Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

ΑΜΥΝΕΣΤΕ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ

Αυτό μας διαμηνύει στη θλιβερή του εμφάνιση στη τηλεόραση ο αξιοθρήνητος, ανύπαρκτος Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην ανύπαρκτη πατρίδα. Γεώργιος Παπανδρέου, γιός του Ανδρέα Παπανδρέου και εγγονός του Γεωργίου Παπανδρέου του αποκαλούμενου πάτέρα της Δημοκρατίας και που ως γνωστόν πέθανε εν μέσω τυραννίας που ο ίδιος είχε καταβάλει τον οβολό του για να δημιουργηθεί.

Αυτή η τριανδρία των Παπανδρεϊκών επικοινωνούντων δοχείων φέροντας το παράσημο των εθνοσωτήρων που το έργο της σωτηρίας τους προς την πατρίδα είναι εμφανές από την Κύπρο ως την Χειμάρα και την υφαλοκριπίδα, αξίζει ένα φρεσκάρισμα της μνήμης μας.

Διαπιστώνοντας τις αντιφάσεις των λόγων τους και των έργων τους αρχιζοντας από τον αυτοαποκαλούμενο πάτέρα της δημοκρατίας που πίστευε στη βασιλευομένη δημοκρατία που για να την εγκαταστήσει με τη βία δημιούργησε τον εμφύλιο διαχωρίζοντας τους έλληνες σε εθνικόφρονες και μη με τη γνωστή φράση δεν επιλέγουμε τύραννο τη τυραννία χτυπάμε.

Και απεδείχτη ότι αυτή η δόλια επιλογή του ης μη τυραννίας τον εξευτέλισε τελικά σαν πολιτικά και είμαι βέβαιος ότι οτιδήποτε θα του αναγνωρίσει ο ιστορικός εκτός από την ιδιότητα του ηγέτη που δεν υπήρξε ποτέ.

Συνεχίζοντας περί τριανδρίας ο γιός του ο Αντρέας έχτισε στα ερείπια πάνω σε ότι είχε καταστρέψει ο πατέρας του, κατάφερε να αναγνωριστεί και να καταξιωθεί στη συνείδηση του λαού και να παρασύρει μαζί του όλο εκείνο το κομμάτι του ελληικού λαού που κουβαλούσε στη πλάτη του τις αμαρτίες του πατέρα του.

Οσο για τον γιό και εγγονό που μας κυβερνά θα περιοριστώ σε μια λαϊκή παροιμία που λέει ο λαός μας "από αγκάθι βγαίνει ρόδο κι από ρόδο βγαίνει αγκάθι".

Λυπάμαι ειλικρινά για τα τόσα μειονεκτήματα που γίνονται εμφανή στο λαό ο οποίος υποψιάζεται πως αυτοί που επέλεξε να τον κυβερνήσουν είναι ψεύτες.

Κύριε Παπανδρέου ξέρετε όταν προκύπτουν τέτοια προβλήματα δεν υπάρχει άλλη λύση . Είναι η ευθξία που διευκολύνει τον πολιτικό άντρα που την έχει, να υποβάλλει τη παραίτησή του. Εάν δεν κάνετε χρήση αυτής της ευθιξίας και επιμένετε να ολισθαίνετε στο ψέμμα θα γελοιοποιηθείτε σαν πολιτικός και σαν προσωπικότητα.