Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ.

...Είχε πει ο Παπαδόπουλος και βρέθηκε στο Λαγονήσι σε κατ΄οίκο περιορισμό υπό αυστηρή εποπτεία της ΣΙΑ, κρατούμενος της αρσακειάδας όπως ο ίδιος ονόμαζε τον υπολελειμμένο στο νου Ιωαννίδη.

Αναφέρομαι στον έντιμο στρατιώτη Γ.Παπαδόπουλο που στα τέλη του περασμένου αιώνα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. Θα πρέπει να διδαχτούμε από την περίοδο αυτή. Το τι μεθοδεύτηκε με τα γνωστά αποτελέσματα της απώλειας της μισής Κύπρου και όχι μόνο, η αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας και η Μακεδονία ακόμα ότι δεν είναι ελληνική.

Όλα αυτά ήρθαν στη μνήμη μου ξανά παρακολουθώντας την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής δημοκρατίας στο Ισραήλ. Μου προκάλεσαν αίσθηση οι φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν και αυτό που με τάραξε ήταν τα επαινετικά λόγια και οι ευχαριστίες του ισραηλινού προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, γιατί δεν επέτρεψε στα καράβια με την ανθρωπιστική βοήθεια για τους αποκλεισμένους παλαιστίνιους της Γάζας να περάσουν.

Θυμήθηκα τότε το περίφημο «γη και ύδωρ δεν θα δώσουμε» του Παπαδόπουλου.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο το μόνο που θα συστήσω την προσοχή σε όσους έλληνες σκέπτονται ελληνικά, είναι να αντλήσουμε διδάγματα Όπως για να πάρουν τη Κύπρο χρησιμοποίησαν τον υπολελειμμένο στο νου Ιωαννίδη μαζί με τον ανεκδιήγητο Ανδρουτσόπουλο που τον μάζεψαν από τα παράσιτα της Ουάσιγκτον και τον έκαναν Πρωθυπουργό , ας αναλογιστούμε ποιους έχουν επιλέξει να ξεπουλήσουν τώρα την Ελλάδα.

Χρειάζεται ο έντιμος στρατιώτης να φωνάξει «γη και ύδωρ δε θα δώσουμε», αλλά εάν ποτέ εμφανιστεί θα του συνιστούσα να μην είναι επιεικής . Τις ανθρώπινες ευαισθησίες να τις χρησιμοποιήσει μόνο για τους δυστυχισμένους και τους απόκληρους που η λαθεμένη επιλογή τους ήταν να μην εκτιμήσουν τον έντιμο στρατιώτη Παπαδόπουλο ο οποίος στο τέλος δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του ξεχωριστά από τους συνεργάτες του αν και καμία σχέση δεν είχε ούτε με το Πολυτεχνείο ούτε με το πραξικόπημα της Κύπρου. Βρισκόταν στο Λαγονήσι. Συμπορεύτηκε με τους συνεργάτες του και είναι κι αυτό μια ένδειξη εντιμότητας και θάρρους.

Ίσως τον ξαναθυμηθούμε όταν θα αποκτήσουν τη σημασία τους εκείνα τα λόγια «ο έχων ένα τέκνο λαμβάνει δραχμάς χιλίας, ο έχων δυο τέκνα δυο χιλιάδες, και έπεται συνέχεια» γιατί τα τέκνα είναι το μέλλον της Ελλάδας.

Το ακούς κύριε Πρωθυπουργέ.