταν κατάπτυστος. Η αρετή των ελλήνων δεν τσουβαλιάζεται, αξιοποιείται και προβάλλεται προς μίμηση και εάν χρειαστεί επαναλάμβανεται.

Κύριε Παπανδρέου, ολισθαίνετε και θα ξεπεράσετε και τον παππού σας σε ανούσιες πράξεις.
Κανένας δεν γλύτωσε τη τιμωρία.

Οσοι αυτή την ώρα αντισταθούν με ηθική και αξιοπρέπεια θα κρατήσουν τη σημαία μπροστά για τους νέους αγώνες για τη λευτεριά της πατρίδας μας.
Εσείς θα συναντηθείτε με το παππού σας στη γαλαρία της ιστορίας.