Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Θα αναφερθώ σε δυο παλιά ανέκδοτα επίκαιρα για τις μέρες που ζούμε.

Ενας διφορούμενος στο σεξ, κοινώς λεγόμενος πούστης, πλησιάζει ένα προπονητή του ποδοσφαίρου και του ζητά να τον εκπαιδεύσει για να μάθει να παίζει ποδόσφαιρο. Ο προπονητής του λέει για να μάθεις ποδόσφαιρο εκτός από διάφορα προσόντα πρ΄πει να έχεις και ταλέντο. . Ωχ αδελφέ τι είναι αυτά που μου λες, έχω λεφτά να διαθέσω και να κάνω το κέφι μου και θέλω να είμαι προπονητής. Αφού συμφωνήσανε λοιπόν, ως προς το οικονομικό, άρχισαν τη προπόνηση. Ο προπονητής τον ρωτά σε τι πόστο θέλει να προπονηθεί. Του λέει θέλω να γίνω τερματοφύλακας. Και άρχισαν τις πρόβες. Του λέει ο προπονητής σε μαρκάρουν στενά δεξιά κι αριστερά, δεν μπορείς να κάνεις πλοζόν να αποκρούσεις τη μπάλα τι θα κάνεις? Θα κάνω τακουνάκι λέει και θα τη βάλω αυτογκόλ! Μα τι λες του λέει ο προπονητής αν κάνεις κάτι τέτοιο θα σε κράξουν όλοι! Αχ αυτό θέλω είπε ενθουσιασμένος, 50 χιλιάδες κόσμος να φωνάξουν όλοι μαζί το πούστη τι έκανε!!

Το δεύτερο είναι με ένα πούστη γάιδαρο που κάποιος ήθελε να τον πουλήσει. Λέει λοιπόν στον υποψήφιο αγοραστή. Τον φορτώνεις δεν κλοτσάει, δεν δαγκώνει σε όλα του είναι τέλειος.  Εχει όμως ένα ελάττωμα που δεν νομίζω να σε αφορά πολύ λέει ο έμπορος. Είναι πουστάρα. Αυτό λέει ο αγοραστής δεν με πειράζει εάν βρίσκει ας πηδιέται. Τον αγοράζει λοιπόν και φτάνοντας στο σπίτι επιχειρεί να τον δέσει και δέχεται μια δαγκωνιά. Σιγά σιγά διαπιστώνει ότι αυτός ο γάιδαρος είναι δύστροπο ζώο και επικίνδυνος και τον επιστρέφει στον ζωέμπορο και του παραπονιέται ότι δεν του είχε πει την αλήθεια και ότι εκτός από πούστης έχει και όλα τα άλλα ελαττώματ του δύστροπου ζώου. Ο έμπορος τότε του λέει, εγώ σου είπα τηνν αλήθεια αλλά δυστυχώς από ένα πούστη όλα να τα περιμένεις.

Φυσικά οι δυο ιστοριούλες είναι για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Οσο για τον ελληνικό λαό θα του θυμίσω μια λαϊκή παροιμία με τη φιλότιμη γυναίκα που έλεγε, χατίρι του ενός χατίρι του άλλου εγώ παιδί με τον άντρα μου δεν έκανα.

Ελληνικέ λαέ ίσως ήρθε η ώρα επί τέλους να κάνεις παιδί με τον άντρα σου. Το χατίρι του ενός το χατίρι του άλλου να σταματήσει. Ο εμπαιγμός. Τοποθετήσου σωστά, ψήφισε ταξικά. Οι άνθρωποι που εργάζονται και είναι το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού λαού ας απομωνώσει τους κηφήνες και τα παράσιτα. Να ελέγξει τον ψήφο που παράγει. Δεν χρειάζονται ταμπέλες και σύμβολα. Εκείνο που χρειάζεται ο ελληνικός λαός είναι να ενωθεί και να καλέσει τον πνευματικό κόσμο να τον βοηθήσει. Ολοι πια τώρα ενωμένοι στις λύπες και τις χαρές μετά από τις τόσες συμφορές μας, να πιαστούμε όλοι από τα χέρια και να τους βάλουμε στη θέση τους.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

"Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου, στον εορτασμό της εθνικής μας γιορτής για το ιστορικό ΟΧΙ, κομβικό ιστορικό σημείο της ιστορίας μας, που διαμορφώνει το βιογραφικό κάθε έλληνα για τη περίοδο 1940-45.

Πρέπει να γίνει στοιχείο απαραίτητο για τη παραπέρα πορεία της ζωής σε όποια δραστηριότητα κι αν βρεθήκαμε ο καθένας μας. Πολύ περισσότερο αφορά τους αξιωματικούς που έφεραν τη τιμημένη στολή του έλληνα αξιωματικού. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για οποιοδήποτε λόγο, η συνεργασία με τα στρατεύματα κατοχής. Η δικαιολογία για την αντιμετώπιση του κομουνισμού εκθέτει ακόμα περισσότερο. Οπως είχαν διαμορφωθεί οι συμμαχίες των μεγάλων δυνάμεων, όπως η Σοβιετική Ενωση γίνεται σύμαχος της Αμερικής και της Αγγλίας προς αντιμετώπιση του κοινού τους εχθρού του φασιστικού άξονα προτοστατούντος του Χιτλερ και του Μουσολίνι, η δικαιολογία αυτή καταρρέει εκ των πραγμάτων. Οπως διαμορφώθηκαν οι συμμαχίες των μεγάλων δυνάμεων, μαζί τους ακολουθούν και οι λαοί που έχουν κατακτηθεί από τους φασίστες και προβάλλουν αντίσταση σθεναρά εναντίον των κατακτητών.

Μαζί τους συμπλέει και η Ελλάδα. Η δικαιολογία οποιουδήποτε έλληνα ότι συνεργάστηκε με τον κατακτητή για τη σωτηρία από το κομουνισμό είναι τελείως ανυπόστατη και πολύ περισσότερο όταν προβάλλεται από έλληνα αξιωματικό. Μόνο σε μια περίπτωση μπορείς να δικαιολογηθεί μια τέτοια απόφαση, όπως είχαν διαμορφωθεί οι ιδεολογίες να είσαι μυημένος στην φασιστική ιδεολογία, να είσαι φασίστας δηλαδή. Με τη λήξη του πολέμου και τη συντριβή του φασισμού θα έπρεπε ο καθένας να υποστεί τις συνέπειες της επιλογής του. Οτιδήποτε άλλο μπορούσε κανείς να κάνει εάν δεν επιβαρυνόταν με τις εγκληματικές πράξεις. Εκείνο που δεν επιτρεπόταν ήταν το έργο του Γεωργίου Παπανδρέου που αγκάλιασε όλους αυτούς τους δυστυχείς προδότες και τους μετέτρεψε σε δήμιους του ελληνικού λαού.

Κύριε Πρόεδρε όπως μας αποκαλύπτεις ήσουν 15 χρονών στην αντίσταση και μια και βρέθηκες στον υψηλότερο θώκο της εξουσίας φρόντισε να μάθεις και να ενημερώσεις τον ελληνικό λαό πόσοι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού μόνιμοι και έφεδροι ήταν στις τάξεις του ΕΛΑΣ και πόσοι πλαισίωναν τις τάξεις των ταγματων ασφαλείας που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή και τους παρασημοφόρησε ο Γ. Παπανδρέου και πόσους έντιμους αξιωματικούς δολοφόνησε. Τότε μόνο θα έχεις καθαρά χειροκροτήματα από τον λαό.

Οσο θα συμπλεεις με τον εγγονό του Γ.Παπανδρέου την ώρα που αυτός προχωράει σε μια εκ νέου υποδούλωση και υποταγή στις κατοχικές δυνάμεις και οδηγεί ίσως σε ένα νέο εμφύλιο, απαξιώνοντας τη βούληση του ελληνικοιύ λαού, μπορεί να δεχτείς και κανένα γιαούρτι.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Το ζήττημα του κουρέματος είναι έντονα γνωστό στους τσελιγκάδες και τσοπαναρέους που καλούν μάλιστα σε βοήθεια τα κοντινά χωριά να τους βοηθήσουν. Το κούρεμα των προβάτων συνήθως γίνεται την άνοιξη, μετά το Πάσχα, προτού πιάσουν οι ζέστες. Είναι πράγματι μια ιεροτελεστία η εποχή του κουρέματος. Οταν μάλιστα τα μέσα που διέθεταν ήταν το κλασικό ψαλίδι. Μετά βγήκαν οι ηλεκτρικές μηχανές.

Το κάλεσμα των τσελιγκάδων για βοήθεια στο κούρεμα εύρισκε μεγάλη ανταπόκριση γιατί κατέληγε σε πανηγύρι. Υπήρχε σε αφθονία γίδα βραστή με θρούμπι και άφθονη ποικιλλία τυριών και καθένας που συμμετείχε στη βοήθεια του κουρέματος γύριζε σπίτι του φορτομένος με γαλακτοκομικά προϊόντα.

Γι΄αυτό με ενοχλεί αφάνταστα το πλιάτσικο από τους τοκογλύφους να το λένε κούρεμα. Θέλω να θυμίσω στον αξιότιμο κύριο Πρωθυπουργό την παροιμία με τον λυκο που τον κουρεύανε κι αυτός έλεγε που παν τα πρόβατα. Ο λύκος είχε τη ψευδαίσθηση ότι τον κουρεύουν για να τον απαλλάξουν από το πυκνό τριχωμά του, να μην ζεσταίνεται. Δεν ειχε αντιληφθεί ότι τον κουρεύουν για να τους διευκολύνει στο γδάρσιμο που θα επακολουθούσε. Δυστυχως αυτή η λαϊκή παροιμία ταιριάζει απόλυτα με τον δυστυχή ελληνικό λαό που τον κουρεύουν χωρίς να υποψιάζεται ότι θα επακολουθήσει γδάρσιμο.

Εκείνο που με αγανακτεί εείναι ότι οι διαχειριστές του γδαρσίματος είναι απόγονοι του Χίτλερ. Αυτοί οι αδιόρθωτοι Ούνοι, αυτοί οι αδίσταχτοι εγκληματίες του τριτου ράιχ που δολοφόνησαν εξήντα εκατομύρια ανθρώπους από τους λαούς που κατέκτησαν άδικα στην Ευρώπη και στ Βαλκάνια, που τ΄πωρα επιχειρούν να την κατακτήσουν με άλλα μέσα στον ίδιο σκοπό.

Γι΄αυτό θα ήταν καλό να υπενθυμίσουμε στην κυρία Μέρκελ πως εάν διασχίσει την Ελλάδα από το βορά προς το Νότο θα διαπιστώσει το μεγαλείο του "πολιτισμού" τους, την βαρβαρότητα του τρίτου ράιχ στο Δίστομο, τη Καισαριανή, τη Μεγαλόπολη, το Μονοδένδρι, τα Καλάβρυτα και σε όλη την Ελλάδα θα δει τα διάσπαρτα μνήματα των δολοφονημένων ελλήνων από τους συμπατριώτες της.

Ημεγαλοψυχία του ελληνικού λαού που την αντλεί από την ιστορία του και τον πολιτισμό του σας συγχώρεσε όμως σας συνιστώ την προσοχή στη συμπεριφορά σας γιατι ο ελληνικό λαός όπως ξέρει να συγχωρεί ξέρει και να τιμωρεί. Θα ήταν φρόνιμο κυρία Μέρκελ να ρίξετε μια ματιά στην ιστορία μας Ισως σας βοηθήσει να γνωρίσετε τον αδούλωτο ελληνικό λαό.

Για να σας δώσω μια εικόνα για το τι έγινε όταν οι Ούνοι του τρίτου ράιχ εισέβαλαν στην Ελλάδα για να την κατακτήσουν,στην ουσία  δεν την κατέκτησαν ποτέ, γι΄αυτό δολοφονούσαν ασύστολα τον ελληνικό λαό. Και θέλω να αφιερώσω στη κυρία Μέρκελ την απάντηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον Ιμπραήμ το 1821.

"Οχι τα κλαριά να μας κόψεις, όχι τα δέντα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες αλλά πέτρα απάνω στη πέτρα να μη μείνει, εμείς δεν προσκυνάμε. Μόνο ένας έλληνας να μείνει πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως τη γη μας θα τη κάνεις δική σου. Βγάλτο αποό το νού σου"

Κάπού στη Πελοπόνησο να το βάλτο καλά στο μυαλό σου , και να δώσεις όσο πιο γρήγορα μπορείτε τις πολεμικές αποζημιώσεις που δεν γνωρίζω τι έχει συμφωνηθεί με τους δοσίλογους και κάθε παράσιτο που παρίστανε ότι ήταν έλληνας και που συνεχίζεις να συνεργάζεσαι.

Μαζί μ'αυτά τα παράσιτα ήρθε η ώρα να απολογηθειτε στον ελληνικό λαό.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΦΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ προχτές πρόσθεσε ένα ακόμα σφάλμα στον όγκο των σφαλμάτων του. Δεν θα κάνω ανάλυση γιατί θεωρώ σφάλμα τα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα, εκείνο που θα επισημάνω και πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους, είναι ότι η παγίδα είναι έτοιμη. Πλησιάζουμε στις μνήμες του Δεκέμβρη του 1944 που ο παππούς του σημερινού Πρωθυπουργού μεθοδεύει και δημιουργεί τον εμφύλιο, πυροβολόντας τον αδούλωτο λαό της Αθήνας σε μια αντίστοιχη διαδήλωση στο Σύνταγμα. Προσέξτε το τι θα συμβεί εάν σε μια προσεχή διαδήλωση του λαού κάποιος προβοκάτορας πυροβολήσει τους κουκουλοφόρους και υπάρξουν θύματα.

Είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν στο προσκήνιο η πηγάδα του Μελιγαλά και τα κονσερβοκούτια και υπάρχουν και τώρα Τσιριμώκηδες και ταγματασφαλίτες. Στην ιστορία τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κι αφού αναφέρθηκα στο Τσιριμώκο ήταν αυτός που είπε "δεν συμφωνούμε με τον Παπανδρέου και τώρα το λόγο έχουν τα μπαρουτοκαπνισμένα παλικάρια του ΕΛΑΣ και γέμισε την Ελλάδα με τάφους. Οσο για την πηγάδα του Μελιγαλά ήταν εξ΄ολοκλήρου έργο του Γεώργιου Παπανδρέου και έχω στοιχεία που θα τα αναφέρω σε ένα βιβλίο που γράφω και που ελπίζω σύντομα να εκδόσω. Είναι ένα βιβλίο που στιγματίζει την προβοκάτσια και την προπαγάνδα.


Ας αναλογιστούμε και ας προσέξουμε όλο αυτό το κομφούζιο, έχει όνομα και διεύθυνση και πολλούς αποδέκτες. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η διαφθορά, η προβοκάτσια, η προπαγάνδα χρηματίζεται. Αυτός που την αποδέχεται δεν είναι ενημερωμένος ότι προέρχεται από εχθρούς της Ελλάδας, απλώς βρίσκεται στη μέθη του κέρδους και ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι καναλάρχες που με το πρόσχημα της τηλεθέασης και διαφήμισης που συνδέεται απόλυτα με το κέρδος και επεκτείνεται στη πολιτική ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Εχω την εντύπωση πως ελλείψη άλλου εχθρού θα γίνετε στόχος. Η τηλεόραση δεν αμφισβητείται από κανέναν πως επηρρεάζει τη ζωή των ανθρώπων. Η προπαγάνδα και η προβοκάτσια είναι αδέρφια δίδυμα. Αλίμονο στους λαούς που δεν έχουν δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις δυο αυτές μάστιγες που στην εφαρμογή τους είναι αισχρότερες οποίασδήποτε άλλης δύναμης.


Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι η πύρρειος νίκη του Γωργίου Παπανδρέου και των άγγλων που ξεκινά το 1944 και τελειώνει το 1949 είναι έργο της πιο βρώμικης προπαγάνδας και μιας ανεξέλεγκτης προβοκάτσιας. Χτύπησαν τον ελληνικό λαό για να πετύχουν το σκοπό τους. Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη, κλασικό παράδειγμα η Κύπρος. Αυτοί δίχασαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν τη συμφορά του εμφυλίου.



Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

Καπετάνιε ήμουν το ένοπλο αητόπουλο που υπηρετούσα στο 11ο σύνταγμα Αρκαδίας της Πελοπονήσσου. Στο 2ο τάγμα στον 5ο λόχο. Λοχαγός μου  ήταν ο Γεώργιος Βαρελάς, καπετάνιος μου Γ. Μαβρόγιαννης και ο Βάσος Τσεκουρας Διοικητης του συντάγματος. Οταν η Τρίπολη λεφτερώνεται όλα τα συντάγματα της Πελοπονήσσου του ΕΛΑΣ ήμασταν παρατεταγμένα στους στρατώνες της Τρίπολης να μας επιθεωρήσετε.

Ηταν για μένα η πιο ιστορική μέρα της ζωής  ου. Μας εκπαιδεύανε πως θα σου παρουσιάσουμε όπλα. Κρατάγαμε υπό μάλης το όπλο στο αριστερό χέρι και με το δεξί θα χτυπούσαμε το όπλο στη μέση και θα φωνάζαμε αντάρτης του ΕΛΑΣ . Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Μπροστα μου είχα τον αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ τον Αρη Βελουχιώτη. Η φωνή μου θα ακουστεί σε όλα τα συντάγματα. Χτυπώντας το όπλο μου θα φωνάξω αντάρτης του ΕΛΑΣ. Ο Αρης σταμάτησε τότε μπροστά μου και ζήτησε να μάθει πως βρέθηκα αντάρτης στα 15μου χρόνια και έμαθε, Αφού ακούμπησε το χέρι του στον ώμο μου, μου είπε "αητόπουλο τώρα θα ανοίξουν τα σχολεία και πρέπει να μάθουμε γράμματα"

Καπετάνιε σου στέλνω αυτό το γράμμα για να σε ενημερώσω να μη στεναχωρηθείς που το σωματείο του Περισού δεν σε αποκατέστησε κοματικά. Εσένα σε φοβούντε καπετάνιε. Είναι οι ίδιοι πάντα όπως εκείνοι που σε αποκύρηξαν κι είπαν όπου περάσεις να μην σου δώσουν ούτε νερό. Το έγραφε ο ριζοσπάστης. Το 1945 και αφού το διάβασαν οι ταγματασφαλίτες μου το τρίψανε στη μούρη γελώντας και μου είπαν διάβασε κομουνιστή.

Καπετάνιε τώρα το συνειδητοποιώ. Αυτή η αποκύρηξη του 45 ήταν μελετημένη γιατί σε φοβόντουσαν. Γιατί η διορατικότητά σου  ξεπερνούσε τα σύνορα, έφτανε στη Μόσχα και ποτέ δεν έγινες υποχείριο κανενός. Γι΄αυτό σε φοβόντουσαν και σε φοβούνται ακόμα οι απόγονοι του Ζαχαριάδη. Οταν ήρθαν στο σπίτι μου το 1947 και είπαν να πάω στο βουνό και να καταταγώ στο δημοκρατικό στρατό του είπα όχι. Ημουν 18 χρονών. Τους είπα πρώτα από όλα σέβομαι τον αρχικαπετάνιο μου τον Αρη που τον δολοφόνησε ο Ζαχαριάδης και δεύτερον ήμουν στα δεκεμβριανά και γνωρίζω πως μας σκότωναν οι εγγλέζοι  με τανξ κι αεροπλάνα. Εμείς τέτοια όπλα δεν έχουμε και οι εγγλέζοι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν κανέναν ζωντανό.

Ο Πρεκεζές δεν μιλούσε, ο γιατρός ο Μάστορης μου είπε θα έρθουν και τα δικά μας. Το έλεγε και το πίστευε. Αυτό πίστευε και ο Ζαχαριάδης και πέθανε στη Σιβηρία, γιατί ήξερε πολλά και θα μιλούσε.

Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Δεν ήθελε το κομουνιστικό κόμμα να καταλάβει την εξουσία ποτέ, ήταν στα γενικότερα σχέδια του αυτό που επεδίωξε και το πέτυχε, να συγκρουστεί το ΕΛΑΣ με τους εγγλέζους, επέμβαση των άγγλων στην Ελλάδα. Κράτησε όλα τα βαλκάνια στη κατοχή του ο Στάλιν και όταν το 56 τόλμησαν οι ουγγαρέζοι και  οι τσεχοσλοβάκοι να κουνηθούν τους ισωπέδωσε με τα τανξ. Και δεν έβγαλε κανένας τσιμουδιά γιατί είχε προηγηθεί η επέμβαση των άγγλων στην Ελλάδα για την τάξη. Κι όπου ακούς τάξη ανθρώπινο κρέας μυρίζει.

Τι να κάνουν οι μικροοργανισμοί στο γίγαντα Αρη. Καπετάνιε δεν θέλω να στεναχωρηθείς, εγώ έχω διδάξει στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου ότι το πρώτο παληκάρι όλοι το φωνάζουν Αρη. Αθάνατος.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Η κατάρα των ηγεσιών του κόμματος ήταν και παραμένει ίδια και απαράλλακτη. Πάντοτε βραδυπορούσα στις εξελίξεις για να αντιληφθεί τα τεκτενόμενα που συσσωρεύει κάθε εποχή.
Και θα εκθέσω δυο εποχές. Τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και τη μεταπολίτευση το 1975 και μετά  η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Υποβάλλω ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν επί τέλους στον ελληνικό λαό. Ερώτημα πρώτο. Υπήρξε Γιάλτα ή όχι. Οι μεγάλες δυνάμεις νικητές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου Αμερική, Αγγλία, Ρωσία στη Γιάλτα μοίρασαν την Ευρώπη σε επιρροές που θα ισχύαν για τους λαούς για τα επόμενα 50 χρόνια? Ναι ή όχι. Και εάν υπήρξε γιατί δεν πειθαρχήσατε και δεν ενδώσε στο κάλεσμα και τους ισχυρισμούς του Γεωργίου Παπανδρέου ότι ανήκομε στην επιροή των άγγλων. Εγώ έχω την απάντηση και θα λάβετε γνώση σε ένα βιβλίο που σύντομα θα κυκλοφορήσει και θα επιμένω να απαντήσετε.

Το δεύτερο ερώτημα είναι το 1975 η χιοτραγουδισμένη μταπολίτευση. Αντιληφθήκατε τι έγινε ή όχι. Εχω την εντύπωση χαμπάρι δεν πήρατε. Εκείνος που ήταν ενημερωμένος και φόρεσε το ζιβάγκο και φώναξε η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες και ο Γιαννόπουλος που τραγούδαγε το βροντάει ο Ολυμπος ήξεραν. Η εφημερίδα Αυριανή έγραφε τότε, θυμάστε, δεν πρέπει ο γιος του ταγματασφαλίτη  να ξανακυβερνήσει την Ελλάδα σπάζοντας ρεκόρ κυκλοφορίας. Χιλιάδες φύλλα  ημερησίως.

Υποχρεούμαι να υπενθυμίσω στο Περισσό ότι ο Φλωράκης τότε φόρεσε γραβάτα και όπως φαίνεται η παράδοση συνεχίζεται. Πολλές φορές παραλείπετε στους λόγους σας το σύντροφε. Τα σύμβολα του προλεταριάτου δεν πείθουν. Ο λαός υποψιάζεται κάτι πως δεν πάει καλά και η προπαγάνδα εις βάρος σας γίνεται πειστική ότι είστε τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος.

Πολλές φορές ακούω από τη Γραμματέα του Περισσού να μιλά για λαϊκή εξουσία. Που πιστεύετε και βασίζεστε στους μετανάστες που ο λαός θεωρεί φανατισμένους μυσουλμάνους κι εσείς προλετάριους? Αλλη μια φορά βραδυπορείτε στις εξελίξεις και να φυλάει ο Γεραμπής να μην πυκνώσει η αγανάκτιση του λαού.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ.

...Είχε πει ο Παπαδόπουλος και βρέθηκε στο Λαγονήσι σε κατ΄οίκο περιορισμό υπό αυστηρή εποπτεία της ΣΙΑ, κρατούμενος της αρσακειάδας όπως ο ίδιος ονόμαζε τον υπολελειμμένο στο νου Ιωαννίδη.

Αναφέρομαι στον έντιμο στρατιώτη Γ.Παπαδόπουλο που στα τέλη του περασμένου αιώνα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. Θα πρέπει να διδαχτούμε από την περίοδο αυτή. Το τι μεθοδεύτηκε με τα γνωστά αποτελέσματα της απώλειας της μισής Κύπρου και όχι μόνο, η αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας και η Μακεδονία ακόμα ότι δεν είναι ελληνική.

Όλα αυτά ήρθαν στη μνήμη μου ξανά παρακολουθώντας την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής δημοκρατίας στο Ισραήλ. Μου προκάλεσαν αίσθηση οι φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν και αυτό που με τάραξε ήταν τα επαινετικά λόγια και οι ευχαριστίες του ισραηλινού προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, γιατί δεν επέτρεψε στα καράβια με την ανθρωπιστική βοήθεια για τους αποκλεισμένους παλαιστίνιους της Γάζας να περάσουν.

Θυμήθηκα τότε το περίφημο «γη και ύδωρ δεν θα δώσουμε» του Παπαδόπουλου.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο το μόνο που θα συστήσω την προσοχή σε όσους έλληνες σκέπτονται ελληνικά, είναι να αντλήσουμε διδάγματα Όπως για να πάρουν τη Κύπρο χρησιμοποίησαν τον υπολελειμμένο στο νου Ιωαννίδη μαζί με τον ανεκδιήγητο Ανδρουτσόπουλο που τον μάζεψαν από τα παράσιτα της Ουάσιγκτον και τον έκαναν Πρωθυπουργό , ας αναλογιστούμε ποιους έχουν επιλέξει να ξεπουλήσουν τώρα την Ελλάδα.

Χρειάζεται ο έντιμος στρατιώτης να φωνάξει «γη και ύδωρ δε θα δώσουμε», αλλά εάν ποτέ εμφανιστεί θα του συνιστούσα να μην είναι επιεικής . Τις ανθρώπινες ευαισθησίες να τις χρησιμοποιήσει μόνο για τους δυστυχισμένους και τους απόκληρους που η λαθεμένη επιλογή τους ήταν να μην εκτιμήσουν τον έντιμο στρατιώτη Παπαδόπουλο ο οποίος στο τέλος δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του ξεχωριστά από τους συνεργάτες του αν και καμία σχέση δεν είχε ούτε με το Πολυτεχνείο ούτε με το πραξικόπημα της Κύπρου. Βρισκόταν στο Λαγονήσι. Συμπορεύτηκε με τους συνεργάτες του και είναι κι αυτό μια ένδειξη εντιμότητας και θάρρους.

Ίσως τον ξαναθυμηθούμε όταν θα αποκτήσουν τη σημασία τους εκείνα τα λόγια «ο έχων ένα τέκνο λαμβάνει δραχμάς χιλίας, ο έχων δυο τέκνα δυο χιλιάδες, και έπεται συνέχεια» γιατί τα τέκνα είναι το μέλλον της Ελλάδας.

Το ακούς κύριε Πρωθυπουργέ.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ, ΠΟΛΕΜΑ,

Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας το 1945 όλοι οι συνεργάτες των γερμανών, δοσίλογοι και κάθε ένοχος εγκληματικών πράξεων, η τελευταία στάθμη παρασίτων της κοινωνίας θα γίνουν υποχείρια του Γεωργίου Παπανδρέου, του Γκλύξμπουργκ, των αποικιοκρατών άγγλων και θα τους χρησιμοποιήσουν σαν δήμιους του ελληνικού λαού, δολοφονώντας κάθε αντιφρονούντα στις ανούσιες διεκδικήσεις τους, επιβάλλοντας με τη βία φασιστικό καθεστώς.

Το αποκορύφωμα της διαφθοράς του παρακράτους του Γεωργίου Παπανδρέου, είναι οι γνωστές συμμορίες που θα δημιουργήσουν τον εμφύλιο καλυπτόμενες από το φασιστικό καθεστώς που έχει επιβληθεί με βία και νοθεία στις εκλογές και το δημοψήφισμα υποχρεώνοντας κάθε πολίτη που έχει γίνει στόχος των διμοιριών αυτών να υπερασπιστεί τον εαυτό του, οδηγώντας έτσι στην εμφύλιο σύρραξη , καταφεύγοντας στην ένοπλη στάση με τις γνωστές για όλους μας συνέπειες.

Αποφεύγοντας η κυβέρνηση μετά τη Βάρκιζα να διαλύσει αυτές τις συμμορίες, με γνωστά ονόματα, συνεργάτες των γερμανών (Κατσαρέας, Παυλάκος, Σούρλας, Παρθέλος, Μαγγανάς) φτάνοντας η συμμορία Παρθέλου να δολοφονήσει κρατούμενους στις φυλακές στο Γύθειο, από τη γενική κατακραυγή υποχρεώνεται να δηλώσει ότι θα διαλύσει όλες τις παρακρατικές οργανώσεις. Όμως, προκειμένου να καθησυχάσει όλους αυτούς τους εγκληματίες, τους παλικαράδες, θα μεταβεί στο Γύθειο ο Γεώργιος Παπανδρέου και θα δηλώσει ότι εφόσον δεν έχει αποκατασταθεί η έννοια του κράτους, η διατήρηση των παρακρατικών οργανώσεων της δεξιάς αποτελεί εθνική ανάγκη. Αυτούς τους εγκληματίες που είναι δημιούργημά του, τους ονομάζει εθνική ανάγκη. Καταργώντας ότι είχε δημιουργήσει η εθνική αντίσταση και μη έχοντας άλλες λύσεις, με τη βοήθεια των αποικιοκρατών άγγλων θα καταλάβουν την Ελλάδα διαλύοντας ότι είχε κατορθώσει να φτιάξει το ΕΑΜ.

Διαπιστώνοντας ότι ο λαός τον έχει φτύσει θα καταφύγει στους δοσίλογους και σε κάθε συνεργάτη των γερμανών, θα τους βγάλει τον αγκυλωτό σταυρό του Χίτλερ, και θα τους φορέσει το αιμοσταγές στέμμα. Αυτοί θα συνεχίσουν την παρουσία τους παραδίνοντας τη σκυτάλη στο Κοτζαμάνη στην ΕΑΤ ΕΣΑ για να φτάσουμε στους κουκουλοφόρους του σημερινού Γεώργιου Παπανδρέου, εγγονό του. Και θέλω να τονίσω στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ότι εάν όντως απειλείται η οικογένειά του, να είναι βέβαιος και εκεί θα πρέπει να στρέψει την προσοχή του, σε εκείνους που δολοφονούν χωρίς να έχουν ιερό και όσιο, ο λαός δεν δολοφονεί, όταν χρειαστεί πολεμάει για τη πατρίδα του, αλλά δεν δολοφονεί δειλά και ύπουλα.

Και θα αναφέρω ένα επεισόδιο. Στις φυλακές της Σπάρτης αυτές οι συμμορίες δολοφόνησαν τον συνταγματάρχης της χωροφυλακής τον Φίτσιο γιατί αρνήθηκε να τους παραδώσει τους φυλακισμένους πολιτικούς κρατούμενους για να τους δολοφονήσουν. Ο δολοφόνος του Λαδά είναι εν ζωή, επέζησε και όχι μόνο, αλλά διοχετεύτηκε στην Αμερική. Η δολοφονία του Λαδά ξεπληρώθηκε με την εκτέλεση 200 στελεχών του κομουνιστικού κόμματος, πολιτικοί κρατούμενοι το ίδιο βράδυ της δολοφονίας εκτελέστηκαν στο Γουδί.

Κύριε Παπουτσή, κανένα από τα κόμματα δεν δολοφονεί. Μπορεί να εμπλακούν σε ένοπλο αγώνα ανάλογα με τις πολιτικές συγκυρίες της κάθε εποχής. Αυτοί που δολοφονούν και είναι επικίνδυνοι είναι αυτοί που θέλουν να κρατήσουν με κάθε θυσία την εξουσία ενώ έχουν χάσει την αποδοχή του λαού.

Γι΄αυτό κάνετε εκλογές το συντομότερο, έτσι θα αποτρέψετε κάθε υποψήφιο δολοφόνο που προβάλει απειλές με το πρόσχημα της δημοκρατικής αποκατάστασης. Θα σας υπενθυμίσω τις έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου «στις δημοκρατικές χώρες η Βουλή εκλέγεται από το λαό και η Βουλή εκλέγει τον κυβερνήτη. Η κυβέρνηση Καραμανλή» έλεγε τότε, « είναι κυβέρνηση εύνοιας»

Κι εσείς είστε κυβέρνηση εύνοιας πλέον, κι εμείς καλούμαστε να αγωνιστούμε για την ομαλή αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.

Βλέποντας όλο αυτό το διάστημα τα γεγονότα πολιτικά και κοινωνικά να εξελίσσονται και να εκδηλώνονται έντονα, μεταφερόμενα στο κουρασμένο λαό, όσο και αδιάφορος να μένει κανείς μέχρι τώρα, αρχίζει και προβληματίζεται τι μέλλει γενέσθαι.

Προσπαθώντας να ταξιμονήσεις τις σκέψεις σου εάν έχεις κάποια ηλικία και μη έχοντας γνώσεις επιστημονικές για να μπορέσεις να αναλύσεις όλα αυτά που συμβαίνουν με δύσκολους επιστημονικούς όρους, αναγκαστικά θα καταφύγεις στη θυμοσοφία του λαού όπως εκφράζεται σε κάθε περίπτωση με τις παροιμίες του.

Πήρα τηλέφωνο ένα παλιό μου συναγωνιστή λίγο πιο μεγάλο από εμένα, γνωστό για τη θυμοσοφία του, ο οποίος σε κάθε συζήτηση χρησιμοποιεί και την ανάλογη παροιμία, και τον παρακάλεσα να μου πει τι παροιμία ταιριάζει στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον άγιο όρκο με τις γνωστές υποσχέσεις.

Πρώτη του επισήμανση ήταν "ένα μάτσο χάλια", "ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα" και στο τέλος συμπλήρωσε "πουλημένα τομάρια". Οχι ρε Γιώργο υπερβάλλεις του είπα , και τότε μου εξήγησε πως αυτή είναι μια παρεξηγημένη έκφραση γιατί στη πραγματική της έννοια αντιπροσωπεύει κάτι πολύ σωστό.

Είναι γνωστό πως στα χωριά το Πάσχα σφαζόταν από κάθε νοικοκύρη ένα και δυο και τρια αρνιά και κάθε σφαχτό γδερνόταν και του αφαιρούσαν το δέρμα, το κοινώς λεγόμενο τομάρι. Ως γνωστόν αυτό το τομάρι πουλιόταν στο δερματέμπορο. Εκτός όμως από το δερματέμπορο, ειδικά τα κατσικίσια δέρματα τα έπαιρναν οι αγωγιάτες και τα φτιάχνανε ασκιά για τη μεταφορά του κρασιού και του λαδιού. Ετσι όποιος είχε προλάβει και είχε πληρώσει το τομάρι προτού το σφάξει το ερίφιο ήταν δικό του.

Ετσι δημιουργήθηκε το πουλημένο τομάρι Τώρα θα μου πεις που ταιριάζει αυτή η παροιμία με το κυβερνητικό σχήμα. Θα σου το εξηγήσω. Εαν έρθουν πχ οι ρώσοι, οι κινέζοι για να συζητήσουν μαζί τους για όποιο οικονομικό και εμπορικό ζήτημα, αμέσως θα διαπιστώσουν ότι όλα αυτά τα ζητήματα είναι πουλημένα στους ευρωπαίους και στο ΔΝΤ Και τα πουλημένα τομάρια δεν ξαναπουλιούνται.

Καλά ρε Γιώργο, του είπα, δεν είδες πόσο γελαστοί ήταν όλοι τους. Οφείλω να σου θυμίσω μου είπε ο φίλος, μιαν άλλη παροιμία "ο τρελός έβλεπε τα άντερά του έξω και γέλαγε" και συνέχισε παρομοιάζοντας την ορκισμένη κυβέρνηση με τη χαζοχαρούμενη γυναίκα που έλεγε "χατήρι του ενός, χατήρι του άλλου εγώ παιδί με τον άντρα μου δεν έκανα" και τέλος τη γνωστή παροιμία "το λύκο τον κουρεύανε κι αυτός έλεγε που παν τα πρόβατα" κι είχε τη ψευδαίσθηση πως τον κουρεύανε για να δροσιστεί που ζεσταινόταν.

Θα υπενθυμίσω στο λαό που συνοστίζεται στη πλατεία συντάγματος τη τραγωδία που έχει συμβεί σ΄αυτή ακριβώς τη πλατεία τότε που ο παππούς του Γιωργάκη έδωσε εντολή να πυροβολήσουν τον αδούλωτο λαό της Αθήνας.

Προσέξτε γιατί ο Γιωργάκης διαβάζει τα αρχεία του παππού του και ενεργεί ανάλογα Μην σας περάσει για κομουνιστές και σας πυροβολήσει. Από ένα χαζό όλα να τα περιμένεις λέει μια άλλη παροιμία. Τόσα χαζά έχει κάνει, γιατί να μην κάνει κι αυτό που έκανε ο παππούς του για να μας σώσει από το κομουνισμό, κι αυτός βέβαια θα το κάνει για να μας σώσει από την οικονομική καταστροφή .

Ετσι κι αλλιώς ο παππούς γυάλιζε τις μπότες του Σκόμπυ κι ο εγγονός γυαλίζει τις μπότες της Μέρκελ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Βλέποντας τις συγκεντρώσεις του λαού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, την εκδήλωση
αγανάκτησης για την ακατανόητη συμπεριφορά των πολιτικών που έχουν δημιουργήσει
κατοχική εξουσία και το τονίζω κατοχική εξουσία, προσωπικά έτσι το αισθάνομαι λόγω πείρας από τις πολλές εναλλασσόμενες κατοχές που έχω υποστεί στη διάρκεια της ζωής μου, και βλέποντας κάτι ανάλογο να με εξουσιάζει και τώρα που είμαι στη δύση μου, εκείνο που προσπαθώ να τεκμηριώσω και να συνειδητοποιήσω είναι πόσες φορές προδόθηκα.

Έχω επιχειρήσει να ταξινομήσω και να συντάξω ένα βιβλίο με όλο αυτό το ρημαδιό της κατοχής και του εμφυλίου μέσα από τις αναμνήσεις μου
Θυμάμαι ένα αντάρτικο τραγούδι που τραγούδησαν πολύ έντονα στην Πελοπόννησο Ο στιχουργός του τραγουδιού ήταν ο Λοχαγός των πολυβόλων του ΕΛΑΣ Ευάγγελος Μαχαίρας, ο μετέπειτα πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών Έχει βγάλει και άλλα αντάρτικα τραγούδια αυτό όμως που θα αναφέρω ήταν τραγούδι με μεγάλες έννοιες για πολλούς αποδέκτες

Μες τα κατάμαυρα ντυμένη και πληγωμένη απ΄τους εχθρούς σου
βαριά θλιμμένη προδομένη από δειλούς προδότες γιούς σου
Στον αγώνα όλοι δοσμένοι μάνα Ελλάδα ματωμένη
μα σαν πρώτα ανδρειωμένη μάχεσαι για λευτεριά
Πεινούν τα παιδιά σου βάψαν με αίμα τα χωριά σου
είναι η μαύρη συμφορά σου και τα σίδερα βαριά
όμως ο γίγαντας λαός σου μέσα στου φασισμού τη δίνη
ο νέος λαϊκός στρατός σου νέα ζωή σου ξαναδίνει
Σπάει όλα τα δεσμά σου φέρνει φως στη σκοτεινιά σου
ξαναπλώνει τα φτερά σου και χαρίζει λευτεριά
Τα είδωλα σπάνε φασισμοί γκρεμίζονται
πάνε κι όλα πια ξαναγυρνάνε στη ζωή και στη χαρά
Όλοι πια τώρα ενωμένοι στις λύπες μας και στις χαρές μας
μες στον
αγώνα αδελφωμένοι από τις τόσες συμφορές μας
από τα χέρια όλοι πιαστείτε και τον όρκο θυμηθείτε
θάνατος ή λευτεριά ψηλά τη σημαία του ΕΛΑΣ
παιδιά γενναία μια ζωή αρχίζει νέα για το λαό
εμπρός παιδιά


Παιδιά μου εγώ δεν είμαι φαντασιόπληκτος ούτε πιστεύω σε φαντάσματα και νεράιδες αλλά συνεπαρμένος από τις αναμνήσεις μου στη θέα των συγκεντρώσεων του λαού, θυμήθηκα
και σιγοτραγούδησα αυτό το αντάρτικο τραγούδι που σας είπα, όμως φτάνοντας στο στίχο και πληγωμένοι από τους εχθρούς, βαριά θλιμμένη προδομένη από δειλούς προδότες γιους λες και κάτι μαγικό μου συνέβη και χάθηκε από τη σκέψη μου όλος ο συρφετός της κατοχής , οι μασκοφόροι, οι δοσίλογοι, οι μπουραντάδες και οι ταγματασφαλίτες και παρέλασε μπροστά μου ο Περισσός με τη Παπαρήγα να προπορεύεται.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ο ΜΑΚΗΣ ΜΑΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΘΑ

http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=523

Με αφορμή τη συνάθροιση όπως την αποκαλεί σκοταδισμού της συγκέντρωσης της Σπίθας Θεσσαλονίκης με ομιλητή το Μίκη Θεοδωράκη.

Δεν προκάλεσε καμιά εντύπωση στους παρηκούντας την Ιερουσαλήμ κατά τον σύντροφο Μαϊλη όπως ισχυρίζεται στην μακροσκελή αναφορά του, και θα συμφωνήσουμε μαζί του στη λεπτομέρεια και την πληθωρική ανάλυση περί καπιταλισμού και το τι σχεδιάζει η πλουτοκρατία που κινδυνεύει να βρεθεί στη δίνη των δυσμενών εξελίξεων, που οι πεινασμένοι και άνεργοι θα ξεσηκωθούν.

Αυτό ίσως που ίσως σας προβληματίζει κ.Μαϊλη όπως διαπιστώνω από το κείμενό σας είναι εάν ξεσηκωθούν προς τα πού θα κατευθύνουν τον πρώτο στόχο τους. Ποια εστία μολύνσεως θα χτυπήσουν πρώτα. Αυτό είναι το πρόβλημά σας και έχετε δίκιο να ανησυχείτε. Είναι γνωστό ότι στο καπιταλιστικό σύστημα υπάρχουν βολεμένοι με πλουσιοπάροχες αμοιβές. Όπως και ο Περισσός στο φανταχτερό παλάτσο του. Και οι κατοικούντες σε αυτό δεν είναι της Ιερουσαλήμ αλλά οι σφετεριστές της μαρξιστικής ιδεολογίας.

Αγαπητά συντρόφια ξεκαθαρίστε τι πρεσβεύετε επιτέλους. Εάν είστε κομουνιστές . Ένας καμένος λαμπτήρας δεν εμπνέει πια την εργατική τάξη. Τα σύμβολα του προλεταριάτου βρίσκονται στα μουσεία. Εάν είστε μαρξιστές πρέπει να προβάλλετε την επανάσταση. Ο λαός το διαισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Η προπαγάνδα γίνεται πειστική εις βάρος σας. Είστε το χαϊδεμένο παιδί του καπιταλισμού και κάνετε και καμιά πειθαρχημένη πάντα διαδήλωση να δείξετε ότι υπάρχετε.

Μου θυμίζετε τη παροιμία με τη γερασμένη αλεπού που μη μπορώντας να κυνηγήσει ακολούθησε το κριάρι που κουνιόντουσαν τα αρχ….. του με την ελπίδα ότι θα ξεκολλήσουν από το κούνημα και θα πέσουν να τα φάει.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Προς τιμή της γιορτής της 25του Μάρτη, όπως το συνηθίζουμε να το εκφράζουμε, της παληγεννεσίας του έθνους, τον ξεσηκωμό των Ελλήνων να αγωνιστούν για τη λευτεριά τους, ο σύλλογος των υπαλλήλων της Βουλής οργάνωσε και παρουσίασε μια εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής, για να τιμήσει όλους αυτούς που αγωνιστήκαν και έφεραν αίσιο τέλος για τη λευτεριά της πατρίδας μας.

Κύριος ομιλητής η κυρία Μ
.Φλούδα εάν σωστά έχω συγκρατήσει το όνομά της. Εκείνο που διαπίστωσα, και μιλάω μόνο για τον εαυτό μου, χωρίς να ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε κάποιο παρεμφερές κόμμα και το δηλώνω προς αποφυγή παρεξηγήσεως, αυτό που αποκόμισα από την εκδήλωση αυτή εκ πρώτης όψεως ήταν η ρητορική δεινότητα της κυρίας Φλούδας και η έλλειψη θάρρους ως προς την έκφραση της αλήθειας.

Κυρία Φλούδα σε αυτό το χώρο του Κοινοβουλίου πρέπει να λέγονται αλήθειες που τις παραλείψατε με τη ρητορική σας δεινότητα
. Ίσως να το γνωρίζετε ή να το διαισθάνεστε ότι ο ξεσηκωμός του 21 δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται, γι αυτό σας υπενθυμίζω κάτι από τον ποιητή Ν.Βρεττάκο "ακόμα τούτη η άνοιξη" που συμπεριλαμβάνει και εσάς και όλους αυτούς που σας χειροκροτούσαν. Ακούστε το και να το θυμάστε, ισχύει και για εσάς όλους.

Δεν χαμηλώνει ο Όλυμπος, να τους το πούμε να το καταλάβουν δεν αλλάζει ο ήλιος, όπως δεν αλλάζουνε τα χρώματα ποτέ σ΄αυτή τη χώρα και ποτέ δεν κόπηκε στη μέση το τραγούδι, το αφήνει ο γέρος του Μωριά, το ξαναπιάνει ο Άρης
. το αφήνουν τα κλεφτόπουλα το παίρνουν οι ελασίτες, το παίρνουν τα ψηλά βουνά το σέρνουν τα ποτάμια....

Οι νεκροί του εικοσιένα και της εθνικής αντίστασης μας αγναντεύουν από τους τάφους τους και θα είναι πάντοτε πρώτο πανηγυριώτες
. Και σας το λέμε να το καταλάβετε μπορεί να φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη, μπορεί να κόψανε το κεφάλι του Άρη, μπορεί να κόψανε το κεφάλι του Πρεκεζέ βάζοντάς το μέσα σε ένα ταγάρι, το δώσανε στο πατέρα του να το μεταφέρει στο χωριό του στην ανταρτομάνα Αράχοβα, μπορεί να κάνανε τα αίσχη στο λαό, αυτό που δεν μπορέσανε να πετύχουνε ήταν να τον υποχρεώσουν να μην αγωνίζεται
ο λαός, περιμένει ανάξιος όποιος ακούει το προσκλητήρι των καιρών να το φυσάει η σάλπιγγα, το τύμπανο να το κρούει και δεν λέει παρόν ( Παλαμάς )

Σε αυτό το σημείο διαμορφώνεται το βιογραφικό κάθε Έλληνα
. Στίχοι απαραίτητοι για την παραπέρα πορεία της ζωής μας. Δεν επιτρέπεται να είσαι απών από τους υπαρξιακούς αγώνες. Εάν χρειαστεί να δώσεις και τη ζωή σου.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΗΡΩΕΣ, ΑΠΑΡΤΑ ΒΟΥΝΑ.

Δεν χαμηλώνει ο Ολυμπος

Να τους το ειπούμε να το καταλάβουνε πως δεν αλλάζει ο ήλιος

Και πως ποτέ δε κόπηκε στη μέση το τραγούδι

Το αφήνει ο Γέρος του Μωριά, το ξαναπιάνει ο Αρης

Το αφήνουν τα κλεφτόπουλα το παίρνουν οι Ελασίτες

Το παίρνουν τα ψηλά βουνά το σέρνουν τα ποτάμια

Το αφροκοπούν οι θάλασσες καίγονται τα λημέρια

Μωριά και Ρούμελη!

Ακόμα τούτ΄η άνοιξη τούτο το καλοκαίρι

Ακόμα τουτ΄η άνοιξη ραγιάδες ραγιάδες..

Ν.Βρετάκος.

«Δεν είναι τούτο πάλεμα σε μαρμαρένια αλώνια εκεί να στέκει ο Διγενής και μπρος να στέκει ο Χάρος Εδώ σηκώνετ’ όλ’ η γη με τους αποθαμένους και με τον ίδιο θάνατο πατάει το θάνατό της Κι απάνω-απάνω στα βουνά, κι απάνω στις κορφές τους φωτάει με μιας Ανάσταση, ξεσπάει αχός μεγάλος Η Ελλάδα σέρνει το χορό, ψηλά, με τους αντάρτες -χιλιάδες δίπλες ο χορός, χιλιάδες τα τραπέζια- κι είναι οι νεκροί, στα ξάγναντα, πρωτοπανηγυριώτες!»

Αγγ Σικελιανός,


Κωστής Παλαμάς, απευθυνόμενος τους νέους που τον επισκέπτονται στο σπίτι του στη Πλάκα φεύγοντας για το μέτωπο, ξημερώνοντας εικοστή ογδόη οκτωβρίου 1940, θα τους καταπλήξει με μια φράση του συμβουλή «δεν έχω να σας πω άλλο κανένα, μεθύστε με τ’αθάνατο κρασί του εικοσιένα. Για να συμπληρώσει στις 27 φεβρουαρίου του 1943 ο Αγγελος Σικελιανός συνοδευόντας τον εθνικό μας ποιητή στο τάφο του, στον επικείδιο που θα το ακούσει όλη η Ελλάδα «εδώ σε αυτό το φέρετρο ακουμπά όλη η Ελλάδα»

Ο θάνατος τους εθνικού μας ποιητή θα βρει την Ελλάδα πάνοπλη να μάχεται για τη λεφτεριά της. Τα νιάτα μεθυσμένα από το κρασί του εικοσιένα να πολεμάνε όπως τους είχε συμβουλέψει ο ποιητής. Θα δούμε να ζωντανεύει το εικοσιένα, κάθε κορυφή και φλάμπουρο κάθε κλαρί και κλέφτης. Βουνά, ρεματιές, κάμποι και φαράγγια. Βροντά το αντάρτικο ντουφέκι. Θα ακούγεται το αντάρτικο τραγούδι, βροντάει ο Ολυμπος αστράφτει η Γκιώνα.

Για να αμφισβητήσεις αυτό το ξεσηκωμό πρέπει να έχεις περίσσιο θράσος. Πρέπει να αμφισβητήσεις την ιστορία, αρχίζοντας από τις Θερμοπύλες, τις Πλαταιές, το Μαραθώνα, τη Σαλαμίνα, το Κολοκοτρώνη, για να φτάσεις στον Αρη.

Για το λαό είναι ευτύχημα που τους αγώνες του τους κρίνει η ιστορία κι όχι οι νικητές. Υποχρεώνομαι να αναφερθώ σε αυτά τα ιστορικά γεγονότα, γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όπως είναι γνωστό αυτό τον αγώνα του ελληνικού λαού στη περίοδο της κατοχής τον στιγμάτισε ο Γεώργιος Παπανδρέου. Τον ονόμασε συμοριτοπόλεμο.

Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε μια άλλη κατοχή με τον εγγονό του Γεώργιου Παπανδρέου να έχει παραδώσει τη χώρα. Προσέξτε η μισαλλοδοξία του παππού του οδήγησε στο αιματοκύλισμα του εμφυλίου. Δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει τώρα ο εγγονός.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΜΑΤΑ!

Εχουμε δυο ειδών χλιμιντρίσματα. Ενα από το βαρβάτο άλογο κι ένα από τη φοράδα, που και οι δυο τους αναζητούν, η μεν φοράδα να πηδηχτεί, το δε βαρβάτο άλογο να πηδήξει.

Εάν αφουγκραστώ τα χθεσινά χλιμιντρίσματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στης τρόικας, δυσκολευόμαι να καταλάβω τι ζητούσαν. Χλιμίντρισε ο Πεταλωτής, χλιμίντρισε ο Λοβέρδος, χλιμίντρισε ο πρωθυπουργός, χλιμίντρισε η τρόικα και όλοι φαινόντουσαν ότι κλείνουν προς το βαρβάτο και αναζητούν να πηδήσουν. Τέτοιο βαρβατιλίκι δεν έχει ξαναγίνει!

Ελληνικέ λαέ, όπως συνηθίζουμε να λέμε, φύλαξε τα οπίσθιά σου γιατί σε βλέπουν σαν φοράδα!