Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Το ζήττημα του κουρέματος είναι έντονα γνωστό στους τσελιγκάδες και τσοπαναρέους που καλούν μάλιστα σε βοήθεια τα κοντινά χωριά να τους βοηθήσουν. Το κούρεμα των προβάτων συνήθως γίνεται την άνοιξη, μετά το Πάσχα, προτού πιάσουν οι ζέστες. Είναι πράγματι μια ιεροτελεστία η εποχή του κουρέματος. Οταν μάλιστα τα μέσα που διέθεταν ήταν το κλασικό ψαλίδι. Μετά βγήκαν οι ηλεκτρικές μηχανές.

Το κάλεσμα των τσελιγκάδων για βοήθεια στο κούρεμα εύρισκε μεγάλη ανταπόκριση γιατί κατέληγε σε πανηγύρι. Υπήρχε σε αφθονία γίδα βραστή με θρούμπι και άφθονη ποικιλλία τυριών και καθένας που συμμετείχε στη βοήθεια του κουρέματος γύριζε σπίτι του φορτομένος με γαλακτοκομικά προϊόντα.

Γι΄αυτό με ενοχλεί αφάνταστα το πλιάτσικο από τους τοκογλύφους να το λένε κούρεμα. Θέλω να θυμίσω στον αξιότιμο κύριο Πρωθυπουργό την παροιμία με τον λυκο που τον κουρεύανε κι αυτός έλεγε που παν τα πρόβατα. Ο λύκος είχε τη ψευδαίσθηση ότι τον κουρεύουν για να τον απαλλάξουν από το πυκνό τριχωμά του, να μην ζεσταίνεται. Δεν ειχε αντιληφθεί ότι τον κουρεύουν για να τους διευκολύνει στο γδάρσιμο που θα επακολουθούσε. Δυστυχως αυτή η λαϊκή παροιμία ταιριάζει απόλυτα με τον δυστυχή ελληνικό λαό που τον κουρεύουν χωρίς να υποψιάζεται ότι θα επακολουθήσει γδάρσιμο.

Εκείνο που με αγανακτεί εείναι ότι οι διαχειριστές του γδαρσίματος είναι απόγονοι του Χίτλερ. Αυτοί οι αδιόρθωτοι Ούνοι, αυτοί οι αδίσταχτοι εγκληματίες του τριτου ράιχ που δολοφόνησαν εξήντα εκατομύρια ανθρώπους από τους λαούς που κατέκτησαν άδικα στην Ευρώπη και στ Βαλκάνια, που τ΄πωρα επιχειρούν να την κατακτήσουν με άλλα μέσα στον ίδιο σκοπό.

Γι΄αυτό θα ήταν καλό να υπενθυμίσουμε στην κυρία Μέρκελ πως εάν διασχίσει την Ελλάδα από το βορά προς το Νότο θα διαπιστώσει το μεγαλείο του "πολιτισμού" τους, την βαρβαρότητα του τρίτου ράιχ στο Δίστομο, τη Καισαριανή, τη Μεγαλόπολη, το Μονοδένδρι, τα Καλάβρυτα και σε όλη την Ελλάδα θα δει τα διάσπαρτα μνήματα των δολοφονημένων ελλήνων από τους συμπατριώτες της.

Ημεγαλοψυχία του ελληνικού λαού που την αντλεί από την ιστορία του και τον πολιτισμό του σας συγχώρεσε όμως σας συνιστώ την προσοχή στη συμπεριφορά σας γιατι ο ελληνικό λαός όπως ξέρει να συγχωρεί ξέρει και να τιμωρεί. Θα ήταν φρόνιμο κυρία Μέρκελ να ρίξετε μια ματιά στην ιστορία μας Ισως σας βοηθήσει να γνωρίσετε τον αδούλωτο ελληνικό λαό.

Για να σας δώσω μια εικόνα για το τι έγινε όταν οι Ούνοι του τρίτου ράιχ εισέβαλαν στην Ελλάδα για να την κατακτήσουν,στην ουσία  δεν την κατέκτησαν ποτέ, γι΄αυτό δολοφονούσαν ασύστολα τον ελληνικό λαό. Και θέλω να αφιερώσω στη κυρία Μέρκελ την απάντηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον Ιμπραήμ το 1821.

"Οχι τα κλαριά να μας κόψεις, όχι τα δέντα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες αλλά πέτρα απάνω στη πέτρα να μη μείνει, εμείς δεν προσκυνάμε. Μόνο ένας έλληνας να μείνει πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως τη γη μας θα τη κάνεις δική σου. Βγάλτο αποό το νού σου"

Κάπού στη Πελοπόνησο να το βάλτο καλά στο μυαλό σου , και να δώσεις όσο πιο γρήγορα μπορείτε τις πολεμικές αποζημιώσεις που δεν γνωρίζω τι έχει συμφωνηθεί με τους δοσίλογους και κάθε παράσιτο που παρίστανε ότι ήταν έλληνας και που συνεχίζεις να συνεργάζεσαι.

Μαζί μ'αυτά τα παράσιτα ήρθε η ώρα να απολογηθειτε στον ελληνικό λαό.