Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.

Είναι γνωστό το τι ακολούθησε μετά από την ανεκδιήγητη συμωνία της Βάρκιζας και την παράδοση των όπλων από τον θρυλικό ΕΛΑΣ. Το 1945 το τι υποστήκαμε όσοι με οποιοδήποτε τρόπο είχαμε προσφέρει στην εθνικη αντίσταση δεν περιγράφεται. Η τελευταία στάθμη των δοσιλόγων και προδοτών που ο Γεώργιος Παπανδρέου τους μετάλλαξε σε εξουσία, δολοφονούσαν τον ελληνικό λαό.

Είχα κι εγώ υποστεί ανάλογη συμπεριφορά από τους "παλικαράδες" Πολλά από όσα υπέφερα τα ξέχασα αλλά εκείνο που δεν μπόρεσα να ξεχάσω ποτέ και θα το πάρω μαζί στο τάφο μου, ήταν όταν αυτοί οι δοσίλογοι μου τρίψανε στη μούρη ένα Ριζοσπάστη και μου είπαν "διάβασε μαλάκα τι γράφει για το καπετάνιο σου τον Αρη" Ημουν πολύ νέος και δεν μπορούσα να εξηγήσω τι συνέβη. Δεν μπορούσα να εξηγήσω γιατί το ΚΚΕ αποκήρυξε τον αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ και έδωσε διαταγή από όπου περάσει να μην του δώσουν ούε ποτήρι νερό. Και ήρθε το τέλος του θρυλικού καπετάνιου.

Μπορεί να άργησα να καταλάβω αλλά έστω και στα 83 μου σήμερα έχω καταλάβει πλέον ποιος δολοφόνησε οτ καπετάνιο. Κι αυτό με βοηθάει να καταλάβω καλύτερα το ειρωνικό χαμόγελο της κυρίας Παπαρήγα όταν κάνει σχόλια για το ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορία με άλλες συνθήκες και άλλα δεδομένα επαναλαμβάνεται και αυτή τη φορά πιο τραγική και απροκάλυπτη. Κι αυτό είναι το τραγικό. Με τη συμπεριφορά σας γίνεστε ύποπτοι ότι είστε μεταλλαγμένοι κουμουνιστές. Εκείνο που απομένει να καταλάβουμε είναι ΑΠΟ ΤΙ μεταλλαχτήκατε σε κουμουνιστές και για ποιο σκοπό.

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Θα αναφερθώ σε δυο παλιά ανέκδοτα επίκαιρα για τις μέρες που ζούμε.

Ενας διφορούμενος στο σεξ, κοινώς λεγόμενος πούστης, πλησιάζει ένα προπονητή του ποδοσφαίρου και του ζητά να τον εκπαιδεύσει για να μάθει να παίζει ποδόσφαιρο. Ο προπονητής του λέει για να μάθεις ποδόσφαιρο εκτός από διάφορα προσόντα πρ΄πει να έχεις και ταλέντο. . Ωχ αδελφέ τι είναι αυτά που μου λες, έχω λεφτά να διαθέσω και να κάνω το κέφι μου και θέλω να είμαι προπονητής. Αφού συμφωνήσανε λοιπόν, ως προς το οικονομικό, άρχισαν τη προπόνηση. Ο προπονητής τον ρωτά σε τι πόστο θέλει να προπονηθεί. Του λέει θέλω να γίνω τερματοφύλακας. Και άρχισαν τις πρόβες. Του λέει ο προπονητής σε μαρκάρουν στενά δεξιά κι αριστερά, δεν μπορείς να κάνεις πλοζόν να αποκρούσεις τη μπάλα τι θα κάνεις? Θα κάνω τακουνάκι λέει και θα τη βάλω αυτογκόλ! Μα τι λες του λέει ο προπονητής αν κάνεις κάτι τέτοιο θα σε κράξουν όλοι! Αχ αυτό θέλω είπε ενθουσιασμένος, 50 χιλιάδες κόσμος να φωνάξουν όλοι μαζί το πούστη τι έκανε!!

Το δεύτερο είναι με ένα πούστη γάιδαρο που κάποιος ήθελε να τον πουλήσει. Λέει λοιπόν στον υποψήφιο αγοραστή. Τον φορτώνεις δεν κλοτσάει, δεν δαγκώνει σε όλα του είναι τέλειος.  Εχει όμως ένα ελάττωμα που δεν νομίζω να σε αφορά πολύ λέει ο έμπορος. Είναι πουστάρα. Αυτό λέει ο αγοραστής δεν με πειράζει εάν βρίσκει ας πηδιέται. Τον αγοράζει λοιπόν και φτάνοντας στο σπίτι επιχειρεί να τον δέσει και δέχεται μια δαγκωνιά. Σιγά σιγά διαπιστώνει ότι αυτός ο γάιδαρος είναι δύστροπο ζώο και επικίνδυνος και τον επιστρέφει στον ζωέμπορο και του παραπονιέται ότι δεν του είχε πει την αλήθεια και ότι εκτός από πούστης έχει και όλα τα άλλα ελαττώματ του δύστροπου ζώου. Ο έμπορος τότε του λέει, εγώ σου είπα τηνν αλήθεια αλλά δυστυχώς από ένα πούστη όλα να τα περιμένεις.

Φυσικά οι δυο ιστοριούλες είναι για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Οσο για τον ελληνικό λαό θα του θυμίσω μια λαϊκή παροιμία με τη φιλότιμη γυναίκα που έλεγε, χατίρι του ενός χατίρι του άλλου εγώ παιδί με τον άντρα μου δεν έκανα.

Ελληνικέ λαέ ίσως ήρθε η ώρα επί τέλους να κάνεις παιδί με τον άντρα σου. Το χατίρι του ενός το χατίρι του άλλου να σταματήσει. Ο εμπαιγμός. Τοποθετήσου σωστά, ψήφισε ταξικά. Οι άνθρωποι που εργάζονται και είναι το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού λαού ας απομωνώσει τους κηφήνες και τα παράσιτα. Να ελέγξει τον ψήφο που παράγει. Δεν χρειάζονται ταμπέλες και σύμβολα. Εκείνο που χρειάζεται ο ελληνικός λαός είναι να ενωθεί και να καλέσει τον πνευματικό κόσμο να τον βοηθήσει. Ολοι πια τώρα ενωμένοι στις λύπες και τις χαρές μετά από τις τόσες συμφορές μας, να πιαστούμε όλοι από τα χέρια και να τους βάλουμε στη θέση τους.

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

"Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου, στον εορτασμό της εθνικής μας γιορτής για το ιστορικό ΟΧΙ, κομβικό ιστορικό σημείο της ιστορίας μας, που διαμορφώνει το βιογραφικό κάθε έλληνα για τη περίοδο 1940-45.

Πρέπει να γίνει στοιχείο απαραίτητο για τη παραπέρα πορεία της ζωής σε όποια δραστηριότητα κι αν βρεθήκαμε ο καθένας μας. Πολύ περισσότερο αφορά τους αξιωματικούς που έφεραν τη τιμημένη στολή του έλληνα αξιωματικού. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για οποιοδήποτε λόγο, η συνεργασία με τα στρατεύματα κατοχής. Η δικαιολογία για την αντιμετώπιση του κομουνισμού εκθέτει ακόμα περισσότερο. Οπως είχαν διαμορφωθεί οι συμμαχίες των μεγάλων δυνάμεων, όπως η Σοβιετική Ενωση γίνεται σύμαχος της Αμερικής και της Αγγλίας προς αντιμετώπιση του κοινού τους εχθρού του φασιστικού άξονα προτοστατούντος του Χιτλερ και του Μουσολίνι, η δικαιολογία αυτή καταρρέει εκ των πραγμάτων. Οπως διαμορφώθηκαν οι συμμαχίες των μεγάλων δυνάμεων, μαζί τους ακολουθούν και οι λαοί που έχουν κατακτηθεί από τους φασίστες και προβάλλουν αντίσταση σθεναρά εναντίον των κατακτητών.

Μαζί τους συμπλέει και η Ελλάδα. Η δικαιολογία οποιουδήποτε έλληνα ότι συνεργάστηκε με τον κατακτητή για τη σωτηρία από το κομουνισμό είναι τελείως ανυπόστατη και πολύ περισσότερο όταν προβάλλεται από έλληνα αξιωματικό. Μόνο σε μια περίπτωση μπορείς να δικαιολογηθεί μια τέτοια απόφαση, όπως είχαν διαμορφωθεί οι ιδεολογίες να είσαι μυημένος στην φασιστική ιδεολογία, να είσαι φασίστας δηλαδή. Με τη λήξη του πολέμου και τη συντριβή του φασισμού θα έπρεπε ο καθένας να υποστεί τις συνέπειες της επιλογής του. Οτιδήποτε άλλο μπορούσε κανείς να κάνει εάν δεν επιβαρυνόταν με τις εγκληματικές πράξεις. Εκείνο που δεν επιτρεπόταν ήταν το έργο του Γεωργίου Παπανδρέου που αγκάλιασε όλους αυτούς τους δυστυχείς προδότες και τους μετέτρεψε σε δήμιους του ελληνικού λαού.

Κύριε Πρόεδρε όπως μας αποκαλύπτεις ήσουν 15 χρονών στην αντίσταση και μια και βρέθηκες στον υψηλότερο θώκο της εξουσίας φρόντισε να μάθεις και να ενημερώσεις τον ελληνικό λαό πόσοι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού μόνιμοι και έφεδροι ήταν στις τάξεις του ΕΛΑΣ και πόσοι πλαισίωναν τις τάξεις των ταγματων ασφαλείας που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή και τους παρασημοφόρησε ο Γ. Παπανδρέου και πόσους έντιμους αξιωματικούς δολοφόνησε. Τότε μόνο θα έχεις καθαρά χειροκροτήματα από τον λαό.

Οσο θα συμπλεεις με τον εγγονό του Γ.Παπανδρέου την ώρα που αυτός προχωράει σε μια εκ νέου υποδούλωση και υποταγή στις κατοχικές δυνάμεις και οδηγεί ίσως σε ένα νέο εμφύλιο, απαξιώνοντας τη βούληση του ελληνικοιύ λαού, μπορεί να δεχτείς και κανένα γιαούρτι.

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Το ζήττημα του κουρέματος είναι έντονα γνωστό στους τσελιγκάδες και τσοπαναρέους που καλούν μάλιστα σε βοήθεια τα κοντινά χωριά να τους βοηθήσουν. Το κούρεμα των προβάτων συνήθως γίνεται την άνοιξη, μετά το Πάσχα, προτού πιάσουν οι ζέστες. Είναι πράγματι μια ιεροτελεστία η εποχή του κουρέματος. Οταν μάλιστα τα μέσα που διέθεταν ήταν το κλασικό ψαλίδι. Μετά βγήκαν οι ηλεκτρικές μηχανές.

Το κάλεσμα των τσελιγκάδων για βοήθεια στο κούρεμα εύρισκε μεγάλη ανταπόκριση γιατί κατέληγε σε πανηγύρι. Υπήρχε σε αφθονία γίδα βραστή με θρούμπι και άφθονη ποικιλλία τυριών και καθένας που συμμετείχε στη βοήθεια του κουρέματος γύριζε σπίτι του φορτομένος με γαλακτοκομικά προϊόντα.

Γι΄αυτό με ενοχλεί αφάνταστα το πλιάτσικο από τους τοκογλύφους να το λένε κούρεμα. Θέλω να θυμίσω στον αξιότιμο κύριο Πρωθυπουργό την παροιμία με τον λυκο που τον κουρεύανε κι αυτός έλεγε που παν τα πρόβατα. Ο λύκος είχε τη ψευδαίσθηση ότι τον κουρεύουν για να τον απαλλάξουν από το πυκνό τριχωμά του, να μην ζεσταίνεται. Δεν ειχε αντιληφθεί ότι τον κουρεύουν για να τους διευκολύνει στο γδάρσιμο που θα επακολουθούσε. Δυστυχως αυτή η λαϊκή παροιμία ταιριάζει απόλυτα με τον δυστυχή ελληνικό λαό που τον κουρεύουν χωρίς να υποψιάζεται ότι θα επακολουθήσει γδάρσιμο.

Εκείνο που με αγανακτεί εείναι ότι οι διαχειριστές του γδαρσίματος είναι απόγονοι του Χίτλερ. Αυτοί οι αδιόρθωτοι Ούνοι, αυτοί οι αδίσταχτοι εγκληματίες του τριτου ράιχ που δολοφόνησαν εξήντα εκατομύρια ανθρώπους από τους λαούς που κατέκτησαν άδικα στην Ευρώπη και στ Βαλκάνια, που τ΄πωρα επιχειρούν να την κατακτήσουν με άλλα μέσα στον ίδιο σκοπό.

Γι΄αυτό θα ήταν καλό να υπενθυμίσουμε στην κυρία Μέρκελ πως εάν διασχίσει την Ελλάδα από το βορά προς το Νότο θα διαπιστώσει το μεγαλείο του "πολιτισμού" τους, την βαρβαρότητα του τρίτου ράιχ στο Δίστομο, τη Καισαριανή, τη Μεγαλόπολη, το Μονοδένδρι, τα Καλάβρυτα και σε όλη την Ελλάδα θα δει τα διάσπαρτα μνήματα των δολοφονημένων ελλήνων από τους συμπατριώτες της.

Ημεγαλοψυχία του ελληνικού λαού που την αντλεί από την ιστορία του και τον πολιτισμό του σας συγχώρεσε όμως σας συνιστώ την προσοχή στη συμπεριφορά σας γιατι ο ελληνικό λαός όπως ξέρει να συγχωρεί ξέρει και να τιμωρεί. Θα ήταν φρόνιμο κυρία Μέρκελ να ρίξετε μια ματιά στην ιστορία μας Ισως σας βοηθήσει να γνωρίσετε τον αδούλωτο ελληνικό λαό.

Για να σας δώσω μια εικόνα για το τι έγινε όταν οι Ούνοι του τρίτου ράιχ εισέβαλαν στην Ελλάδα για να την κατακτήσουν,στην ουσία  δεν την κατέκτησαν ποτέ, γι΄αυτό δολοφονούσαν ασύστολα τον ελληνικό λαό. Και θέλω να αφιερώσω στη κυρία Μέρκελ την απάντηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον Ιμπραήμ το 1821.

"Οχι τα κλαριά να μας κόψεις, όχι τα δέντα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες αλλά πέτρα απάνω στη πέτρα να μη μείνει, εμείς δεν προσκυνάμε. Μόνο ένας έλληνας να μείνει πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως τη γη μας θα τη κάνεις δική σου. Βγάλτο αποό το νού σου"

Κάπού στη Πελοπόνησο να το βάλτο καλά στο μυαλό σου , και να δώσεις όσο πιο γρήγορα μπορείτε τις πολεμικές αποζημιώσεις που δεν γνωρίζω τι έχει συμφωνηθεί με τους δοσίλογους και κάθε παράσιτο που παρίστανε ότι ήταν έλληνας και που συνεχίζεις να συνεργάζεσαι.

Μαζί μ'αυτά τα παράσιτα ήρθε η ώρα να απολογηθειτε στον ελληνικό λαό.

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΦΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ προχτές πρόσθεσε ένα ακόμα σφάλμα στον όγκο των σφαλμάτων του. Δεν θα κάνω ανάλυση γιατί θεωρώ σφάλμα τα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα, εκείνο που θα επισημάνω και πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους, είναι ότι η παγίδα είναι έτοιμη. Πλησιάζουμε στις μνήμες του Δεκέμβρη του 1944 που ο παππούς του σημερινού Πρωθυπουργού μεθοδεύει και δημιουργεί τον εμφύλιο, πυροβολόντας τον αδούλωτο λαό της Αθήνας σε μια αντίστοιχη διαδήλωση στο Σύνταγμα. Προσέξτε το τι θα συμβεί εάν σε μια προσεχή διαδήλωση του λαού κάποιος προβοκάτορας πυροβολήσει τους κουκουλοφόρους και υπάρξουν θύματα.

Είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν στο προσκήνιο η πηγάδα του Μελιγαλά και τα κονσερβοκούτια και υπάρχουν και τώρα Τσιριμώκηδες και ταγματασφαλίτες. Στην ιστορία τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κι αφού αναφέρθηκα στο Τσιριμώκο ήταν αυτός που είπε "δεν συμφωνούμε με τον Παπανδρέου και τώρα το λόγο έχουν τα μπαρουτοκαπνισμένα παλικάρια του ΕΛΑΣ και γέμισε την Ελλάδα με τάφους. Οσο για την πηγάδα του Μελιγαλά ήταν εξ΄ολοκλήρου έργο του Γεώργιου Παπανδρέου και έχω στοιχεία που θα τα αναφέρω σε ένα βιβλίο που γράφω και που ελπίζω σύντομα να εκδόσω. Είναι ένα βιβλίο που στιγματίζει την προβοκάτσια και την προπαγάνδα.


Ας αναλογιστούμε και ας προσέξουμε όλο αυτό το κομφούζιο, έχει όνομα και διεύθυνση και πολλούς αποδέκτες. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η διαφθορά, η προβοκάτσια, η προπαγάνδα χρηματίζεται. Αυτός που την αποδέχεται δεν είναι ενημερωμένος ότι προέρχεται από εχθρούς της Ελλάδας, απλώς βρίσκεται στη μέθη του κέρδους και ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι καναλάρχες που με το πρόσχημα της τηλεθέασης και διαφήμισης που συνδέεται απόλυτα με το κέρδος και επεκτείνεται στη πολιτική ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Εχω την εντύπωση πως ελλείψη άλλου εχθρού θα γίνετε στόχος. Η τηλεόραση δεν αμφισβητείται από κανέναν πως επηρρεάζει τη ζωή των ανθρώπων. Η προπαγάνδα και η προβοκάτσια είναι αδέρφια δίδυμα. Αλίμονο στους λαούς που δεν έχουν δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις δυο αυτές μάστιγες που στην εφαρμογή τους είναι αισχρότερες οποίασδήποτε άλλης δύναμης.


Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι η πύρρειος νίκη του Γωργίου Παπανδρέου και των άγγλων που ξεκινά το 1944 και τελειώνει το 1949 είναι έργο της πιο βρώμικης προπαγάνδας και μιας ανεξέλεγκτης προβοκάτσιας. Χτύπησαν τον ελληνικό λαό για να πετύχουν το σκοπό τους. Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη, κλασικό παράδειγμα η Κύπρος. Αυτοί δίχασαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν τη συμφορά του εμφυλίου.Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

Καπετάνιε ήμουν το ένοπλο αητόπουλο που υπηρετούσα στο 11ο σύνταγμα Αρκαδίας της Πελοπονήσσου. Στο 2ο τάγμα στον 5ο λόχο. Λοχαγός μου  ήταν ο Γεώργιος Βαρελάς, καπετάνιος μου Γ. Μαβρόγιαννης και ο Βάσος Τσεκουρας Διοικητης του συντάγματος. Οταν η Τρίπολη λεφτερώνεται όλα τα συντάγματα της Πελοπονήσσου του ΕΛΑΣ ήμασταν παρατεταγμένα στους στρατώνες της Τρίπολης να μας επιθεωρήσετε.

Ηταν για μένα η πιο ιστορική μέρα της ζωής  ου. Μας εκπαιδεύανε πως θα σου παρουσιάσουμε όπλα. Κρατάγαμε υπό μάλης το όπλο στο αριστερό χέρι και με το δεξί θα χτυπούσαμε το όπλο στη μέση και θα φωνάζαμε αντάρτης του ΕΛΑΣ . Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Μπροστα μου είχα τον αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ τον Αρη Βελουχιώτη. Η φωνή μου θα ακουστεί σε όλα τα συντάγματα. Χτυπώντας το όπλο μου θα φωνάξω αντάρτης του ΕΛΑΣ. Ο Αρης σταμάτησε τότε μπροστά μου και ζήτησε να μάθει πως βρέθηκα αντάρτης στα 15μου χρόνια και έμαθε, Αφού ακούμπησε το χέρι του στον ώμο μου, μου είπε "αητόπουλο τώρα θα ανοίξουν τα σχολεία και πρέπει να μάθουμε γράμματα"

Καπετάνιε σου στέλνω αυτό το γράμμα για να σε ενημερώσω να μη στεναχωρηθείς που το σωματείο του Περισού δεν σε αποκατέστησε κοματικά. Εσένα σε φοβούντε καπετάνιε. Είναι οι ίδιοι πάντα όπως εκείνοι που σε αποκύρηξαν κι είπαν όπου περάσεις να μην σου δώσουν ούτε νερό. Το έγραφε ο ριζοσπάστης. Το 1945 και αφού το διάβασαν οι ταγματασφαλίτες μου το τρίψανε στη μούρη γελώντας και μου είπαν διάβασε κομουνιστή.

Καπετάνιε τώρα το συνειδητοποιώ. Αυτή η αποκύρηξη του 45 ήταν μελετημένη γιατί σε φοβόντουσαν. Γιατί η διορατικότητά σου  ξεπερνούσε τα σύνορα, έφτανε στη Μόσχα και ποτέ δεν έγινες υποχείριο κανενός. Γι΄αυτό σε φοβόντουσαν και σε φοβούνται ακόμα οι απόγονοι του Ζαχαριάδη. Οταν ήρθαν στο σπίτι μου το 1947 και είπαν να πάω στο βουνό και να καταταγώ στο δημοκρατικό στρατό του είπα όχι. Ημουν 18 χρονών. Τους είπα πρώτα από όλα σέβομαι τον αρχικαπετάνιο μου τον Αρη που τον δολοφόνησε ο Ζαχαριάδης και δεύτερον ήμουν στα δεκεμβριανά και γνωρίζω πως μας σκότωναν οι εγγλέζοι  με τανξ κι αεροπλάνα. Εμείς τέτοια όπλα δεν έχουμε και οι εγγλέζοι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν κανέναν ζωντανό.

Ο Πρεκεζές δεν μιλούσε, ο γιατρός ο Μάστορης μου είπε θα έρθουν και τα δικά μας. Το έλεγε και το πίστευε. Αυτό πίστευε και ο Ζαχαριάδης και πέθανε στη Σιβηρία, γιατί ήξερε πολλά και θα μιλούσε.

Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Δεν ήθελε το κομουνιστικό κόμμα να καταλάβει την εξουσία ποτέ, ήταν στα γενικότερα σχέδια του αυτό που επεδίωξε και το πέτυχε, να συγκρουστεί το ΕΛΑΣ με τους εγγλέζους, επέμβαση των άγγλων στην Ελλάδα. Κράτησε όλα τα βαλκάνια στη κατοχή του ο Στάλιν και όταν το 56 τόλμησαν οι ουγγαρέζοι και  οι τσεχοσλοβάκοι να κουνηθούν τους ισωπέδωσε με τα τανξ. Και δεν έβγαλε κανένας τσιμουδιά γιατί είχε προηγηθεί η επέμβαση των άγγλων στην Ελλάδα για την τάξη. Κι όπου ακούς τάξη ανθρώπινο κρέας μυρίζει.

Τι να κάνουν οι μικροοργανισμοί στο γίγαντα Αρη. Καπετάνιε δεν θέλω να στεναχωρηθείς, εγώ έχω διδάξει στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου ότι το πρώτο παληκάρι όλοι το φωνάζουν Αρη. Αθάνατος.

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Η κατάρα των ηγεσιών του κόμματος ήταν και παραμένει ίδια και απαράλλακτη. Πάντοτε βραδυπορούσα στις εξελίξεις για να αντιληφθεί τα τεκτενόμενα που συσσωρεύει κάθε εποχή.
Και θα εκθέσω δυο εποχές. Τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και τη μεταπολίτευση το 1975 και μετά  η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Υποβάλλω ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν επί τέλους στον ελληνικό λαό. Ερώτημα πρώτο. Υπήρξε Γιάλτα ή όχι. Οι μεγάλες δυνάμεις νικητές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου Αμερική, Αγγλία, Ρωσία στη Γιάλτα μοίρασαν την Ευρώπη σε επιρροές που θα ισχύαν για τους λαούς για τα επόμενα 50 χρόνια? Ναι ή όχι. Και εάν υπήρξε γιατί δεν πειθαρχήσατε και δεν ενδώσε στο κάλεσμα και τους ισχυρισμούς του Γεωργίου Παπανδρέου ότι ανήκομε στην επιροή των άγγλων. Εγώ έχω την απάντηση και θα λάβετε γνώση σε ένα βιβλίο που σύντομα θα κυκλοφορήσει και θα επιμένω να απαντήσετε.

Το δεύτερο ερώτημα είναι το 1975 η χιοτραγουδισμένη μταπολίτευση. Αντιληφθήκατε τι έγινε ή όχι. Εχω την εντύπωση χαμπάρι δεν πήρατε. Εκείνος που ήταν ενημερωμένος και φόρεσε το ζιβάγκο και φώναξε η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες και ο Γιαννόπουλος που τραγούδαγε το βροντάει ο Ολυμπος ήξεραν. Η εφημερίδα Αυριανή έγραφε τότε, θυμάστε, δεν πρέπει ο γιος του ταγματασφαλίτη  να ξανακυβερνήσει την Ελλάδα σπάζοντας ρεκόρ κυκλοφορίας. Χιλιάδες φύλλα  ημερησίως.

Υποχρεούμαι να υπενθυμίσω στο Περισσό ότι ο Φλωράκης τότε φόρεσε γραβάτα και όπως φαίνεται η παράδοση συνεχίζεται. Πολλές φορές παραλείπετε στους λόγους σας το σύντροφε. Τα σύμβολα του προλεταριάτου δεν πείθουν. Ο λαός υποψιάζεται κάτι πως δεν πάει καλά και η προπαγάνδα εις βάρος σας γίνεται πειστική ότι είστε τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος.

Πολλές φορές ακούω από τη Γραμματέα του Περισσού να μιλά για λαϊκή εξουσία. Που πιστεύετε και βασίζεστε στους μετανάστες που ο λαός θεωρεί φανατισμένους μυσουλμάνους κι εσείς προλετάριους? Αλλη μια φορά βραδυπορείτε στις εξελίξεις και να φυλάει ο Γεραμπής να μην πυκνώσει η αγανάκτιση του λαού.