Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.

Είναι γνωστό το τι ακολούθησε μετά από την ανεκδιήγητη συμωνία της Βάρκιζας και την παράδοση των όπλων από τον θρυλικό ΕΛΑΣ. Το 1945 το τι υποστήκαμε όσοι με οποιοδήποτε τρόπο είχαμε προσφέρει στην εθνικη αντίσταση δεν περιγράφεται. Η τελευταία στάθμη των δοσιλόγων και προδοτών που ο Γεώργιος Παπανδρέου τους μετάλλαξε σε εξουσία, δολοφονούσαν τον ελληνικό λαό.

Είχα κι εγώ υποστεί ανάλογη συμπεριφορά από τους "παλικαράδες" Πολλά από όσα υπέφερα τα ξέχασα αλλά εκείνο που δεν μπόρεσα να ξεχάσω ποτέ και θα το πάρω μαζί στο τάφο μου, ήταν όταν αυτοί οι δοσίλογοι μου τρίψανε στη μούρη ένα Ριζοσπάστη και μου είπαν "διάβασε μαλάκα τι γράφει για το καπετάνιο σου τον Αρη" Ημουν πολύ νέος και δεν μπορούσα να εξηγήσω τι συνέβη. Δεν μπορούσα να εξηγήσω γιατί το ΚΚΕ αποκήρυξε τον αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ και έδωσε διαταγή από όπου περάσει να μην του δώσουν ούε ποτήρι νερό. Και ήρθε το τέλος του θρυλικού καπετάνιου.

Μπορεί να άργησα να καταλάβω αλλά έστω και στα 83 μου σήμερα έχω καταλάβει πλέον ποιος δολοφόνησε οτ καπετάνιο. Κι αυτό με βοηθάει να καταλάβω καλύτερα το ειρωνικό χαμόγελο της κυρίας Παπαρήγα όταν κάνει σχόλια για το ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορία με άλλες συνθήκες και άλλα δεδομένα επαναλαμβάνεται και αυτή τη φορά πιο τραγική και απροκάλυπτη. Κι αυτό είναι το τραγικό. Με τη συμπεριφορά σας γίνεστε ύποπτοι ότι είστε μεταλλαγμένοι κουμουνιστές. Εκείνο που απομένει να καταλάβουμε είναι ΑΠΟ ΤΙ μεταλλαχτήκατε σε κουμουνιστές και για ποιο σκοπό.