Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗ.

Μιά δήλωση του κυρίου Καρατζαφέρη στη Βουλή των Ελλήνωνπου πέρασε απαρατήρητη και χωρίς να σχολιαστεί από κανένα μέσο και λησμονήθηκε γρήγορα. Οχι ότι δεν ήταν αξιόλογη, ίσα ίσα μιλούσε για τη κρίση της οικονομίας μας και παρουσίαζε λύσεις. Και τότε είπε επί λέξη "εάν η Παναγιά της Τήνου διέθετε το θησαυρό της θα έφτιαχνε η οικονομία της χώρας μας"

Συμπληρώνοντας κι εγώ θα γράφαμε στη σόλα του τσαρουχιού μας τον Αλμούνια. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι εκτός του ότι είμαι απόλυτα σύμφωνος με το κύριο Καρατζαφέρη, ξαναφρεσκάρισα τη μνήμη μου. Στην αναζήτηση του θεού όπως σε κάθε ένα έτσι και σε μένα όταν προβάλεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου σε προσκαλεί να την επισκεφθείς. Το θέαμα όμως είναι αποκαρδιωτικό όταν βρεθείς εκεί που σμίγει ο πόνος και η δυστυχία, η σύγχιση με τη λογική. Χάνεις το κουράγιο και τη δύναμη να προσευχηθείς. Σε καταλαμβάνει το δέος της αμφισβήτησης. Ανθρώπινα μέλη μεταφέρονται σε κόπιες όλα χρυσά, ενώπιον της Παναγίας, συνοδευόμενα με αναφιλητά και κλάματα ενώπιον της εικόνας. Και ακούς "Παναγιά μου στο έφερε όλο χρυσό το πόδι".
Και ονομάζει το χέρι ή το πόδι ή το κεφάλι για να το γιάννει. Και εάν τα οικονομικά σου είναι καλά χαλάλι της και ένα χρυσό χέρι. Εάν όμως πουλήσεις το χωράφι σου για να πας χρυσό πόδι στη Παναγία για να το γιάννει από το πόνο είναι χωρίς ίχνος λογικής. Είναι αγυρτιά και δεν είναι σωστός ο προσδιορισμός ο θησαυρός της Παναγίας της Τήνου.

Ο σωστός προσδιορισμός είναι ο θησαυρός που μαζεύει το παπαδαριό πουλώντας ελπίδα. Τι κρίμα γι αυτούς, είχε κατέβει ο Χριστός για να τους διώξει από τον οίκο του πατρός του και τον σταύρωσαν και χωρίς να αλλάξουν νοοτροπία ακόμα και ενδυμασία συνεχίζουν ακάθεκτοι το ανόσιο έργο τους. Οταν η δυστυχία και ο πόνος προσφέρονται για εκμετάλλευση δεν έχετε το δικαίωμα να ισχυρίζεστε ότι συγχρόνως αντιπροσωπεύετε το θείο. Προσέξτε σιγά σιγά γίνεται αντιληπτό ότι οτιδήποτε άλλο είστε εκτός από αντιπρόσωποι και εντεταλμένοι του θεού. Δεν βρίσκεστε σε ασκητία που επιβάλεται όχι από τον θεό αλλά από οικουμενικές αποφάσεις και κανόνες που θεσπίστηκαν κατά περιόδους. Τα έχετε γραμμένα όλα στα παλιά σας τα παπούτσια, όπως το εκφράζει και ο λαός.

Αυτοσκοπός σας είναι το κέρδος και η συντήρηση των δακρύων και πλέον δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα. Γίνεστε και προκλητικοί όταν παρουσιάζετε πολυτελή διαβίωση, πολυτελείς λιμουζίνες και αφθονο υπηρετικό προσωπικό. Αυτές τις μέρες που παλεύει η ζωή με το θάνατο έρχεται το σύμβολο της ζωής ο κρίνος που πρόσφερε ο άγγελος στη Μαρία και της διαμηνούσε ο κύριος με τα σου και θα οδηγηθεί να γεννηθεί στη φάτνη των αλόγων ταπεινά όπως όλοι οι ταπεινοί αυτού του κόσμου. Ξεκινήστε μια καινούργια ζωή όπως του Χριστού και εάν χρειαστεί για τη σωτηρία της ανθρωπότητας δεχτείτε και τη σταύρωση. Δώστε χαρά σε κάθε έναν που την αναζητά. Μπορεί να μη ζητά τροφή, μπορεί να ζητά πατρικό χάδι. Ο κόσμος νοιώθει ότι βρίσκεστε σε ερημιά. Οι ανακατατάξεις και οι μετακινήσεις πληθυσμών και οι δυνάμεις που παρουσιάζει κάθε πολιτικό σύστημα να προσφέρουν στον άνθρωπο τα απαραίτητα για τη ζωή.

Εγγυμονεί κινδύνους και βρίσκεστε σε αναζήτηση ιδεών και πολιτισμών. Μια πολύ μεγάλη ευθύνη φέρουν οι θρησκείες που παίζουνε ρυθμιστικό ρόλο στις κοινωνίες και τις διαμορφώνουν κατά το δοκούν.