Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανήθικο είναι αυτό που παραβιάζει ότι έχει θεσπίσει και εφαρμόσει μια οργανωμένη κοινωνία και δυστυχώς όλοι μας σε μικρό ή μεγάλο βαθμό έχουμε γίνει χρήστες αυτής της ηθικής παράβασης. Εαν αποφασίσουμε να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες και να προσδιορίσουμε τι είναι ηθικό και τι ανήθικο θα διαπιστώσουμε πρώτα πρώτα τον ευαυτό μας φοβερά ανήθικο.

Και ναι μεν σε εμάς τους απλούς ανθρώπους μπορεί να δικαιολογηθούν πολλές μας ενέργειες που παραβιάζουν τους κανόνες της ηθικής, γιατί κάναμε κάτι χωρίς να γνωρίζουμε ότι διαπράττουμε κάτι ανήθικο. Οταν όμως η παράβαση γίνεται από αυτούς που είναι εντεταλμένοι να διασφαλίζουν τους κανόνες της ηθικής τότε η κοινωνία χωλαίνει και όλα θα εξαρτηθούν από τον βαθμό που έχει φτάσει η διαφθορά και η κατάπτωση.

Γι΄αυτό όταν άκουσα τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος να εντοπίζει το νόμο που θέλει να εφαρμόσει η νόμιμη κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό με σεβαστό ποσοστό για να εφαρμόζει την πολιτική της, όταν άκουσα να στιγματίζεται ο φορολογικός νόμος στο σημείο που περιλαμβάνει και την εκκλησία και ν λέει ο αρχιεπίσκοπος ότι αυτό είναι ανήθικο σας διαβεβαιώ ειλικρινά τρόμαξα. Προσθέτωντας και ότι ακατανόητο φτάνει στ΄αυτιά μας από συμμάχους καχύποπτους φίλους πρέπει καθένας να βγάλει όσο μπορεί σωστά συμπεράσματα.

Εγώ προσωπικά λόγω που πέρασα τα 80 μου χρόνια, θέλω να εκθέσω την πείρα μου που απόκτησα σε όλα αυτά τα χρόνια. Σκέψου να είχες αγωνιστεί για ελευθερία για πατρίδα για δίκαιη κατανομή του εθνικού πλούτου, για δημοκρατία και αναλογιστείτε όσοι κρατήσατε όπλο και αγωνιστήκατε για όλα αυτά τα ιδανικά όπως τα χαρακτήριζαν οι ήρωες της Αλβανίας, της εθνικής αντίστασης, του Ελ Αλαμέιν, του Ρίμινι, του Γράμμου και του Βίτσι, του εθνικού και του δημοκρατικού στρατού. Ελάτε μαζί όσοι βρισκόμαστε εν ζωή να φτιάξουμε μια διαθήκη και να την υπογράψουμε αλλά αφού πρώτα τη μελετήσουμε και διαπιστώσουμε που εμείς έχουμε σφάλει και διορθώνοντας τα σφάλματά μας και χρησιμοποιώντας τη πείρα μας να προτείνουμε όρους που θα είναι υποχρεωμένα τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να υπερασπιστούν.

Και η διαθήκη θα αρχίζει όπως εκφραζόταν από το λαό μας. Αφήνω ευχή και κατάρα εάν δεν την εφαρμόσετε να είστε καταραμένοι αν πάλι την εφαρμόσετε να συνοδεύεστε με την ευχή μας . Εγώ προτείνω αυτό που πιστεύω. Μπορείς να αποκτήσεις πλούτη και θέλεις να ζήσεις σε αυτη τη χώρα. Μπορείς να το κάνεις δεν θα σε ενοχλήσει κανείς με έναν όρο όμως. Πρώτα πρώτα να μην υπάρχει κανένας άνεργος, να μην υπάρχει κανένας πεινασμένος, να μην υπάρχει κανένας χώρος χωρίς ιατρική περίθαλψη και προπαντώς κανένας αναλφάβητος. Ολοι πρέπει να γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση. Ενας άλλος όρος που θα τονίζεται θα είναι για τους πολιτικούς ότι θα πρέπει να πραγματοποιούν στο ακέραιο τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

Εαν όλα αυτά και άλλα πολλά που θα βάλουμε χρήσιμα πάντοτε για το λαό μας θα πρέπει να τα υπερασπίζονται τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας εδώ ακριβώς πρέπει να τεθεί το ερώτημα και πρέπει να βρούμε λύση. Με ποιό τρόπο θα τα υπερασπιστούν? Πρέπει να τους υποδείξουμε και τον τρόπο που θα υπερασπιστούν αυτά τα ιδανικά. Κάθε εποχή έχει τον δικό της τρόπο κινούμενη ανάλογα με το σημείο παρακμής και διαφθοράς της κοινωνίας.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε όμως αυτή τη φορά είναι ότι κάνετε να το κάνετε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ. Ακόμα και επανάσταση σαν έλληνες. Αυτοί που θα αποφασίσουν να σας δικάσουν πρέπει να μην έχουν τη δυνατότητα άλλης επιλογής παρά μόνο ότι δικάζουν ΕΛΛΗΝΕΣ. Τότε θα έχετε καταφέρει να κερδίσετε το λαό και όχι μόνο μπορεί να κερδίσετε και τον στρατό. Στρατός λαός ενωμένος ποτέ νικημένος. Στρατός χωρίς ΕΣΑ και αριστερά χωρίς ΟΠΛΑ.

Ελληνες να χτίσουν τη νέα Ελλάδα. Ευχή του γέρου να πετύχετε ολόψυχα , να πετύχετε να αποτρέψετε ότι επιχειρούν να σας επιβάλουν. Θα σας υπενθυμίσω κάτι. Εκείνα τα παλιά τα χρόνια όταν υπηρέτησα στο στρατό στην βασική εκπαίδευση ήταν αναρτημένη μια επιγραφή που έλεγε Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΠΛΑΣΤΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΔΟΝΗ ΕΠΛΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

Καιρός να προστεθεί και η δικαιοσύνη. Νέοι έχετε ένα ακατανίκητο όπλο, ότι αγωνίζεστε για το δίκιο του λαού. Εχετε το ηθικό έρισμα μαζί σας και ενδιαφέρεστε για κοινωνική δικαιοσύνη. Φτιάχτε κάτι δικό σας ακόμα και ηγέτη άξιο να σας οδηγήσει σωστά. Ολες οι αιώνες είχαν ηγέτες και ο εικοστός πρώτος αιώνας θα φέρει το δικό του. Ετοιμαστείτε να τον υποδεχτείτε. Οι ηγέτες αναγνωρίζονται και δοκιμάζονται στους καθαρούς αγώνες.