Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

"Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου, στον εορτασμό της εθνικής μας γιορτής για το ιστορικό ΟΧΙ, κομβικό ιστορικό σημείο της ιστορίας μας, που διαμορφώνει το βιογραφικό κάθε έλληνα για τη περίοδο 1940-45.

Πρέπει να γίνει στοιχείο απαραίτητο για τη παραπέρα πορεία της ζωής σε όποια δραστηριότητα κι αν βρεθήκαμε ο καθένας μας. Πολύ περισσότερο αφορά τους αξιωματικούς που έφεραν τη τιμημένη στολή του έλληνα αξιωματικού. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για οποιοδήποτε λόγο, η συνεργασία με τα στρατεύματα κατοχής. Η δικαιολογία για την αντιμετώπιση του κομουνισμού εκθέτει ακόμα περισσότερο. Οπως είχαν διαμορφωθεί οι συμμαχίες των μεγάλων δυνάμεων, όπως η Σοβιετική Ενωση γίνεται σύμαχος της Αμερικής και της Αγγλίας προς αντιμετώπιση του κοινού τους εχθρού του φασιστικού άξονα προτοστατούντος του Χιτλερ και του Μουσολίνι, η δικαιολογία αυτή καταρρέει εκ των πραγμάτων. Οπως διαμορφώθηκαν οι συμμαχίες των μεγάλων δυνάμεων, μαζί τους ακολουθούν και οι λαοί που έχουν κατακτηθεί από τους φασίστες και προβάλλουν αντίσταση σθεναρά εναντίον των κατακτητών.

Μαζί τους συμπλέει και η Ελλάδα. Η δικαιολογία οποιουδήποτε έλληνα ότι συνεργάστηκε με τον κατακτητή για τη σωτηρία από το κομουνισμό είναι τελείως ανυπόστατη και πολύ περισσότερο όταν προβάλλεται από έλληνα αξιωματικό. Μόνο σε μια περίπτωση μπορείς να δικαιολογηθεί μια τέτοια απόφαση, όπως είχαν διαμορφωθεί οι ιδεολογίες να είσαι μυημένος στην φασιστική ιδεολογία, να είσαι φασίστας δηλαδή. Με τη λήξη του πολέμου και τη συντριβή του φασισμού θα έπρεπε ο καθένας να υποστεί τις συνέπειες της επιλογής του. Οτιδήποτε άλλο μπορούσε κανείς να κάνει εάν δεν επιβαρυνόταν με τις εγκληματικές πράξεις. Εκείνο που δεν επιτρεπόταν ήταν το έργο του Γεωργίου Παπανδρέου που αγκάλιασε όλους αυτούς τους δυστυχείς προδότες και τους μετέτρεψε σε δήμιους του ελληνικού λαού.

Κύριε Πρόεδρε όπως μας αποκαλύπτεις ήσουν 15 χρονών στην αντίσταση και μια και βρέθηκες στον υψηλότερο θώκο της εξουσίας φρόντισε να μάθεις και να ενημερώσεις τον ελληνικό λαό πόσοι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού μόνιμοι και έφεδροι ήταν στις τάξεις του ΕΛΑΣ και πόσοι πλαισίωναν τις τάξεις των ταγματων ασφαλείας που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή και τους παρασημοφόρησε ο Γ. Παπανδρέου και πόσους έντιμους αξιωματικούς δολοφόνησε. Τότε μόνο θα έχεις καθαρά χειροκροτήματα από τον λαό.

Οσο θα συμπλεεις με τον εγγονό του Γ.Παπανδρέου την ώρα που αυτός προχωράει σε μια εκ νέου υποδούλωση και υποταγή στις κατοχικές δυνάμεις και οδηγεί ίσως σε ένα νέο εμφύλιο, απαξιώνοντας τη βούληση του ελληνικοιύ λαού, μπορεί να δεχτείς και κανένα γιαούρτι.