Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Η κατάρα των ηγεσιών του κόμματος ήταν και παραμένει ίδια και απαράλλακτη. Πάντοτε βραδυπορούσα στις εξελίξεις για να αντιληφθεί τα τεκτενόμενα που συσσωρεύει κάθε εποχή.
Και θα εκθέσω δυο εποχές. Τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και τη μεταπολίτευση το 1975 και μετά  η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Υποβάλλω ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν επί τέλους στον ελληνικό λαό. Ερώτημα πρώτο. Υπήρξε Γιάλτα ή όχι. Οι μεγάλες δυνάμεις νικητές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου Αμερική, Αγγλία, Ρωσία στη Γιάλτα μοίρασαν την Ευρώπη σε επιρροές που θα ισχύαν για τους λαούς για τα επόμενα 50 χρόνια? Ναι ή όχι. Και εάν υπήρξε γιατί δεν πειθαρχήσατε και δεν ενδώσε στο κάλεσμα και τους ισχυρισμούς του Γεωργίου Παπανδρέου ότι ανήκομε στην επιροή των άγγλων. Εγώ έχω την απάντηση και θα λάβετε γνώση σε ένα βιβλίο που σύντομα θα κυκλοφορήσει και θα επιμένω να απαντήσετε.

Το δεύτερο ερώτημα είναι το 1975 η χιοτραγουδισμένη μταπολίτευση. Αντιληφθήκατε τι έγινε ή όχι. Εχω την εντύπωση χαμπάρι δεν πήρατε. Εκείνος που ήταν ενημερωμένος και φόρεσε το ζιβάγκο και φώναξε η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες και ο Γιαννόπουλος που τραγούδαγε το βροντάει ο Ολυμπος ήξεραν. Η εφημερίδα Αυριανή έγραφε τότε, θυμάστε, δεν πρέπει ο γιος του ταγματασφαλίτη  να ξανακυβερνήσει την Ελλάδα σπάζοντας ρεκόρ κυκλοφορίας. Χιλιάδες φύλλα  ημερησίως.

Υποχρεούμαι να υπενθυμίσω στο Περισσό ότι ο Φλωράκης τότε φόρεσε γραβάτα και όπως φαίνεται η παράδοση συνεχίζεται. Πολλές φορές παραλείπετε στους λόγους σας το σύντροφε. Τα σύμβολα του προλεταριάτου δεν πείθουν. Ο λαός υποψιάζεται κάτι πως δεν πάει καλά και η προπαγάνδα εις βάρος σας γίνεται πειστική ότι είστε τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος.

Πολλές φορές ακούω από τη Γραμματέα του Περισσού να μιλά για λαϊκή εξουσία. Που πιστεύετε και βασίζεστε στους μετανάστες που ο λαός θεωρεί φανατισμένους μυσουλμάνους κι εσείς προλετάριους? Αλλη μια φορά βραδυπορείτε στις εξελίξεις και να φυλάει ο Γεραμπής να μην πυκνώσει η αγανάκτιση του λαού.