Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΤΟΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΟΥΛΑΤΣΑΔΟΡΟΣ

Τοκιστής και σουλατσαδόρος είναι σύνθετα ονόματα που στο άθροισμα βγάζεις Γιουρομπανκ, Αλφαμπανκ, εθνική, αγροτική, και ένα σωρό άλλες τράπεζες που συνεργάζονται με το κράτος και έχουν μια ασυδοσία και την ανοχή του κράτους, με μια προοπτική βέβαια, τα κέρδη τους να τα επενδύουν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Οπότε θα μειώνεται η ανεργία και θα κυκλοφορεί χρήμα να δουλεύουνε και οι αγορές.

Αυτοί οι τοκιστές και σουλατσαδόροι έχουν καλούς συμβούλους, επιστήμονες, που ξέρουν καλά μαθηματικά που εγώ δε σκαμπάζω από δαύτα. Αυτοί λένε έχουμε κλέψει 500 εκατομύρια και πρέπει να κάνουμε κάποια επένδυση, τι μπορούμε να επενδύσουμε, να φτιάξουμε μια βιομηχανία να βγάζει καρδάρες για το γάλα. Για να βγει μια καρδάρα χρειάζονται πέντε μεροκάματα του 8ωρου. Πόσο έχει το μεροκάματο στην Ελλάδα? π.χ. 100 ευρώ Στα Σκόπια πόσο έχει? 10 ευρώ. Βούρα για τα Σκόπια. Μα με τα Σκόπια έχουμε δοσοληψίες για τη Μακεδονία. Ωχ καυμένε φωνάζει ένας . Τι με νοιάζει εμένα, εγώ το συμφέρον μου θα κοιτάξω. Κι έτσι πέταξε το πουλάκι.

Ο επενδυτής δεν έχει σύνορα ούτε ευαισθησίες και τη καλημέρα που θα σου πει πρέπει πρώτα να έχει υπολογίσει ότι κερδίζει. Πόσα χρόνια ακούμε πρέπει να έρθουν ξένες επενδύσεις. Οχι δεν έρχονται , αλλά φύγανε και οι ελάχιστες δικές μας που είχαμε και αυξήθηκε στο κατακόρυφο η ανεργία και η φτώχεια και μεγαλώνουν όλα. Και οι αναρχικοί και οι κουκουλοφόροι, προσέξτε με το τρόπο που πάτε να τους βγάλετε τη κουκούλα, μη τους βγάλετε τη κουκούλα και πάρουν τη κουμπούρα και τότε κλάψε με μάνα κλάψε με μια νύχτα με φεγγάρι και την αυγούλα με δροσιά στο τάφο μου απάνω.

Κάνετε και μερικά γκάλοπ, όχι ποιό κόμμα έχει μεγαλύτερο ποσοστό, κάνετε ένα γκάλοπ εάν ο μη γένοιτο ποτέ -γλυκό να φάει το στόμα μου- εάν ο μη γένοιτο κάποιοι κουμπουράδες φάνε τον υπουργό που ήταν μπλεγμένος με το βατοπέδι, ή με τα ομόλογα ή με την ολυμπιακή ή με τα λιμάνια, ή με τους κουμπάρους ή με τι ζήμενς και τότε κάντε ένα γκάλοπ να δούμε ποιός θα κάψει πιο δυνατά ποιός θα χαμογελάσει - γιατί μπορεί να συμβεί κι αυτό - ποιός θα τραβάει τα μαλλιά του και ποιός θα τράβαγε το πουλί του. Το τελευταίο το συνηθίζουν οι ιταλοί όταν βλέπουν πεθαμένο, πιάνουν το πουλι τους να φύγει η γρουσουζιά.

Οι παλαιότεροι 80ρηδες και 90ρηδες, σίγουρα ο επίτημος πρόεδρος της νέας δημοκρατίας, θα θυμούνται για τους αποστάτες του 65, έτσι τους αναφέρει η ιστορία. Τότε το παιδί της φρειδερίκης που παρίστανε το βασιλιά κατέβαζε και ανέβαζε κυβερνήσεις. Κατέβασε και τον εκλεγμένο από το λαό πρωθυπουργό με 52% με το περίφημο και ανεκδιήγητο "για κοίταξε με στα μάτια διαφωνία πρωθυπουργού βασιλέως παραιτείται ο πρωθυπουργός" και έγινε της πουτάνας το κάγκελο.

Τότε ο Γεώργιος Παπανδρέου έκανε μια συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος , ήταν απαγορευμένη αλλά ο λαός αγνόησε την απαγόρευση, και έδωσε έντονο παρόν και μεγάλο πάθος. Δεν ακούσαμε από τα μεγάφωνα πύρινους λόγους, δύο φράσεις όλες κι όλες η φωνή του Γέρου της Δημοκρατίας. "Θίξατε το φιλότιμο του λαού"

Θέλετε αγαπητοί νεοδημοκράτες να σας πω με ειλικρίνεια και να το προσέξετε. Εχετε θίξει το φιλότιμο του λαού γι΄αυτό ακούστε τη πείρα των 80 μου χρόνων. Κάντε εκλογές για να μη φέρετε μεγάλη συμφορά στη αυτή τη ταλαίπωρη χώρα. Υπάρχουν έλληνες με φιλότιμο, κι έαν δεν είχαν προηγηθεί όλα αυτά τα σκάνδαλα θα συμεριζόταν ο λαός τις προσπάθειες σας, θα έκανε υπομονή, τώρα όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Εχετε από όλα αυτά ανατραπεί.

Κάντε εκλογές.