Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΠΑΤΟΥ ΑΡΜΟΣΤΗ.

Τη δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα ουδείς.
Είναι κι αυτό φαινόμενο της εποχής. Να αντιστρέφονται τα πάντα. Οσα είχε δημιουργήσει ο κακομοίρης ο άνθρωπος για να κουτσοπορεύσει και να περάσει τη ζωούλα του.

Από ότι είχε δημιουργήσει, το βασικότερο ήταν ο θεσμός που του επιτρέπει να εκλέγει την εξουσία. Ηταν δικαίωμα σε κάθε έλληνα πολίτη το εκλέγειν κι εκλέγεσθαι. Η δημοκρατία όπου ο κάθε πολιτικός φορέας πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες που προβάλλει το σύνταγμα, που έχει εγκριθεί από την πλειοψηφία της Βουλης.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή. Δέσμια ύπουλων εχθρών. Καμμιά εξουσία δεν ελέγχεται από έλληνες πολίτες που έχουν εκλεγεί βάση του συντάγματος. Η Ελλάδα διοικείται από καθεστώς ύπατου αρμοστή. Η εικόνα που γίνεται εμφανής σε όλους τους τομείς της ζωής αφού διάβρωσε θεσμούς, φτάνοντας ακόμα και στη κορυφή του θεματοφύλακα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο λαός έχει υποχρέωση να ζητήσει Δημοψήφισμα για να καλύψει τη νομιμότητα των αντιδράσεων που θα υποχρεωθεί να προβάλλει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του που καταχρηστικά και ασύστολα παραβιάζονται με πρόσχημα την οικονομική κατάρρευση.

Δημιουργείται έλλειψη εξουσίας, καλούνται οι ένοπλες δυνάμεις να βρεθούν στο πλευρό του ελληνικού λαού. Αν ο στρατός γίνει υποχείριο της διάβρωσης τότε η Ελλάδα κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία της. Αξίζει να αναφέρουμε κάτι ελάχιστο και σημαντικό από τους αρχαίους έλληνες. Οπως ο Περικλής έλεγε "να μην υποφέρει κάποιος τη φτώχεια είναι κακό αλλά να μην μπορεί να την αποτινάξει με την εργασία του είναι ότι χειρότερο".

Αυτή την Ελλάδα καλείστε να υπερασπίσετε και να περιφρουρήσετε νέοι. Οχι σπάζοντας βιτρίνες και καταστρέφοντας τις περιουσίες των απλών ανθρώπων, αλλά δημιουργώντας ένα νέο κίνημα ελευθερίας . Τυπώστε χιλιάδες προκηρύξεις και ενημερώστε το λαό τι υπερασπίζετε και τι πρεσβεύετε. Γίνετε συμπαραστάτες σε κάθε έναν που βρίσκεται πνιγμένος στη δίνη των προβλημάτων, φτιάχτε το θεσμό της αλληλεγγύης. Γίνετε εσείς το κράτος που κατάργησε η ύπατη αρμοστία.

Τώρα η επαφή με την ύπαιθρο είναι εύκολη. Ενημερώστε τον αγρότη. Ο λαός έχει τεντωμένο το αφτί και αφουγράζεται. Δεν πρέπει να είναι αγώνας ταξικός. Ελληνες υπάρχουν σε όλες τις τάξεις του λαού. Τους έλληνες αναζητείστε. Οπως πάντα έτσι και τώρα κάθε αγώνας πρέπει να προγραμματίζεται και να πλαισιώνεται με στελέχη με προσόντα.

Δώστε παρόν σε κάθε αγώνα ενάντια στην αδικία. Γίνετε έντονοι κριτές του καθεστώτος και της πολιτικής εξουσίας. Δηλώστε αγωνιστές. Καμμιά επαφή με τα διεφθαρμένα κόμματα. Κανένας δεν περισσεύει από το λαό. Κανένας απλός πολίτης που στενάζει, που υποφέρει από την αδικία, την ασυδοσία,το ξεπούλημα δεν είναι εχθρός. Ακόμα και τα όργανα της τάξης είναι συμπάσχοντες.

Αγωνιστείτε σαν έλληνες.

Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΨΟΦΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Είναι ολοφάνερο. Ο συνδικαλισμός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο το κόσμο με τη μορφή που λειτουργούσε γκρεμίστηκε μαζί με τον υπαρκτό σοσιαλισμό και όποια προσπάθεια να καταβάλεται από τους συνδικαλιστές-πατέρες να διατηρήσουν το ρόλο τους τους διαβεβαιώνω ότι ματαιοπονούν.

Η μορφή πάλης του συνδικαλιστικού κινήματος τελείωσε και απευθύνομαι περισσότερο στους νεοφότιστους του ΠΑΜΕ γιατί όλοι οι άλλοι είναι γνωστοί. Είναι όλοι τους των τριάντα αργυρίων. Για όλους όμως θέτω ένα ερώτημα. Πόσα νομοσχέδια ανατρέψατε, βλαβερά για την εργατική τάξη? Τα γεγονότα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. Ενα οχτάωρο που κατακτήθηκε με αίμα καταργήθηκε χωρίς να ματώσει μύτη.

Αυτή είναι η κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος. Είστε βολεμένοι του συστηματος και ενώ ο ίδιος ο Υπουργός Εργασίας δηλώνει αναρμόδιος για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα γιατί το μνημόνιο των Βρυξελλών του διαμυνήει το τι θα κάνει, εσείς κάνετε απεργία. Είναι ολοφάνερο ότι δίνετε παρόν ότι υπάρχετε. Βέβαια έχετε το σκοπό σας. Μπορεί να βρεθείτε στο κοινοβούλιο και να πάρετε από μια καλή σύνταξη.

Σας προειδοποιώ, μην τύχει και βρεθούμε φάτσα φάτσα σε καμμιά πολιτική σας εμφάνιση, όσους γορίλες και αν διαθέτετε το γιαούρτωμα δεν θα το γλυτώσετε. Αλλωστε δεν μας έχει μείνει τίποτα να μπορούμε να αγοράσουμε εκτός από το γιαούρτι. Γιατί όσο για το σκοινί που είπε ο Λένιν που ο καπιταλισμός θα μας πουλήσει για να τους κρεμάσουμε όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον θα το χρησιμοποιήσουμε για τον ευαυτό μας.

Θηλιά μας ετοίμασαν, τσεκούρι και μπαλτά για τους λαούς χαλκεύουν τα πιο σκληρά δεσμά.

ΠΑΜΕ όπως πάμε, πάμε για φούντο. Αλλάξτε ρότα. Μην ταλαιπωρείτε το κόσμο για να δείξετε ότι υπάρχετε. Σήμερα στις στάσεις των λεωφορείων και του μετρό δε βρίζανε το Λοβέρδο ούτε το Παπανδρέου, οι ταλαιπωρημένοι εργαζόμενοι βρίζανε εσάς, και θέλετε ακούσετε πως σας αποκαλούσαν? Αγύρτες.